Reklama

Reklama

Star Trek: Lower Decks

(seriál)
  • USA Star Trek: Lower Decks
Trailer
USA, (2020–2023), 17 h (Minutáž: 23–30 min)

Tvůrci:

Mike McMahan

Hrají:

Tawny Newsome, Jack Quaid, Noël Wells, Eugene Cordero, Dawnn Lewis, Jerry O'Connell, Fred Tatasciore, Gillian Vigman, Paul Scheer, Jessica McKenna (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Videa (2)

Trailer

Recenze (20)

Bajislaw 

všechny recenze uživatele

Po prvních epizodách jsem si myslel, že dám Lower Decks pět hvězdiček jen proto, abych vyvážil nepatřičně mizerné hodnocení, které na CSFD má, ale po skončení první sezóny udílím absolutní hodnocení s čistým svědomím. Zároveň tvrdím, že ti, co hodnotili velmi špatně, tak učinili ještě předtím, než byl seriál odvysílán a nejsou objektivní. Jsou to hlavně samozvaní odborníci na to, co JE a co NENÍ Star Trek, kteří mají problém už s tím, že někdo si dovolil natočit jeho odlehčenou, animovanou verzi, a vedou tady kulturní válku. Lower Decks je třeskutě vtipný a velmi dobře vypadající animák se sympatickými postavami, které jsou skvěle namluvené. Jeho nejsilnější stránkou je, že dokáže brát Star Trek zároveň vážně i nevážně. Čiší z něj ohromná láska k předloze i odvaha si s ní hrát. Slovo „předloha“ je ale trochu zavádějící, protože tohle není ani parodie jako Galaxy Quest, ani vykrádačka jako The Orville, ale legitimní Star-Trek, odehrávající se někdy po roce 2379, stylem se hlásící především k Nové Generaci. Výsledkem je ten nejlepší Start Trek natočený pro CBS All Access. Star-trek Discovery a Star-Trek Picard jsou slibné seriály, které se hledají. (Discovery neví, co se sebou, a zběsile skáče z jednoho paralelního vesmíru do druhého, z minulosti do budoucnosti a od tématu k tématu. První sezóna Picarda zase obalila hlavní dějovou linku spoustou irelevantního balastu.) Lower Decks jsou naproti tomu zcela suverénní. Na poměry seriálů ze světa Star Treku, které zpravidla potřebují nějaký čas, aby se rozjeli, je tohle nebývale povedený rozjezd. Vřele doporučuji! ()

cernakus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita tohoto seriálu rozhodně neodpovídá nízkému hodnocení. Prvně je nutné říci, že se fakt nejedná o parodii na star trek. Ano, je to samozřejmě humorný seriál a některé věci tu parodovány jsou, ale základní konstrukty světa ST jsou zde naprosto jasné a nezměněné. A když mluvím konstrukty ST, tak tím fakt nemyslím PIC nebo dokonce DIS, ale klasiku 90tých let. Seriál je zasazen mezi přílet Voyageru k Zemi a zničení Romulu supernovou. Tedy do období klidu ve Federaci, kdy staré hrozby jako Borgové nebo Dominion byly zažehnány a nové ještě nepřišly. Seriál se proto zaměřuje na bezvýznamnou loď s bezvýznamnou posádkou a konkrétně na tu verběž z podpalubí. A je to fajn změna i jízda. Samozřejmě první housle zde hraje europoidní negerka, která je prostě do detailu vypiplaná postava. Ale i zbytek ensáblu je zajímavý. Vývoj charakterů a příběhu je z počátku pomalý a v seriálu zatím chybí jakákoliv epická linka. V tomto se blíží prvním sériím TNG, kdy se jedná prostě o ryzí epizodičnost. Ale to je právě na tom fajn. Epická linka přijde časem. V každém případě kvalita dílů měla stoupavou tendenci a poslední tři díly byly už za plný počet. ¨ Dalším zajímavým faktorem je vysoce kvalitní vizuál a audio. Co se kvality kresby týče, jedná se o aktuálně o tu nejlepší klasickou animaci co je na trhu. Co se audia týče, jedná se opět o vysoce kvalitní pecky, byť kvalit Final Space nedosahuje. Jediné co bych vytknul je možná až příliš Rick and Mortyovský chaos. Animace a hlášky jsou příliš rychlé a v obrovské kadenci, že to člověk nestíhá. V tomhle mi byl příjemnější Final Space, který sice nebyl tímto přeplněn, ale výsledek byl více stravitelný. Uvidíme kam se to vyvine. Ale zatím jsem hodně natěšený a když tomu dáte šanci a vydřžíte až do konce, budete na tom stejně. Za poslední díl dávám celé této sérii pětku. ()

Reklama

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Zřejmě se jedná o mezigenerační pokus předat nadšení pro Star Trek fenomén těm teenagerům, pro které je třeba taková Futurama příliš dospělá a sofistikovaná. Hlavní postavy se tudíž chovají jako hysteričtí puberťáci, které by každý soudný kapitán hvězdné lodi prohodil přechodovou komorou do otevřeného vesmíru, a všichni ostatní jsou více či méně karikatury (někdy i vtipné, ale ne tak často, jak by si tvůrci přáli). Takže je vlastně škoda toho úžasně detailního ST universa a tun různých odkazů, které opravdové trekkies musí přivádět do extáze. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

TNG styl s tunou referencí a fanservisu + ne moc chytrá Futurama + nijak edgy Rick&Morty s hit&miss humorem stojícim na sitcom gazích, křiklavejch hláškách a ztrapňování postav - a skrze hlavní postavu tak nějak i fanoušků Star treku a nerdů obecně (což nechává dost pachuť). Řešit díly  nemá moc smysl, jede to dost na stejné vlně, postavy jsou dost plochý... přitom to tak nějak funguje a je i docela zábava sledovat. Celkově z toho mám takové rozpačitě-poztivní dojmy. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím... Je to TNG (font, titulky, zasazení, atmosféra), je to Star Trek, ale... první díl mně ještě docela dost bavilo a jak jich přibývalo, bylo mi to vlastně čím dál víc jedno. Humor je stupidní, tenhle typ humoru prostě rád nemám a do Star Treku mi to absolutně nesedí. Navíc mi teda přijde, že to vzniklo jenom proto, aby tvůrci měli do čeho dát tu strašlivou hromadu easter eggů, odkazů a narážek. Postavy jsou jenom kopie jiných postav z jiných Star Trek seriálů a ani jedna není v podstatě ničím zajímavá. První série je tak pro mně těžkým zklamáním. Lower Decks je vlastně ještě horší, než Discovery, a to je co říct, přitom to mohl být takový sympatický projekt. Ale abych jenom nekritizoval: První, pátá (!), sedmá (!!) a desátá (!!!) epizoda super. Finále naprosto luxusní a všechna camea starých známých postav byla naprosto boží. A stejně tak všechny ty odkazy (závěrečné titulky devátého dílu) a je sympatické, že to aspoň zapadá do kánonu minimálně 24. století. Ale jinak je to teda těžký průměr, který mně kolikrát ani moc nebavil. 60% za všechna ta pozitiva, co jsem vyjmenoval výše. ()

Galerie (800)

Zajímavosti (5)

  • Jeden z počítačov uskladnených v Daystromovom inštitúte nesie logo televíznej spoločnosti CBS. (koba)
  • Epizóda obsahuje krátku potitulkovú scénu. (koba)

Reklama

Reklama