Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování filmu Kačenka a strašidla napovídá už svým jen nepatrně obměněným názvem Kačenka a zase ta strašidla, že rozehrává další příhody titulních hrdinů. Osmiletá holčička tentokrát musí bojovat o to, aby si její rodiče z Domu hrůzy, který dostala darem od dědy z nemocnice, vídeňského Čecha Swobody, neudělali rodinnou vilu. Pomohou jí v tom její staří přátelé, s pomocí kouzelných hodin oživlé figuríny – čarodějnice Berta (J. Bohdalová), půvabná Elvíra (E. Vejmělková) a doktor Caligari (S. Beneš). Zasadí se o to, aby z Vídně přijel notář Weber zkontrolovat, zda jsou dodrženy podmínky darovací smlouvy a zda atrakce plní svůj účel… (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Přenesením děje z Vídně do českého vesnického prostředí, stal se pro mě tento film poněkud přijatelnějším, než úvodní snímek. Nicméně žádná zábava se nekoná. Oceňuji že film zaujal našeho prcka. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina příběhu o malé české koprodukční holčičce, která zdědila dům hrůzy s několika velice milými strašidly. Dočkáte se mimo jiné i novátorského divadelního představění a Jan Jiráň kromě poslintání i zamilování:) ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Nepopiratelná kvalita prakticky posledních filmů autora proslulých NÁVŠTĚVNÍKŮ se zdá být mimo diskusi a její neuvádění stejně nepochopitelné jako absurdně nízké hodnocení na tomto především diskusním fóru. Herecké obsazení je - jak je u Poláka zvykem - konstantně špičkové. Svatopluk Beneš podobně jako Kostelka, u kterého jde mluvit o jeho životní roli, rozmnožil svůj herecký rejstřík o další důležitou položku; příležitost zhlédnout Vejmělkovou nebo stabilně skvělou Bohdalovou a podobně kvalitního Somra je dnes už - bohužel - převážně historickým faktem podobně jako pojetí a zvládání hlavní dětské role nebo Cupákovo vypravěčství, které lze popsat jako nadčasové. Člověk jen žasne a diví se. Ale i to by byl pro dnešek obtížně duchovně zvladatelný fakt. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pokračování Kačenky a strašidel navazuje přesně tam, kde nás zanechal první díl. Strašidelná atrakce z vídeňského Prateru a spolu s ní i trojice strašidel, se přestěhovala na zahradu ke Kačenčině babičce. Podívali jsme se na pražské Výstaviště (dříve Park kultury a oddechu Julia Fučíka) a krásy Vídně vystřídalo obligátní pražské centrum, trocha Zlaté kapličky nikdy nemůže škodit, že. Novinkou jsou hrátky věčně zamilované Elvíry, které to sluší fantasticky i v moderních šatech. Vzhledem k tomu, že později byl z obou dílů sestaven také seriál, a jde tedy o jednolitý materiál, kvalita rozhodně nekolísá. Bohužel onen seriál je ještě méně reprízovaný, než samotný dvojdílný film. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

A zase ta Kačenka, a zase ta strašidla, a zase ta druhá míza, která postihla Jindřicha Poláka a projela jím stejně rychle, jako pana tatínka v odstrašujícím pokračování Discopříběhu. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu "Kačenka a strašidla" neztrácí nic z toho, co se mi na prvním dílu líbilo. Setkáváme se s novými lidmi, ale také s novými problémy, které stojí mezi Kačenkou a jejím milovaným Domem hrůzy... Jak to asi dopadne?:-) ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Méně úspěšné pokračování už tak nevydařeného filmu pro děti. Ještě to ale stále není propad. Hodnocení: 40% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

K tomuhle dílu už nemám takový vztah jako k prvnímu, přece jen jsem ho jako dítě, myslím, neviděl, nějak mi uniknul. Pořád je to ale taková pěkná pohádka, že si nemůžu pomoct a líbí se mi to. Příběh se zde hezky uzavřel. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pokračování děsné nudy a výsledek stejně tragický. Jindřich Polák si zasloužil lepší tečku za svojí kariérou. ()

Reklama

Reklama