Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (167)

luphick odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli existuje věc, ze které se mi zježí vlasy, naskočí nevzhledné flíčky a ihned skáču po ovladači ať chce jak chce daleko, tak právě už jen úvodní znělka oblud, dobře, Chobotniček je záruka. Opravdu tím musí zacpat vysílací čas zrovna na Vánoce? A hned na několika televizních stanicích? Protože jednou ve filmu to nestačí, musí to být podruhé i v seriálu. Kdyby aspoň vybrali lepší dětské herce. Zelenáááá, modréééééj a ten neskutečně vtíravééééj pražskéééj akcent nemůžu z hlavy dostat ani po třech panácích okeny(ale hlavně že se daboval Trávníček v Popelce). Asi jsem až příliš zaujatá, ale nebylo by těmto filmovým páskám lépe na dně Mariánského příkopu? Aspoň jedny Vánoce bez těchto totalitních potvor, prosím! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Zatímco starší dobrodružství předškolačky Lucie a jejích kamarádů formeláků jsem měla na videu hodně obehrané, chobotničky mě nikdy nelákaly a maminka mě od nich vždycky odrazovala. Je pravda, že než se titulní postavičky vůbec objeví, nejedná se o nic světoborného a rodina Holanových mi moc sympatická nebyla. Můžu si odškrtnout další vánoční klasiku, ale znovu se asi nepodívám. ()

Reklama

Hermione02 

všechny recenze uživatele

Možná pro někoho nezáživný příběh pro děti, který vypráví "jak ožily" chobotnice z plastelíny. Pro mě ale krásný film, který řadím mezi nejlepší dětské filmy, jež u nás byly natočeny a s chutí se na tento příběh podívám znovu. Vždy mě potěší krásné záběry pražské Kampy, ale i rodinná dovolená Holanových... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako chlapec som sa stále na vysielanie tohto filmu v televízii veľmi tešil. Komédia je obohatená o filmové triky, v podobe postavičiek z plastelíny, čo na tú dobu bolo celkom slušné. Dosť mi však vadili Žaneta Fuchsová a ten druhý mladý ksicht, v mojom detstve sa mi tieto filmy určite páčili, len som proste z niektorých vyrástol a z iných nie. Toto bohužiaľ patrí do prvej skupiny. Škoda, že sa z toho nestalo niečo ako sú Pelíšky alebo Kurvahošigutentág, teda kultovný československý film. Asi na to ale nemal od začiatku predpoklady. Dnes už zaujme len zarytých fanúšikov. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Modrého a Zelenou. Ale pozor, nejde jen o barvy. Film vhodný i pro děti i pro dospělé. Nedokážu říci, kolikrát jsem tento film viděl, ale bude to opravdu hodně vzhlédnutí. Co všechno dokážou napáchat dvě zvláštní hmoty neznámého původu? Dvě zvláštní chobotničky, a začnou se dít věci. Poznámka: Jako malého mě děsně bavila ta úvodní animace titulků. 👍 Doporučuji. Hvězdiček 3 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • Když svádí operní pěvec (Přemysl Kočí) Andreu (Dagmar Havlová) před Národním divadlem, otevře jí galantně dveře svého Fordu Sierra. Jsou to ale dveře u řidiče. (jis)
  • Na filme spolupracovali dve nemecké spoločnosti: Bayerischer Rundfunk a Westdeutscher Rundfunk. (Raccoon.city)
  • Jiřina Jirásková přijala roli ve filmu s nadšením, ovšem zároveň s výhradou, že neumí jezdit na kole, což role vyžadovala, neboť je to součástí jedné z klíčových scén. Režisér Jindřich Polák ji ujistil, že to nevadí, neboť je možné to vyřešit trikem. To herečka odmítla, neboť jako profesionálce ji přišlo trapné nechat se dublovat v takto jednoduché scéně, načež si koupila jízdní kolo a začala se na něm ve svých 54 letech učit jezdit. Po celodenním úsilí, několika těžkých pádech a manželově poznámce, jestli na to kolo nechce přidělat postranní pomocná kolečka, s učením skončila a vrátila se k původní trikové verzi. Štáb tedy přimontoval kolo na přívěsný vozík za auto a ve scénách, kdy je jí vidět do obličeje, ji kamera zabírá zespodu, přičemž ona markýruje šlapání a auto ji táhne za sebou. V momentech, kdy jsou jí zabírány nohy, ji nahradila dublérka. (cundak)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama