Reklama

Reklama

Ikarus. Legenda o Mietku Koszovi

  • Česko Íkaros. Legenda Mietka Kosze (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Filmový portrét mimoriadne talentovaného džezového hudobníka, ktorý zažiaril krátko a intenzívne ako kométa... Mieczyslav Kosz bol klavírny virtuóz, ktorý v detstve vinou zanedbanej očnej choroby oslepol. Na prelome šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov však ako špičkový džezový pianista zažiaril ako kométa - krátko, no veľmi intenzívne. Rovnako krátky a intenzívny bol i jeho život, v ktorom nechýbali zázračný talent, vášnivá láska, i zúfalá samota. (RTVS)

(více)

Recenze (4)

POMO 

všechny recenze uživatele

Další životopisní portrét nadaného hudebníka a shodou okolností nevidomého. S lehce přehrávajícím představitelem hlavní role, flashbacky do dětství, platonickou slabostí pro kolegyni zpěvačku, obdobím utápění se v alkoholu atd, atd. Všechno jsme to viděli stokrát, a zde to není podáno nijak originálně ani s jakýmkoliv překvapivým či obohacujícím momentem. Kde není pořádný obsah, je potřeba výjimečnou formu -  a tu měl americký Ray na jiném levelu. [3Kino Fest] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím absolutní vrchol současného 3kina. Je to koncert, nikoli klavírní, ale Dawida Ogrodnika. One je tady naprosto fenomenální i ten způsob sezení za klavírem, prostě tvorba postavy jak když vystřihneš. Příběh má dvě dějové linky, jednu flashbackovou / minoritní Mieczysławo děstsví, díky čemuž jsem dokázal lépe chápat a vnímat chování dospělého Mieczysława. Maciej Pieprzyca opět dokazuje, že velká polská režisérská hvězda, protože film ví co a jak chce divákovi sdělovat a to pro mě vždy důležité a emoce ? Tak těch v tom bylo spousty a spousty a na veselou scénku s domlouváním ťapky pro Mieczyslawa taky hned nezapomenu. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Úžasná životopisná dráma slepého jazzového klaviristu Mietka Koszova plná emócií a hľadania. Úspechy, pády, radosť, utápanie žiaľu v alkohole, samota aj blízkosť a štipka humoru. Perfektná produkcia a skvelý herecké výkon Dawida Ogrodnika. ()

Reklama

Reklama