Reklama

Reklama

Japonská mafie

Ukázka z filmu

VOD (1)

Bývalý soukromý detektiv Harry Kilmer ví hodně o Japonsku… a hodně o gangsterech, kteří drží ochrannou ruku nad hazardními hrami a obchodem se zbraněmi v Japonsku. Dobře také ví, že existuje špatný a správný způsob, jak se přiblížit brutálnímu podsvětí. A uvědomuje si, že co se týče síly, bojí se členové gangu jediného: větší síly, než je ta jejich. Do Japonska se vrací po letech, aby pomohl svému starému příteli nalézt unesenou dceru. Nalezne tu i ženu, kterou před lety tolik miloval. Vrací se vzpomínky a oživují se staré rány. Jednou z živých ran minulosti je právě ten jediný, který mu nyní může pomoci dívku najít... Robert Mitchum hraje hlavní roli v tomto napínavém filmu, o kterém jeho režisér Sydney Pollack říká, že: „je prvním filmem, který ztvárňuje nové Japonsko do skutečného příběhu, a přitom ho uchovává autentickým“. Autentičnosti přidává i další herec Ken Takakura, „japonský Clint Eastwood“. Od začátku je Japonská mafie – Yakuza – plná intrik a překvapení. Čest a věrnost jsou základem života a smrti. Násilí je rychlé jako tokijský vlak a tradice velí zemřít. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (65)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

NA svou dobu docela otevřená noir kriminálka s prostředí Japonska a hlavně japonské mafie. Drsný scénář Paula Schradera a standardně pomalá Pollackova režie, která unavuje hlavně v první polovině, která sice ukazuje krásné exteriéry a interiéry a seznamuje s japonskou kulturou, ale diváka spíše nudí. Akční závěr však výsledný dojem zachraňuje. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tak tohle setsakramentsky bolelo, a to jsem se docela těšil. Jediné klady tohoto filmu jsou samurajské souboje a působivá hudba, pokud se nebojuje a nic nehraje tak film značně nudí, což je od mistra přes podmanivé filmy velkým prohřeškem. Japonská mafie je určitě nekonvenční podívaná, jejíž scénárista nebyl žádný chorý vyždímanec, bohužel ale není tento film určen pro mě. Jednou ho vzhledem k mé úctě k Pollackovi přehodnotím. ()

Reklama

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Ak sa mam vratit spat kinematografiou...a dat si dokopy filmy nesuce v sebe fenomen a srdce "mafie"...,the Yakuza je urcite kultovym snimkom. Nejeden film bral z nej priklad...a mrzi ma, ze sa mi ju podarilo zhliadnut az TERAZ. Oproti spickovemu, brilantnemu a podla mna novodobemu mafianskemu klenotu "A Dirty Carnival" sa pochopitelne historicky vracia spat...a tak isto ani 30 rokov rozdielu medzi Pollackovim snimkom a vyssie spominanym Dirty Carnivalom nespravilo totalne ziadnu chybu...ci uz po stranke scenara alebo kamery...ktoru zvlast chcem vyzdvyhnut, a dat uznanie, bo tak ako sa s nou pracovalu prave v tomto filme so zmyslom pre detail...nevidel uz pekne davno. Z mojej strany kultovy snimok...a plne hodnotenie 5/5,nazdar ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pravda, že tvůrci tohoto filmu tady mnohdy šli do zbytečného detailu. Pokud v té době ještě nikdo v USA moc netušil, co je to Yakuza, tak je to asi pochopitelné. Při dnešní filmařské masírce už to ale musí minimálně tušit každý, kdo má rád filmy a alespoň jednou se s nějakým mafiánským (s japonskou tématikou) setkal. První polovina byla tedy spíše seznamovací a decentně nudila. Spád to ale začalo mít druhý poločas a ten už jsem si užil poměrně s chutí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Divím se, že do toho Nečum šel. Až v poslední scéně se pokusí uchopit roli hrdiny, mnozí ale to gesto mohou oprávněně označit za trapnost. Navrhuju Japoncům, aby si v podobných případech řezali radši přirození, těch případů rázem ubyde. Nečum tady navíc vypadá příšerně, zvlášť v těch lázních. AB Barrandov tentokrát bez pochvaly, nadabovali to v osmi lidech (Saic a Fišer všude). Dobrá hudba a atmosféra na začátku. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Hazardní hra, kterou ve filmu hrají příslušníci Jakuzy, se jmenuje Tehonbiki. (pawleta)
  • Za scénář dostal autor zaplaceno 300 000 dolarů, což v té době byla nejvyšší vyplacená částka za filmový scénář. (pawleta)

Reklama

Reklama