Reklama

Reklama

Star Trek: Lower Decks

(seriál)
  • USA Star Trek: Lower Decks
Trailer
USA, (2020–2023), 17 h (Minutáž: 23–30 min)

Tvůrci:

Mike McMahan

Hrají:

Tawny Newsome, Jack Quaid, Noël Wells, Eugene Cordero, Dawnn Lewis, Jerry O'Connell, Fred Tatasciore, Gillian Vigman, Paul Scheer, Jessica McKenna (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Videa (2)

Trailer

Recenze (20)

JORDY 

všechny recenze uživatele

Trekovské univerzum se v posledních letech (k mému štěstí) rozrůstá do jeho druhé zlaté éry. Historicky druhý animovaný seriál z tohoto vesmíru se zabývá, jak už je z názvu zřejmé, "podpalubím", tedy nižšími důstojníky sloužících na hvězdné lodi USS Cerritos. V našich končinách si ho můžeme přehrát na Amazonu. Osobně seriál nedoporučuji, pokud s Trekem teprve začínáte, soupis různých narážek, kopií, easter eggů je až extrémní. Znalost je tedy žádoucí, pokud si tuto lahůdku pro trekkies chce užít naplno. Z vizuálu animace můžeme vidět, jaký seriál je pro tvůrce stěžejný - Nová generace. Podobnou atmosféru se jim povedlo navodit náramně. Druhá věc, kterou považuji za velmi zdařilou je, jak se vyvíjí příběh posádky, přesto stále dostáváme řadu vtipných nostalgických odkazů na události minulé. ()

cernakus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita tohoto seriálu rozhodně neodpovídá nízkému hodnocení. Prvně je nutné říci, že se fakt nejedná o parodii na star trek. Ano, je to samozřejmě humorný seriál a některé věci tu parodovány jsou, ale základní konstrukty světa ST jsou zde naprosto jasné a nezměněné. A když mluvím konstrukty ST, tak tím fakt nemyslím PIC nebo dokonce DIS, ale klasiku 90tých let. Seriál je zasazen mezi přílet Voyageru k Zemi a zničení Romulu supernovou. Tedy do období klidu ve Federaci, kdy staré hrozby jako Borgové nebo Dominion byly zažehnány a nové ještě nepřišly. Seriál se proto zaměřuje na bezvýznamnou loď s bezvýznamnou posádkou a konkrétně na tu verběž z podpalubí. A je to fajn změna i jízda. Samozřejmě první housle zde hraje europoidní negerka, která je prostě do detailu vypiplaná postava. Ale i zbytek ensáblu je zajímavý. Vývoj charakterů a příběhu je z počátku pomalý a v seriálu zatím chybí jakákoliv epická linka. V tomto se blíží prvním sériím TNG, kdy se jedná prostě o ryzí epizodičnost. Ale to je právě na tom fajn. Epická linka přijde časem. V každém případě kvalita dílů měla stoupavou tendenci a poslední tři díly byly už za plný počet. ¨ Dalším zajímavým faktorem je vysoce kvalitní vizuál a audio. Co se kvality kresby týče, jedná se o aktuálně o tu nejlepší klasickou animaci co je na trhu. Co se audia týče, jedná se opět o vysoce kvalitní pecky, byť kvalit Final Space nedosahuje. Jediné co bych vytknul je možná až příliš Rick and Mortyovský chaos. Animace a hlášky jsou příliš rychlé a v obrovské kadenci, že to člověk nestíhá. V tomhle mi byl příjemnější Final Space, který sice nebyl tímto přeplněn, ale výsledek byl více stravitelný. Uvidíme kam se to vyvine. Ale zatím jsem hodně natěšený a když tomu dáte šanci a vydřžíte až do konce, budete na tom stejně. Za poslední díl dávám celé této sérii pětku. ()

Reklama

Bajislaw 

všechny recenze uživatele

Po prvních epizodách jsem si myslel, že dám Lower Decks pět hvězdiček jen proto, abych vyvážil nepatřičně mizerné hodnocení, které na CSFD má, ale po skončení první sezóny udílím absolutní hodnocení s čistým svědomím. Zároveň tvrdím, že ti, co hodnotili velmi špatně, tak učinili ještě předtím, než byl seriál odvysílán a nejsou objektivní. Jsou to hlavně samozvaní odborníci na to, co JE a co NENÍ Star Trek, kteří mají problém už s tím, že někdo si dovolil natočit jeho odlehčenou, animovanou verzi, a vedou tady kulturní válku. Lower Decks je třeskutě vtipný a velmi dobře vypadající animák se sympatickými postavami, které jsou skvěle namluvené. Jeho nejsilnější stránkou je, že dokáže brát Star Trek zároveň vážně i nevážně. Čiší z něj ohromná láska k předloze i odvaha si s ní hrát. Slovo „předloha“ je ale trochu zavádějící, protože tohle není ani parodie jako Galaxy Quest, ani vykrádačka jako The Orville, ale legitimní Star-Trek, odehrávající se někdy po roce 2379, stylem se hlásící především k Nové Generaci. Výsledkem je ten nejlepší Start Trek natočený pro CBS All Access. Star-trek Discovery a Star-Trek Picard jsou slibné seriály, které se hledají. (Discovery neví, co se sebou, a zběsile skáče z jednoho paralelního vesmíru do druhého, z minulosti do budoucnosti a od tématu k tématu. První sezóna Picarda zase obalila hlavní dějovou linku spoustou irelevantního balastu.) Lower Decks jsou naproti tomu zcela suverénní. Na poměry seriálů ze světa Star Treku, které zpravidla potřebují nějaký čas, aby se rozjeli, je tohle nebývale povedený rozjezd. Vřele doporučuji! ()

sirien 

všechny recenze uživatele

TNG styl s tunou referencí a fanservisu + ne moc chytrá Futurama + nijak edgy Rick&Morty s hit&miss humorem stojícim na sitcom gazích, křiklavejch hláškách a ztrapňování postav - a skrze hlavní postavu tak nějak i fanoušků Star treku a nerdů obecně (což nechává dost pachuť). Řešit díly  nemá moc smysl, jede to dost na stejné vlně, postavy jsou dost plochý... přitom to tak nějak funguje a je i docela zábava sledovat. Celkově z toho mám takové rozpačitě-poztivní dojmy. ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série není o moc lepší než ta první, pořád je to jen parodie která si ze ST dělá srandu, ale ani omylem se nesnaží naplňovat principy na kterých stojí. Poslední díl druhé série se tomu vymyká, ten je velice dobrý a být to tak celé tak si není na co stěžovat... ale když jsou předtím i sračky jako díl o tom jak v pohádkovém království se královna snaží lstí přimět hlavního inženýra k tomu aby si zašukal... Ale aspoň už se snažili v této sérii o náznak nějakého kontinuálního děje, i když to bylo jen o občasných půtkách s rasou galaktických megadebilů. /// A po čtvrté sérii... s každou sérií je to lepší, spolu s tím jak přestávají postavy brát jako nezodpovědné idioty, diváky jako děti, a Star Trekovský vesmír a styl jako punching bag. Tohle už není jen primitivní parodie na Star Trek, tohle je prostě celkem povedený Star Trek. Propojení se Strange New Worlds tomu zjevně dost prospělo. 7/10 ()

Galerie (800)

Zajímavosti (5)

  • Jeden z počítačov uskladnených v Daystromovom inštitúte nesie logo televíznej spoločnosti CBS. (koba)
  • Epizóda obsahuje krátku potitulkovú scénu. (koba)

Reklama

Reklama