Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Daphne Reynoldsová žije skromně s matkou, zpěvačkou Libby, v malém bytě uprostřed newyorské Čínské čtvrti. Odmalička má o narozeninách jediné přání - aby se objevil její otec, podle matčina vyprávění britský aristokrat Henry Dashwood. Vydává se proto do Londýna. Cestou se seznámí se sympatickým kytaristou Ianem Wallacem a zjistí, že se její otec chystá kandidovat do Dolní sněmovny a oženit se s Glynnis, dcerou svého poradce Alistaria Paynea. Přes plot se dostane do sídla Dashwoodových, vzápětí je však přistižena a považována za bulvární novinářku. Když prozradí, kým je, vyvolá rozlišné reakce. Zatímco Henry, který o dceři dosud neměl tušení, je nadšen, i když před snoubenkou předstírá, že s ní nechce mít nic společného, pro Glynnis a její dceru Clarissu je nečekanou překážkou na cestě za společenským postavením. Nevynechají jedinou příležitost, aby se ji pokusily znemožnit. Henry má však energickou dívku, která si rychle dokáže svou bezprostředností získat všechny upjaté britské aristokraty, stále raději. Když zjistí, že vinou Daphne a jejích drobných skandálů ztrácí volební preference, přesvědčí ji, aby se přizpůsobila novému postavení. Dívka se opravdu snaží a brzy se stane oblíbenou ozdobou společnosti. Pomalu však ztrácí sama sebe, což si uvědomí, když se s ní odmítne bavit Ian, který měl raději původní Daphne. Odhodlá se k radikálnímu kroku a je na Henrym, aby si uvědomil, co je pro něj v životě nejdůležitější. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Stanley 

všechny recenze uživatele

Podívaná, která to se svou otřesnou naivností chvilkami natolik přehání, až překračuje meze tolerance a koukatelnosti. Pomohlo by jí, kdyby směřovala do parodie, ale ona nesměřuje, pořád se totiž tváří, že to vlastně myslí vážně, i když je každému jasné, že nemůže. Nicméně obsahuje pár momentů, pár postav, pár elementů, které jsou zábavné, srdečné, vtipné a které přináší aspoň drobky hodnotných odkazů, a za ně díky. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Není to úplné peklo, na které jsem byl připravený, ale samozřejmě je to béčková pohádka pro náctileté bez mozku. Holka stihne za 20 minut odletět do Londýna, najít tam svého tátu, který je budoucí premiér nebo tak něco, bez problému se mu vloupe do domu, získá si jeho srdce, znenávidí si budoucí nevlastní matku a sestru, najde si nejkrásnějšího číšníka/motorkáře/zpěváka/baristu/zahradníka/jaderného fyzika aby se ve zbytku filmu odehrával klišoidní příběh bez nápadu, vtipu nebo snahy vytvořit něco alespoň příjemného. Od začátku do konce předvídatelný film, u kterého jsem si celou dobu lámal hlavu, jestli bych raději Amandu Bynes nebo Kelly Preston. A výsledek? Holt mi už táhne na 30 :-)) ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Já mám tenhle film fakt ráda, ale neskutečně mne irituje (omlouvám se za ten výraz, často ho používám místo jednoho vulgarismu) neustálé reprízování na televizi Prima a letos (rok 2009) mě dorazilo jeho uvedení jako premiéry na televizi Nova. Za takových podmínek odebírám * jinak příjemné romantické komedii se sympatickými herci (Drama? To určitě ne!). ()

Charon11 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka, která je řešena způsobem, kteří všichni čekají a také se dočkají. Nechápu proč Colin Firth tuhle roli bral (i když jeho postava dělá toto dílko trošku snesitelnější) Tohle už není romantická komedie, tohle je klasická americká srágora. Ztráta času. Dvě hvězdy za pár vtipných pasáží C.Firtha. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Mne sa vlastne tento klišoidný slzopudný dojáčik celkom páčil. Napriek schematickým postavám rozdeleným na tábor prajníkov a neprajníkov z toho filmu vyžaruje niečo veľmi milé. Samozrejme je potrebné preniesť sa cez nánosy klišé a falošného sentimentu. Colin Firth a jeho matka zabavia hlavu, na Amandu Bynes sa dobre pozerá a pekne si zgustnete pri nadávaní na snobské dekórum šľachtických spôsobov. 5/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • Fotky v albu Daphne (Amanda Bynes), které prohlíží Henry Dashwood (Colin Firth), jsou skutečné fotky Amandy z jejího mládí. (KucC)
  • Studio Warner Bros. změnilo filmový plakát kvůli probíhající válce s Irákem. Původní plakát zobrazoval Daphne (Amanda Bynes), která ukazovala symbol míru "peace". Studio však nechtělo, aby vyobrazení evokovalo protest proti válce. (KucC)

Reklama

Reklama