Reklama

Reklama

Ovdovělý otec zůstane na výchovu dcery sám a musí zvládnout vlastní pochybnosti, obavy, smutek a taky hory špinavých plenek. Inspirováno skutečným příběhem. (Netflix)

Recenze (77)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Kevina Harta mají filmoví diváci zaškatulkovaného především jako komika. Přesto už se pokoušel o vážnější role. Objevil se například v americké předělávce Nedotknutelných, Otcovství je ovšem ještě větším dramatem. Což automaticky neznamená, že by Kevin Hart sem tam neprohodil nějaký ten vtípek a neprojevil svůj komediální talent, tentokrát se ovšem tak trošku více jede na vážnou notu. Za scénářem a režii potom stojí Paul Weitz (první Prci, prci, prcičky).   Otcovství je adaptaci memoáru Matthewa Logelina, který napsal o svých vlastních zážitcích v momentě, kdy mu zemřela žena a na výchovu dcery tak zůstal sám. A Hart dokazuje, že na vážnou roli má. Z jeho výkonu dokonce může tak trochu naskočit husina, protože dokáže v mnoha momentech prodat své emocionální rozpoložení a rozhodně jde o herecký výkon, který by Hartovi mohl potencionálně otevřít dveře k dalším vážným rolím.   Je ovšem škoda, že jde spíše pořád v jádru o milou rodinou komedii než o silnou psychologickou sondu. V mnoha momentech se sice jede na vážnou notu, kromě Harta je ve své roli skvělá i Alfre Woodard jako Hartova tchýně a Melody Hurd je zase ideálně obsazená jako milé a roztomilé dítě. Mnohem zajímavější je ovšem první polovina, kdy se skutečně spíše kráčí ve vážných vodách, ve druhé polovině definitivně tak trochu přichází přechod. Hart tak sice jde v rámci Otcovství trochu proti svojí typické roli, skutečně silné drama to ovšem pořád není. Pouze v některých momentech.   Je to celý vlastně strašně jednoduchý a i přes čerpání z memoáru si divák snadno může vzpomenout na podobné filmy jako Táta na plný úvazek Kevina Smitha. Ve finále se vlastně ukáže, že jde o ideální film pro celou rodinu. Jde vlastně o slušné spotřební zboží, které Netflix koupil od studia Sony a slouží jako ideální film pro jeho předplatitele. Jenomže jde jen o další Netflix film, který rychle sejde z mysli. Přitom ovšem skutečně mohla vzniknout neskutečně silné drama místo téhle snadno zkousnutelné jednohubky.   Otcovství je fajn spotřební zboží, které rozhodně mohlo být něčím víc. Paul Weitz jako scenárista a režisér nenatočil kdovíjak výraznou a zapamatovatelnou podívanou, přesto ovšem slušnou jednohubku, která má sice povedený soundtrack Ruperta Gregsona- Williamse, skutečně dobré obsazení s Kevinem Hartem na vrchu a pár skutečně silných momentů, přesto se ovšem pořád drží tak trochu zpátky a je ve finále pořád především milou rodinou komedií. Jednoduchý film, který rozhodně neurazí, pořád ovšem bude velmi rychle vytěsněn z paměti a nový Kramerová versus Kramer jednoduše nevznikl.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, čí to byl nápad, dát do poměrně vážného tématu Kevina Harta. Je pravda, že to svým ztřeštěně naivním přístupem k herectví trošku rozmělňoval. Nicméně to, co je v jeho případě ve filmu devízou, je zároveň i důvodem, proč jsem Otcovství nakonec dal tři hvězdy. Na poměrně silné téma je to přesně ten druh komediálního dramatu, který očekáváte. Nic víc, nic míň. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Anonymní alkoholici sú vedľa.“ Prvú polhodinu je to film roka a budete namäkko ako namäkko uvarené vajíčka (režisér Ako na vec sa skrátka nezaprie). Mohlo to síce byť o 20 minút kratšie, vinou čoho to ku koncu začne dostávať rozvláčnu pachuť, ale najneskôr pri letisku znova začnete byť namäkko. Nemám srdce dať tomu menej ako 4*. Kevin Hart (ktorý to spoločne s Channingom Tatumom tiež produkoval) je úplne v pohode, jeho dcéra v podaní Melody Hurd patrí možno k jedným z najlepších detských kastingov roka, figúrky okolo nich sú nielen dojemné (mama, svokra, svokor), ale i vtipné (šéf Paul Reiser z Votrelcov a kamoši v podaní holohlavého Anthonyho Carrigana a Lil Rel Howeryho z hororu Uteč sú neprehliadnuteľní). ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Debut komikov/komediálnych hercov v dramatických vodách je pre mňa veľká udalosť a filmový sviatok. Výsledky týchto spojení boli vo väčšine prípadov absolútne fenomenálne (Adam Sandler – Uncut Gems / Jason Bateman – Ozark / Vince Vaughn – True Detective, Block 99, Dragged). Na rad musel eventuálne prísť aj uškriekaný krpec Kevin Hart a hoc sa snažil a išiel až na doraz, ťažko sa mi mu verilo. Celý čas som sa nevedel oprostiť od jeho "minulosti" a stále čakal, kedy padne nejaký ťažký fór a plač/smútok premení na smiech vo vysokých tónoch jemu typických. Nie je to ale koniec koncov čistokrvná dráma, od nejakej silne srdcervúcej má ďaleko, pôsobí skôr rodinne a nejaké prvky komédie zostali, no ich začlenenie našťastie pôsobilo prirodzene. Príjemné sledovanie, rýchlo odsýpalo a rešpekt pre Harta narástol. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kevin Hart a dramatický role jsou dva naprosto neslučitelný pojmy, z nichž většinou vzejdou solidní průjmy - ale snaha se samozřejmě cení.... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že sa na to dobre pozeralo. Neprinieslo mi to však nič také, čo by celý príbeh vytiahlo do kategórie nadpriemerných. A samozrejme, je tu veľa iritujúcich prvkov, ktoré si v posledných rokoch nemôže odpustiť západná kinematografia. Priemer. 60/100 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to hezké, ale bylo by to mnohem lepší, kdyby v hlavní roli nebyl Kevin Hart, jelikož jemu je těžké uvěřit i nos mezi očima. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Fatherhood" neupriem fakt, že sa o niečo snaží, no v jadre dokopy pre mňa neprináša niečo, čo by som už nevidel spracované lepšie a zaujímavejšie ("Demain Tout Commence"). Mám tak trošku pocit, že tvorcovia chceli na jednej strane urobiť drámu o otcovi, ktorý sa musí vyrovnať s faktom, že jeho žena tesne po pôrode zomiera a rozhodne sa všetkých presvedčiť, že zvládne starostlivosť o svoju dcéru sám bez matky. No rovnako tomu občas chceli priniesť aj nejakej ľahšej komédie, ktorá by to urobila možno trošku atraktívnejšie. A sú tu scénky, ktoré sa tak snažia pôsobiť a buď vás pobavia alebo nie. Nemôžem povedať, že som fanúšikom Kevina Harta, no má podľa mňa aj niekoľko lepších filmov. No tento film vyslovene má občas momentky, kedy som čakal, že zo seba vysúka nejaký fór, no celé to poňal vysoko seriózne. A niekedy zase naopak. Ten tón mi akosi k tomu filmu nepasoval. Oceňujem, že sa Kevin Hart ukazuje, že zvládne aj iné role než svoje klasické bežné komfortné veci, no myslím si, že chce to čas, aby to fungovalo poriadne. Tento film možno na niečo našliapol, no nemyslím si, že to potiahol úplne najideálnejšie. Pretože z nejakého dôvodu ma to nezaujalo a mal som pocit, že oveľa radšej by som si znovu pozrel vyššie spomenutý film "Aj Dvaja Sú Rodina". Hodnotenie: C+ ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Vše jsme to už viděli mnohokrát, ale nevadí. Hart předvádí něco, co u něj není absolutně běžné, vlastně snad poprvé nepředvádí psí kusy a opravdu hraje. Hart budí emoce a o to tu jde. Za mě skvělý film. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Konečne príjemný film na netflixe a bez propagandy. Poukázanie na to, aké ťažké je sám vychovávať dieťa, a v tom veľký klobúk dole pred slobodnými mamičkami, ale tiež že vo dvojici sa to proste ťahá lepšie. Kevin Hart s výborným dramatickým výkonom. Pre lepšie hodnotenie mi tam chýbalo niečo viac, buď ešte niečo vtipnejšie alebo silnejšie. Ako kedysi špičkovo dokázali v Bez návodu resp. Aj dvaja sú rodina. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Černošská variace na "Táta na plný úvazek" jen prakticky bez humoru a více zaměřeno na boj osiřelého otce s neúprosnou tchýni. Hart se snaží a docela mu to šlo, jen film nijak nepřekvapí, režijně je bez nápadu a po skončení okamžité vyprchá z paměti. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to pribeh o otcovstvi, ktery zachazi se svymi postavami s laskavosti a soucitem. Neni to hrozne, ale takove obycejne. Je to sladke a na to sve emoce. Melody Hurd, ktera ztvarnila mladou Maddy ma s talentovanym Kevinem Hartem skvelou chemii, ciz dela snimek koukatelny. Je to zalozeno na bestseleru z roku 2011 Two kisses for Maddy: A memoir of loss and love. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o špatný film, naopak si myslím, že je to celkem dobře natočeno, ale mě tohle téma prostě nebaví. Vím jaké to je a koukat dvě hodiny na to, jak táta vychovává dceru, mě prostě neba. Každopádně Kevin Hart je fajn ve své roli. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Šílený komik a tak slabý příběh. Škoda, protože na film dobrý nápad ale provedení po stránce příběhu a zábavy hodně slabé. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Netflix je na filmovom poli úplne v prdeli. Veď oni nevedia natočiť už ani blbý doják o vdovcovi, ktorý sa musí starať o svoju dcéru. Čiže žáner, ktorý vie natočiť pokleslý Hallmark ľavou zadnou. Tento film je strašne rozťahaný. Ani raz ma to nedojalo. A to ani náznakom. Občasné komediálne vsuvky sú iba trápne. Stopáž je neznesiteľná. Dokonca ani tá romantická línia v druhej polovici vôbec nefunguje a vzťah medzi hlavným hrdinom je jeho dcérou je nemastný neslaný. Hart sa celkom snažil, ale pôsobil na mňa, že sa sústredil hlavne na to, aby komediálne neprehrával, takže vo výsledku bol tak utlmený, že iba nudil rovnako ako celý film. Strašná slabota. Zlatý Hallmark. 3/10. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Fatherhood je typická dramedy, která v samotném úvodu diváka retrospektivně seznamuje s poporodním úmrtím manželky a matky v jedné osobě a následném převzetí plné odpovědnosti otce za péči o svou dceru. Po úvodních rádoby vtipných peripetiích s uspáváním své dcery, kterou vyřeší zvuk vysavače, se dějová linka přesouvá do prvního školního roku života pětileté Maddy. V tom diváky režisér Paul Weitz seznamuje se školními peripetiemi malé Maddy a nově se rodícím vztahem jejího otce. Celý film sráží fakt, že je podán velmi dokumentárně, což je primárně dáno tím, že je inspirovaný skutečným příběhem a zpracovaný dle knižní předlohy. Bohužel tak Otcovství působí dosti nudným dojmem a nepomáhají tomu ani často použité zdlouhavé záběry. Vše v negativním slova smyslu korunuje závěrečné klišé, že rodina znamená více než kariéra. Režisér Weitz zůstává bohužel na hony daleko za svým nejlepším počinem, Jak na věc, ve kterém se věnuje obdobnému tématu, ale v daleko dynamičtějším tempu a s kvalitnějšími hereckými výkony. Jedna hvězda. 👎 (20.06.2021) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i přes vážnější téma ve finále příjemný film.Hart potvrdil,že dokáže být i víc než jen vřískající skřítkek a tady je uvěřitelně civilní.Až mě skoro mrzí,že tomu prostě nemůžu dát víc,protože tady není nic co by už nebylo jinde,vývoj je očekávatelný a skončí to přesně tak jak mě napadlo už asi v páté minutě.Nějaké to klišé je pak také samozřejmostí,ale aspoň jich tu není tolik a vyloženě nebijí do očí...60% ()

Reklama

Reklama