Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Daphne Reynoldsová žije skromně s matkou, zpěvačkou Libby, v malém bytě uprostřed newyorské Čínské čtvrti. Odmalička má o narozeninách jediné přání - aby se objevil její otec, podle matčina vyprávění britský aristokrat Henry Dashwood. Vydává se proto do Londýna. Cestou se seznámí se sympatickým kytaristou Ianem Wallacem a zjistí, že se její otec chystá kandidovat do Dolní sněmovny a oženit se s Glynnis, dcerou svého poradce Alistaria Paynea. Přes plot se dostane do sídla Dashwoodových, vzápětí je však přistižena a považována za bulvární novinářku. Když prozradí, kým je, vyvolá rozlišné reakce. Zatímco Henry, který o dceři dosud neměl tušení, je nadšen, i když před snoubenkou předstírá, že s ní nechce mít nic společného, pro Glynnis a její dceru Clarissu je nečekanou překážkou na cestě za společenským postavením. Nevynechají jedinou příležitost, aby se ji pokusily znemožnit. Henry má však energickou dívku, která si rychle dokáže svou bezprostředností získat všechny upjaté britské aristokraty, stále raději. Když zjistí, že vinou Daphne a jejích drobných skandálů ztrácí volební preference, přesvědčí ji, aby se přizpůsobila novému postavení. Dívka se opravdu snaží a brzy se stane oblíbenou ozdobou společnosti. Pomalu však ztrácí sama sebe, což si uvědomí, když se s ní odmítne bavit Ian, který měl raději původní Daphne. Odhodlá se k radikálnímu kroku a je na Henrym, aby si uvědomil, co je pro něj v životě nejdůležitější. (TV Nova)

(více)

Recenze (278)

golfista 

všechny recenze uživatele

Není to úplná hrůza, ale fakt JENOM díky Colinu Firhovi, kterého mi dokonce chvílemi bylo líto, k čemu všemu se propůjčil. Z tohohle námětu se rozhodně dalo "vytřískat" víc (viz tématem blízký film "Past na rodiče")..... Jak propastný je rozdíl mezi 60% Cinemy zde a 60% Cinemy u "Lásky nebeské" posoudí divák sám. Hlavně nedoufejte, že vás tohle dílko pobaví byť jen vzdáleně stejně kvalitně (btw - tohle je názor filmového "starce" - pro některé náctileté to možná bude naopak..... ale spíš ne :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $36,105,433Tržby Celosvetovo $50,732,139║ Tuctová omáčka, ktorá je ako na hojdačke miestami fajn(hlavne keď sa tam spieva) a miestami otravná(keď sa niečo rieši). /40%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rupert Gregson-Williams: 1. Good Life - Leslie Mills [3:29] ,2. Out of Place - Gavin Thorpe [3:37] ,3. Crazy - Meredith Brooks [3:50] ,4. London Calling - The Clash [3:19] ,5. Who Invited You - The Donnas [3:29] ,6. Long Time Coming - Oliver James [3:45] ,7. Kiss Kiss - Holly Vallance [3:23] ,8. What's Your Flava? - Craig David [3:35] ,9. I Wanna Be Bad - Willa Ford [3:04] ,10. Half Life - Duncan Sheik [3:54] ,11. Somebody Stop Me - Erica Rivera [3:10] ,12. Rock and Roll, Hoochie Koo - Rick Derringer [3:42] ,13. Greatest Story Ever Told - Oliver James [4:09] ,14. What's Good For Me - Lucy Woodward [3:59] ,15. The Ride of Your Life - John Gregory [3:44], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Žiadne objatia, prosím. Som Britka. City prejavujem len psom a koňom.“ Mám rád pôvabnú Amandu Bynes, ktorá sama dokáže utiahnuť celovečerák + mám rád Veľkú Britániu, jej obyvateľov, ulice, budov, tú atmosféru. Bohužiaľ, scenár je jedno veľké klišé; od začiatku viete povedať, že skôr či neskôr bude Colin Firth (ktorého nemám rád, ale tu sa celkom dal) postavený pred dilemu kariéra/rodina. Našťastie, tvorcovia si sčasti uvedomovali, s akým predvídateľným príbehom pracujú a tak tony klišé jemne osviežujú (popolušovská hrdinka je síce terorizovaná „zlou sestrou“, ale miestami je to skôr naopak). Zľahka podpriemerná (ale milá, hoci mohla byť kratšia) komédia, ktorá kebyže nemá Amandu, tak neviem-neviem :-)) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Minimálně jeden tah od producentů byl hodně chytrý - výběr Colina Firtha, který snímek zachraňuje od bolestivého krachu a jen a díky němu má smysl vydržet až do konce. Hlavní představitelka Amanda Bynes není sympatická a už vůbec dobrá herečka. Příběh se točí ne kolem stokrát, ale v tomhle případě už rovnou tisíckrát viděného. Otázkou zůstává výše Firthova honoráře, doufám že si za tuhle blbost nechal alespoň pořádně zaplatit. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Mne sa vlastne tento klišoidný slzopudný dojáčik celkom páčil. Napriek schematickým postavám rozdeleným na tábor prajníkov a neprajníkov z toho filmu vyžaruje niečo veľmi milé. Samozrejme je potrebné preniesť sa cez nánosy klišé a falošného sentimentu. Colin Firth a jeho matka zabavia hlavu, na Amandu Bynes sa dobre pozerá a pekne si zgustnete pri nadávaní na snobské dekórum šľachtických spôsobov. 5/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"City projevujeme jen psům a koním." Mně se britská upjatost dost líbí a to zejména, když se vyskytuje v dostatečně velké vzdálenosti ode mne. Taková televizní obrazovka ideálně zobrazuje mé potřeby, takže se u ní cítím před britskými aristokraty v bezpečí a mohu si užívat příchod Daphne, tedy rušivého elementu, do světa konvencí a falešných úsměvů. Mě to prostě baví, když bezprostřední kráska oživí v podstatě mrtvolné prostředí a z trapasů, jako třeba toho na módní přehlídce, vybruslí s úsměvem sobě vlastním. Ta klasická dramatická vložka před finálovým objetím mi do té celkové pozitivity moc neseděla, ale po obědě mi něco sladkého obvykle přijde chuti. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Hodně naivní, jednoduchá a snadno předvídatelná komedie v které vás naprosto nic nepřekvapí. To co tento film zvedá z odpadu je herecký výkon Colina Firtha a krásná Amanda Bynes. Jinak je to film na jedno zkouknutí. 50% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

1 * za Kelly Preston, ktorá je ešte aj v pokročilom veku podmanivo krásna a za Colina Firtha a jeho dobrácky fejs. Inak je to strašná sračka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Akceptovatelný scénář, nezbytná kliše, civilnější herectví díky Colinu Firthovi a rozpustilá dívenka, která filmovému světu opět ukáže, jak je z chudinské americké čtvrti jen krůček k britskému životu na vysoké noze a jak si tatík vzápětí hledá cestu k oné živé dcerunce, která se během filmu snad 294x převlíkne.. Tahle variace na moderní Popelku neurazí, její humor vychází především ze střetu dvou zcela rozdílných světů!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Amanda Bynes je zajímavá herečka. Dalo by se říct, že ani nehraje, ale mně to je upřímně výfuk. Protože ona, (nevím proč a nevím jak), byla v tomto filmu roztomilá. Nemůžu si pomoct, ale je mi bližší, než třeba taková Hilary Duff a její komedie. Plus si přidejte Colin Firtha, který to drží hodně nad vodou a Kelly Preston, která je okouzlující. Vychází mi z toho tak akorát 3 pěkné hvězdičky. Ale pochybuju, že bych to potřeboval vidět znovu. Ale jednou za hodně dlouhý čas, proč ne? ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Co ta holka chce (What a Girl Wants) je film vyloženě pro jednu cílovou skupinu diváků - 15leté holky, které snad ještě sní Popelčin sen. Pro ostatní to pravděpodobně bude naivňoučká a tuctová romance, která se točí jen kolem hezké tvářičky Amandy Bynes a Colina Firtha. Scénář filmu je sice už hodně starý (napsal ho v r. 1958 bratr pozdějšího britského premiéra William Douglas-Home), nicméně zpracování je čistě a účelově současné... Mimochodem: Žeby šlo o skrytou narážku na Oidipův komplex? Proč by jinak Daphne tak vehementně toužila sejít se s otcem, s nímž ji kromě DNA nic jiného nepojí, a ještě si ho tak nepřirozeně zamilovat....:-)) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Moderni pohadka, kde je hezka hlavni hrdinka, ale k tomu je silene nudna a otravna. Colin Firth jakoby hral sam sebe, takze je jedinym pozitivnim na filmu. Hodlam si tvrdit, ze je to dokonce ztrata casu. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

hoooodně předvídatelná, hooooodně okoukaná, hoooooodně neoriginální....ale vydržet se to jednou dá. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě se to prostě líbilo. Sice je to ujeté s mega trapným happyendem, ale je to super oddechovka, když nechcete na nic myslet a jenom koukat. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně naivní a plné klasických klišé. Musel jsem se u toho smát, protože je to neuvěřitelně předvídatelné. Viz scéna, při které se hlavní hrdinka se zpožděním vydá jako host na módní přehlídku, ale hlavní branou už jí nepustí, tak se rozhodne, že proleze zadem...okamžitě muselo být každému jasné, že to dopadne tak, že nakonec skončí omylem na molu. A takových scén je tenhle film plnej, člověka to nutí usmívat se, bohužel! Postavy jsou rozdělené jasně na černé a bílé, černí nakonec odstruhají a bílí jsou šťastní až do smrti. Herci jsou toporní, Firth plýtvá talentem v takové jednoduché podívané. Přesto tam hraje skvělá muzika a věřím, že čtrnáctiletá děvčata z toho budou nadšené a pro ně to především je, takže 3*! ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Nic nového. Naprosto obyčejný film, u kterého je předem jasné, co se kdy bude dít. Jen Colin za něco stál a pozvedl tenhle snímek o několik procent výše... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Amandu Bynes nemám ráda, to se však nedá říct o jejích filmech, pro ty já mám prostě slabost. A navíc se to odehrává v Londýně, nemůžu mu dát míň než 3* ()

Reklama

Reklama