Reklama

Reklama

O život

  • USA Point Blank
Trailer

VOD (1)

Když je Paulova těhotná žena unesena, Paul (Anthony Mackie) musí z nemocnice zachránit nájemného zabijáka Abea (Frank Grillo). Abe má u sebe důkaz proti zkorumpovaným policistům, kteří na něj chtěli hodit vraždu. Oba muži spolu začnou nedobrovolně spolupracovat, aby odhalili skutečného vraha a zachránili Paulovu ženu. (mokki5)

Recenze (88)

tron 

všechny recenze uživatele

„Dal som mu to, čo nikdy nemal. Čo každý chce. Nádej. Dal som mu nádej.“ Point Blank sa snaží maximum čo sa dá ťažiť predovšetkým z ústrednej dvojky Frank Grillo/Anthony Mackie, ale faktom je, že to príliš nefunguje. Mackie sa stále spolieha len na svoj úsmev, čo nestačí, jeho chémia s tehotnou manželkou je otravná a Frank Grillo, obvykle prerastený sympaťák, je tu za solídne hovado, ktorému sa napriek vašej ochote čokoľvek postavám odpúšťa nedajú držať palce. Rád by som povedal, že to zachraňujú aspoň výborné akčné scény, ale faktom je, že tu vlastne žiadne nie sú. Objaví sa krátka autonaháňačka a pár sekúnd bitiek a prestreliek, ale všetko je to natočené tak nudne, že film lepšie funguje v dialógových scénach. Tie sú ale zas pre zmenu plné klišé, predvídateľných okamihov a detského vývoja postáv. Trocha to nakopne „filmovacie“ finále a dve fajn pesničky, ale asi by bolo nefér, aby som tomu dal až 3*. Navyše je tu bizarná záporáčka vo veľmi divnom podaní Marcie Gay Harden. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto, ale naprosto běžná buddy komedie, u které je fajn, že v ní jsou dva, kterým to spolu docela pálí. Ale jelikož k nim nemám z minulosti pražádný vztah, tak je to prostě jenom a pouze docela dobrý relax. Nic víc, nic míň. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

3/10. Jedna z nejnudnějších věcí, co Netflix vyprodukoval. Herecké duo by bylo fajn, ale nikdo jim nepřihrává zajímavé repliky či zábavnou interakci. Akční scény jsou k smíchu a když už mají zajímavé prostředí (automyčka), tak jsou technicky nezvládnuté a zvukově (nepochopitelně) přehlušené funky hudbou. O zápletce a zbytku ani nemá smysl mluvit. Jestli se něčemu dá říkat totální brak - máme vítěze. Fakt nuda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Chlapci od Marvelu si odskočili do menšieho projektu a je z toho slušná naháňačka za usb kľúčom s háklivými informáciami o vplyvných ľudoch. Má to švih a nenudí to, občas troška pritiahnuté za vlasy ale v norme. /55%/ ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Ťažký priemer, ktorý si veľmi rýchlo vystrieľa všetky potenciálne tromfy a nevýrazný scenár plný nekonzistentných zmien nálad zachraňuje iba slušná buddy chémia Mackieho a Grilla. No je to málo a nebyť krátkej minutáže, vďaka ktorej má film aspoň chvíľami aké-také tempo, išlo by o ešte úmornejší zážitok. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Podle názvu to vypadá, že se vykrádá Lee Marvin, ale ono ne, on se vykrádá Fred Cavayé a to poměrně nezáživným způsobem. Vynucené spojenectví nečekaně čilého zločince s těžkým otřesem mozku, průstřelem břicha a dvěma zlomenými žebry a jeho morfiové víly, která může zlé poldy leda ucévkovat k smrti, ale okolnosti ji donutí k vzepjetí, nemá potřebný tah na branku. Joe Lynch odvedl stejně špatnou práci jako plastický chirurg madam Harden a evidentně našel svůj Limit.. Jednu hvězdu navíc dám za vkus amatérského gangsta rejži, který členy své organizace vzdělává Mzdou strachu na úkor Zjizvené tváře. Možná by ten odlehčený tón slušel celému filmu.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už jsem myslel, že budu zlý a tuhle Netflix novinku odstřelím úplně, ale vlastně to dopadlo lépe než jsem čekal. Wheelman byl teda o něco lepší, nicméně skloubit Franka Grilla s dalším oblíbencem tohoto streamovacího giganta - Anthonym Mackiem se ukázal jako fajn tah a nenáročný divák si tento krátký, leč zaměnitelný thriller celkem užije. A tahle dvojka je bezpochyby největším kladem filmu. PS : Point Blank má absolutně nevkusnou a nehodící se hudbu. 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když jistý Joe Lynch debutoval druhým Pachem krve, kde předložil slušně zvýšenou hladinu brutality, svižné tempo i sličné ženštiny v řádně obtáhlých tričkách, říkal jsem si, že tenhle Američan by mohl jednou slušně zabodovat. Jenže on přichystal pouze mimo jiné stejně spoře oděnou Salmu Hayek, kterou všichni coby Everly chtěli rozsekat nebo rozstřílet. I tady předložil solidní tempo i atmosféru. Point Blank nemá ani to. Jen chaotický příběh a nijakou akci. Anthony Mackie pracuje v nemocnici jako podržtaška, tedy zdravotní bratr, s manželkou se těší z brzkého narození prvního potomka. Ovšem v nemocnici se objeví postřelený kriminálník, který má mít co dočinění se smrtí státního návladního. Ksicht mu propůjčil Frank Grillo, jehož brácha unese Mackieho manželku, aby náš zdravotní asistent hejbnul zadkem a dostal brášku z pout i nemocniční košile. Karty jsou rozdané jasně, ovšem scénář nepodrží ani postavy, ani režiséra. Má spoustu děr a hlavně s uvěřitelností je to s ním na štýru. I vztah dvou nových parťáků, kteří si musejí vyhovět, vyznívá kostrbatě, ač jsou Grillo a Mackie sympaťáci na druhou. Naopak Marcia Gay Harden úsměvně tlačí na pilu. Akce je dost, ale je sotva průměrná. Celkově nevýrazné a hlavně zbytečné. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ukrutně nudná a jen občas napínavá televizní slátanina, slabá akce, podivná policejní naháněčka po nezajímavém městě, a ani Grillo to nezachraňuje. Docela fail, viděno xkrát předtím a lépe v desítkách podobných filmů... Ztráta času dalo by se říct. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ide o pomerne vydarený film, ktorého hlavnými ťahúňmi sú Anthony Mackie a Frank Grillo. Obaja podávajú kvalitné a výrazné výkony. Spolu potom tvoria dobrý tím a keďže sa na plátne nestretávajú po prvýkrát, tak si aj dobre rozumejú. V poslednom rade je potom nutné vyzdvihnúť aj soundtrack, ktorý je, dalo by sa povedať, jedným z nosných pilierov celej snímky. Použité skladby skvele podčiarkujú celú náladu tejto akčnej snímky a prináša so sebou aj početné odľahčené momenty. Na druhú stranu sa však príbeh stáva miestami trochu neprehľadným, pretože si postavy nedajú ani chvíľu pokoja, je ľahké sa v deji chvíľami strácať. Všetko sa vďaka tomu zdá byť tak nejako uponáhľané. Aj keď je plusom, že hodinu a dvadsaťšesť minút dlhý film ubehne naozaj rýchlo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Crossbones a Falcon si odskočili od Marvelu, aby natočili pre Netflix lacný a jednoduchý akčňák. A presne tak to aj dopadlo. Lacno a jednoducho. Zlí sú tu dobrí a dobrí zasa zlými. Mackie a Grillo sú fajn dvojka, navyše je to krátke a moc to nenudí. V pohode jednohúbka. 65% - 3* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Akce 6/10/// PLUS: potřetí Frank Grillo, o něco lepší byl ještě Anthony Mackie a Marcia Gay Harden tady zahrála pořádnou potvoru, občas jsem se i zasmál a hlavní dvojice si postupně k sobě (a ke mně) našla cestu MÍNUS: nemůžu si pomoct, ale slabší scénář a logika věcí, která mi kazila zážitek, vše hodně nepravděpodobné a zároveň neoriginální/// Shrnutí: Tady trochu nevím čím chtěl film být. Kriminálkou, gangsterkou, nebo buddy comedií? Příběh občas funguje dobře (motivace postav) a občas nelogicky (jednání postav). Závěr jsem si ale užil a byl až do konce v napětí./// Celkem 61%/// ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem s českým dabingem..:-( Sakra ten stál sakra za prd, škoda sakra že to nedaboval sakra jen jeden sakra člověk, to by teprve sakra stálo zato. Tfuj. A to mě Grillo docela baví. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(40%) Co k tomu asi říci ? POINT BLANK je dost nevýrazný, nezáživný a divný film, který je žánrově dost nevhodně namíchán. Ani nevím, jak bych jej měl žánrově zařadit. Ale co, není to jedno ? O akci tu zde nejde až na pár přestřelek a menších pranic, kterých je tu minimum – takže vše co se týče akce, tak bych ani nekomentoval. Stejně tak honičky autem byly takové neutrální. Děj to má prostý, pointu také, ale takovou nudnou a až očekávanou. Celé je to nadlehčené a místy se to i snaží o humor, který je vcelku slabý. Ale ústřední dvojice Mackie a Grillo je super. Docela mezi nimi funguje i chemie, ale ne v až tak velkém měřítku. Poslední cca 20 minutovka mě už bavila ještě méně. Příchod rádoby zabijáků (Grillových parťáků) byl už tak trochu trapný. I když uznávám, že Grillo zkorumpovanou policajtku pěkně dostal. V podstatě je film neškodný, ale pojatý dost divně, takže mě na něm bavila opravdu jen ta dvojice hlavních herců, kteří byli fajn. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Frank Grillo a Anthony Mackie se řítí střemhlav akčním příběhem, ve kterém se to hemží prohnilými policisty, a tahle utkaná síť z kompromitujících vláken je režijně poměrně pevná. Inspirace francouzskou filmovou školou nemusí nikoho příliš durdit. Produkující Joe Carnahan angažoval v akci si hovícího Joe Lynche, který vsadil na kvalitní herecký ansámbl, devadesátkovou stylovost a zástup osmdesátkových songů, které v podstatných momentech filmu hrají až bizarní prim. Obrovské spolehnutí představuje sympatický a v podstatě nesourodý herecký tandem Grillo-Mackie, kteří se postupem času dostávají do akčních obrátek a většinu filmu se s neotřelostí vyhýbají lacinému vtipkování. Odlehčená tónina přijde až s příchodem vůdce gangu, co má "famácké" ambice a jeho nedostižným režijním vzorem je režisér Friedkin. V této zajímavě komponované společnosti našla své místo i Marcia Gay Harden, jejíž aura zvěstuje, že se kolem její postavy budou dít zásadní věci. Film má ve své podstatě jednoduchou zápletku, která má do objevnosti daleko, ovšem tvůrci jsou si toho vědomi a chtějí s její pomocí hlavně dosáhnout svěží akčnosti, potažmo drsnosti, což dokazuje několik svěže brutálních scén. Joe Lynch a spol. si uvědomil, že jejich síla tkví v tom, když se bude neustále něco dít, divák uslyší Whitesnake i Sigue Sigue Sputnik a vše bude mít fazonu, která plní nároky nenáročného publika, co filozofické rozjímání opravdu nemá na pořadu dne. 10/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi je jedno, či dať tejto pozerateľnej jednohubke dve či tri hviezdy. Problém nie je v scenári plného klišé, ani v hercoch, bez týchto hviezd by to bolo naopak ešte oveľa slabšie, ale v spracovaní. Joe Lynch točí extrémne rutinne, lokácie sú totálne šedé a nevýrazné a celé to pôsobí veľmi lacno. Akoby sa Netflix rozhodol po získaní slušných mien, že projektu nakoniec nebude venovať príliš veľa pozornosti a Mackie s Grillom a na druhej strane s Harden to vytiahnu nad priemer. Lynch ich snahu ale odignoroval. Poteší aspoň odkaz na Friedkina. 50% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Dnešný deň sa zatiaľ asi nesie v znamení názvu "Point". Náhoda? Áno. Ale nevadí, keď si to človek uvedomí. "Point Blank" viac menej nevybočuje zo známeho konceptu a prináša príbeh, ktorý nemá moc veľa prekvapení. Znamená to, že je to úplná strata času? Myslím si, že má pár dobrých momentiek. A platí jedna vec, hodnotím tento film len sám o sebe. Nevidel som originál z roku 2010. Takže môj rating sa nebude na film vzťahovať ako na remake, ale len na samostatný film. Musím pochváliť v prvom rade Franka Grilla. Je skvelým hrdinom. A kedykoľvek tohto pána vidím v akčnom filme, dáva do toho absolútne všetko. Anthony Mackie ako Paul je podľa mňa tiež dobrý. A hlavne mu rozumiem. V jeho situácii by som asi jednal rovnako. Nebudem dávať spoilery v prípade, že chcete vidieť film takže o postavách toho viac radšej hovoriť nebudem. Myslím si, že je tu jedno (možno 2) celkom dobré prekvapenia, no reálne asi viete odhadnúť kam to celé pôjde. V momente ako pochopíte čo je na tom disku. Potom si už len musíte správne pospájať body, a dostanete hotový obrázok. Nie je to vyslovene priehľadné, no tiež nemôžem povedať, že by film priniesol nejaké veľké množstvo prekvapení. Je to trošku štandard. Akcia je celkom okey, no sú miesta, kedy dokopy nevieme moc čo sa reálne deje, lebo potrebujeme mať bitku napríklad v autoumyvárke. A cez kefy a všetku vodu miestami nevieme poriadne čo sa deje. No myslím si, že záver je celkom funkčný. A páči sa mi to divadlo čo sa tu zohrá. Mateo je ešte podľa mňa celkom okey postava a keď sa konečne s bratom stretnú, je to jedna z najsilnejšíich momentiek filmu. Ale zase je mi ťažko povedať, že by ma nejako emočne zasiahla. Uzavriem to takto. Ak chcete relatívne schopný akčný thriller, tak toto je film pre vás. Ak čakáte niečo výnimočné vo svojom žánri, tak budete sklamaní. Fuknčné ale viac-menej priemer. Hodnotenie: C ()

Reklama

Reklama