Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vznikl sestřihem původní televizní série a jeho hrdiny jsou opět manželé Holanovi s dětmi Evou a Honzíkem. A samozřejmě také dvě chobotničky, které děti vymodelovaly z prapodivné podmořské hmoty. I tentokrát působí figurky, pojmenované Modrý a Zelená, svou nezvyklou živostí a neutuchající zvědavostí řadu zmatků, nejprve ve Lhotě, kde jsou děti na prázdninách u dědy, a potom na pražské Kampě, kde Holanovi bydlí. Andrea, která zpívá menší role v Národním divadle, a Honza, jenž pracuje jako řidič kamionu, právě prohrávají vážnou manželskou krizi. Honza už se dokonce odstěhoval do karavanu na dvoře. Děti jsou z rozkolu rodičů smutné a chobotničky se rozhodnou dát rodiče dohromady. Pochopí, že příčinou sporů jsou Honzovy cesty do ciziny a Andreino zpívání, a tak jim to chtějí překazit, čímž všechno ještě zhorší. Navíc způsobí v divadle i na Kampě řadu zmatků a pozdvižení. Samy se vzápětí ocitnou v nebezpečí, protože kolem začíná kroužit Georgeův vědecký tým, který pátrá po ztracené hmotě. Potápěč Andreadis je přesvědčen, že o ní děti vědí, a je jim stále v patách. Zachraňovat manželství Holanových a ještě se skrývat před Andreadisem, to je však i pro tak zázračná stvoření obtížné. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

montel 

všechny recenze uživatele

Je těsně před vánoci a manželé Holanovi, Honza (Pavel Zedníček) a Andrea (Dagmar Veškrnová) mají před rozvodem. Do toho dětem přidělávají starosti chobotničky, které se rozhodli prozkoumat Prahu po svém. Vše se ještě zhorší, když se na scéně objeví vědec, který po záhadné hmotě, která dokáže vytvořit energii pro celou Prahu pátrá. Děti proto musejí zachránit nejen manželství svých rodičů, ale také své plastelýnové kamarády...Druhý díl pobaví skoro tak stejně jako první. Já dávám raději přednost Lucii,postrachu ulice. Je vtipnější a zábavnější. 55% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Oživlé chobotničky připraví hodně milých a nemilých situací dvěma dětem a jejich nic netušícím rodičům, kteří mají před rozvodem. Jenže jsou Vánoce a i rozhádaní manželé najdou zase k sobě cestu zpátky, i přes rozřezaný nábytek a vyhozený klavír do Čertovky. Triky a animace hodně naivní a trhavá, legrace tak akorát, vánoční atmosféra pěkně zachycená a herci vystihli své role perfektně. Přesto je datum vzniku této rodinné, a i trochu smutné komedie, rok od roku stále víc nepříjemně znát. 60% ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Maminko, pánům taky kafe! Pro pana učitele slabší.“ Zimní pokračování chobotniček mi přišlo o fous horší, než předcházející film. Vina podle mě leží v nezajímavé příběhové linii rozcházejících se manželů a také té detektivní, která je podle mě na dětský film moc vážná. Také oproti minulému filmu ubylo vtipu a komických scén, možná i trochu nadhledu. Za zcela zbytečnou považuji dlouhou operní vložku, bez které by se příběh klidně obešel. Ač jsem pouze kritizoval, stále je pro mě tento snímek ukázkou příjemného filmu, na který se rád podívám znovu, už kvůli sympaťákovi Honzíkovi a Zelený a Modrýmu. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,7/10 | Rotten Tomatoes - ? | FDb.cz - 74,1% | "Chobotnice" o Vánocích v televizi ani nelze minout, když je Nova vysílá každý den ;) ... Jinak velmi podobné jedničce - průměrný snímek, skoro úplná absence pořádného humoru, film vytahují především uvolněné herecké výkony, mistrovské hlasy Filipovského a Bohdalky a v našich zemích tehdáč průlomové triky. Ale té vánoční atmosféry je tam opravdu poskrovnu! 60% ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Ale ano, pridam.. pridam komentar! Chobotnicky jsou spolu s "Certy nejsou zerty" a "Krakonos a lyznici" mym zasadnim stedrovecernim filmem. Proste at uz travim stedry den kdekoliv a jakkoliv, tak tyto filmy v prubehu dne proste videt musim, neb jinak hruza nejhorsi, nestesti na pristich deset let, jezdci Apokalypsy atakdale atakdale... No, i tak davam "jen" ctyri hvezdy.. Tak nejak mi trochu vadi ten prilis dominantni/majetnicky, misty az hystericky pristup deti k k chobotnickam. Zvlaste scena kdy Zaneta Fuchsova na ne rve "Pritoky Labe!!! Kde jsou???!!!??? mi prijde tedy opravdu vice nez nevhodna! Tak! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Když veze operní mistr maminku Andreu (Dagmar Veškrnová-Havlová) večer po představení domů a vjíždí autem do dvora, jde zřetelně vidět, že na místě spolujezce sedí úplně jiná žena než Dagmar Veškrnová-Havlová. (Stupet)
  • Jedná se o druhou část celovečerního sestřihu čtyřdílného TV seriálu z původně čtyřhodinové stopáže, za oběť padla druhá polovina druhého dílu a první polovina třetího (prázdniny u dědečka). (BoredSeal)

Reklama

Reklama