Reklama

Reklama

Dharma & Greg

(seriál)
USA, (1997–2002), 59 h 30 min (Minutáž: 30 min)

Hrají:

Jenna Elfman, Thomas Gibson, Joel Murray, Mimi Kennedy, Alan Rachins, Mitchell Ryan, Susan Sullivan, Chris Durand, Ed Quinn, Hallee Hirsh, Yeardley Smith (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Dharma a Greg sú manželia, ale tak tiež sú presné protiklady. Dharma pochádza zo strelenej hipisáckej rodiny a Gregový rodičia sú zase konzervatívny snoby, ktorý neznesú akúkoľvek výstrednosť. Táto rozdieľnosť spôsobuje mnoho trapasov, ale nakoniec si tie protiklady vždy nájdu nejakú tú strednú cestu a problémy vyriešia. (ethos)

(více)

Recenze (64)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to další z řady sitcomů, ale manželství éterické bytůstky Jenny Elfman se synkem ze zazobané americké rodinky, "ztělesněním amerického snu", právníkem Thomasem Gibsonem, a konflikty nejen jejich názorů, ale hlavně jejich rodičů, pozvedají tenhle seriál nad průměr. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím teď celý seriál, na to jsem viděl jen několik epizod, ale pokud jsou ui ty ostatní takhle zábavné, originální a (sice tu budu někoho opakovat) konfliktní nevidím problém v současných 80%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Okrem čara Jenny Elfmanovej sa môže tento sitkom pochváliť najmä rodičmi hrdinov - tými zazobanými od Grega a tými hipisákmi od Dharmy. Sympatickí herci toho dosť zachraňujú. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Vynikajúci sitcom plný elegantného a citlivého humoru, ktorý sa však na duhej strane nebojí brutálnym spôsobom zneužíť priepastné rozdiely medzi oboma hlavnými hrdinami a ich podarenými rodinkami. Polarita! Toť slovo dňa! Dharma a Greg sú jednoducho moji miláčikovia a v žiadnom prípade na nich nedám dopustiť, nech sa deje čo sa deje! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príjemný seriál, ktorý sa opäť radí medzi tie, ktoré som pravidelne sledoval v televízií v čase jeho vzniku. Veľmi dobre som sa bavil. Dharmu som miloval. Jenna Elfman je sexi a zreje ako víno. Vtípky sú na dobrej úrovni. Ale opäť nepochybujem, že ak sa na tento seriál pozrie niekto dnes prvý krát, tak nebude až tak nadšený. Mal by hodnotiť s vedomím, že je to seriál viac ako 20 rokov starý a nastavený na zábavnú vlnu tej doby. Na rozdiel od The Big Bang Theory je to ale viac než dobré. Holt dnešnej mládeži skôr vyhovuje humor trápnejší, vulgárnejší a blbší, ako práve v TBBT. Osobne ale musím napísať, že nemám rád seriály (alebo sitcomy), ktoré sa často odohrávajú v jednej izbe bytu a preto by som aj v tomto seriáli uvítal viac exteriérov alebo proste iných scenérií. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skutočne vtipný sitcom založený na kontrastoch vyššej vrstvy a voľnomyšlienkárskych hipíkov. Skvelý casting! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Protiklady se jak známo přitahují, ale z hlediska zábavy by se z toho určitě dalo vytěžit daleko víc. V tomto provedení je to jenom další průměrný sitcom, který je zkouknutelný v jakoukoli denní i noční dobu, ale zabírání mozkového harddiscu nedoporučuju. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

V určitom období môjho života celkom vtipný seriál ku ktorému som zasadal vždy s radosťou. Dnes by to už také veselé asi nebolo. Ktovie. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Príjemný serál, ktorý patril k tým prvým, čo som sledoval. Nemá v sebe kultové ingrediencie a aj napriek redším scenárom dokáže pobaviť. Neskoršie HOVORME O SEXE sa mi páči viac... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Oddychovka pri TV. Bohužiaľ postupom času úroveň klesá, ale tak už to vo väčšine seriálov býva. Skončiť v najlepšom dokážu len najlepší. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Taký celkom fajn polositkom, poloseriál s peknou zábavou, ale ničím neoslňujúci. Niekedy naozaj zbytočný smiech v pozadí na nevtipných veciach. Obsadenie je celkom príjemné. 90. roky je z toho cítiť. Protikladnosť je asi hlavná vec, čo robí tento seriál vtipným. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Najviac sa bavím na Larryho paranoidných a konšpiračných rečiach . Český dabing sa na slovenský ani nechytá. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Sice tady nepadají smrtící hlášky jako třeba v TBBT, ale čím déle na to koukám, tím víc se mi to líbí, zvlášť když o vtipné situace, které ve mě vyvolávají srdečný smích rozhodně není nouze. Dharma je správné třeštidlo, Greg sympaťák a jejich vztah je tááák krásně romantický. Ale tím hlavním tahounem, co dodává sitcomu to pravé koření jsou rodiče obou z nich. Právě ty neustálé střety nekonformního hippísáckého světa na jedné straně a snobských boháčů na druhé, jsou pro mě neustálým zdrojem zábavy. Zejména Dharmin otec Larry a jeho paranoidní konspirační teorie nemají chybu. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

70% - Kdo chce tento sit com hodnotit, nesmí ho vidět v českém dabingu, který je naprosto otřesný a zabíjí 90% vtipných hlášek a dialogů. Pryč s českým dabingem. Alespoň by to lidem pomohlo s angličtinou tak jak to úspěšně pomáhá v skandinávských zemích. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Seriál jako takový je celkem pohotový a vtipný, jenže z nepochopitelných důvodů byl u nás vynechám smích což u sitcomu je něco hrozného. Už je to třetí případ u nás (co jsem si všimnul) u M.A.S.H. to nevadilo ba naopak, se smíchem to nikdo neznal a je to spíš i dost vážný někdy. Ale u takový Sabriny je to něco neskutečnýho, zvlášt, když první serie jsou normálně se smíchem a tady jen čekáš na smích a on nepřichází. Stejné je to i tady v tom případě, po vtipu nepřichází odezva a to sakra velká chyba. Jak řekli tvůrci Combacku smích jsme tam dali proto, že divákovi je hloupý smát se sám a mají sakra pravdu. Televize zamyslete se než začnete mrvit další sitcom. ()

Reklama

Reklama