Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(39)

Obsahy(1)

V těch nejhlubších končinách vesmíru se musí tato prapodivná posádka vyhnout těm, kteří je pronásledují, a zároveň se naučit spolupracovat, aby zůstali o krok napřed a mohli rozlousknout záhadu, která obklopuje jejich loď. (TV Nickelodeon)

Recenze (3)

HAL 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem bídu a nakonec byl vcelku příjemně překvapen - ano samozřejmě je to jen čistokrevně dětský Nickledeonovský seriál, nic co by rostlo v kvalitě jako brilantní Star Warsovské Clone Wars, ale pořád vcelku fajn dobrodružné sci-fi, které se nakonec ani nezpronevěřuje duši Star Treku. Na rozdíl od většiny ostatních současných Star Trek seriálů. Dospělého nefanouška zaujme nejspíš stěží, ale pro děti je toto na vstup do ST vesmíru ideální. 6/10 ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení č. 9000. Stejně jako u zatím 2 zdejších komentujících čsfd residentů, se jedná (zvláště od 11.dílu, na čsfd kreativně jako 10.) o docela velké přequápko v rámci Kurtzman treků. Musím říci, že příjemné. Cílová skupina jest sice jasná, ale osobně tvrdím, že i o dost starší trek veteráni si ve 2.pol. najdou to své trekové. Já rozhodně ano. Hl. postava Abramsovsky vytuněná U.S.S.Protostar je super kůůl a ani tak ve výsledku neva, že její (a nejen její) interiéry, moc ST nepřipomíná. Janewayová rovnou ve 2 vydáních mi pomalu rehabilituje tu hranou verzi a ani nemohu říci, že by zde byla jediná postava, která by mi vadila, nebo hůře. Jako TOS maniak považuji za fascinující, že 1 z hl. postav je Medusan. To by mě v životě nenapadlo. Dojde zde na ftypná či dramatická opětovná camea, včetně Okony zvaného Nezkrotný, v této době už adm. Jellica (to je ten, kterému vděčíme za to, že Troi začala KONEČNĚ nositi řádnou uniformu, ve které vypadá o 200% lépe, než v těch jejích předešlých outfitových kreacích) nebo důstojnici Flotily, kterou jste viděli jako malou holku v STVoy v díle ´Counterpoint´ což považuji za nenápadný, leč squellý nápad. Dodám, že se jedná z mého pohledu vskutku o ST. Jen musí náhodný divák zkousnouti slabší 1.pol. včetně nicmoc pilotu. Pak už se jede na plný plyn a když si vezmu, že záměr tvůrců byl, představiti lehčí formou ST mladé/dětské generaci, uznale jejich směrem kývám, páč míti tak 12 let a seznámit se ze světem ST takovouto formou, pravděpodobně by mě to vskutku donutilo prozkoumati ten stále se rozrůstající ST universe, hlouběji. Za mě tedy, palce nahoru. Jsem velmi zvědav na 2.s. A díky M.Giacchinovi za opětovné propašování nesmrtelné TOS znělky na konci úvodních creditů. Je to fajn. Na nic si to nehraje (zdravím nesmrtelné dementní DSC) nesnaží se to za každou cenu cpáti divákům do hlav současnou agendu či lépe řečeno...nechutně vlezlou sociální propagandu na úkor scénářů (hyperkorektní balast je zde vskutku na minimu) a nezkouší znovu vynalézti abych tak řekl, kolo. Pracuje s tím, co už bylo v ST vytvořeno a jede si sympaticky po svém dál. A konkrétně u tohoto ST apendixu mi to většinou neva, byť i zde (jakož i jinde) se najde pár vizuálně matoucích věcí, např. uniforem apod. Ale když ono to v tom promakaném CGI vypadá tak zatraceně dobře. ;-) Pro fandy STVoy a JJverse, dá se říci...povinnost. Což ovšem nezn., že i fandové TOS či STE a dalších, tam neobjeví pár nezapomenutelných pomrknutí a víc. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů, jak už je ostatně u Star Treku dobrým zvykem, bylo slabších, jenomže furt to bylo o třídu výš, než jakýkoliv současný ST seriál (možná kromě Picarda, který je super a SNW, které tehdy ještě nebyly). Naštěstí už v nich se ale ukázalo, že tenhle seriál nebude ani zdaleka jen pro mládež a že i letití fanoušci si v něm přijdou na své. Navíc byl již od začátku temnější a fakt mu to slušelo. Navrch poměrně sympatické postavy (až si zvyknete) a neskutečně luxusní animace, která dává celému seriálu úplně nový rozměr. Navrch skvělá Janewayová a výborný příběh, který se zhruba od šestého dílu, který skládá poctu zesnulým ST hercům (a několika žijícím) rozjede fakt ve velkém. Druhá polovina série, kterou nás tvůrci zásobili letos, je pak už vážně vynikající - skvělá práce s postavami (nejen novými, ale i Káťou a Chakotayem) a celá řada opravdu luxusních epizod, ve kterých se za dvacet minut střídá vtip, napětí i akce, děj se pořád posouvá dopředu a fakt to ani chvíli nenudí. Po oznámení Prodigy jsem si myslel, že to bude naprosto neskutečná blbost, naštěstí jsem se ale nemohl více mýlit. Tenhle Trek je už téměř od začátku má totální srdcovka. Moc pěkné sci-fi, moc pěkný Star Trek. 85 %. ()

Reklama

Reklama