Reklama

Reklama

Epizody(11)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (8)

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečné vyřešení konfliktu mezi Královstvím vědy (vesnice troubů, které si Senku omotal kolem prstu) a Tsukasovou říší (banda namakanců z jeskyně). Senku to má sice jako obvykle geniálně vymyšlené, ale jak se ve válce často stává, plány na překvapivý útok se trochu zvrtnou. Vědecké návody jsou tentokrát značně pokráceny, což nevadí, protože všechny ty vynálezy se už stejně pohybují na úrovni sci-fi, ale akce samotná, když už na ni konečně dojde, se odbyde až moc rychle. Za maximálně otravný ovšem pokládám klišoidní zvrat na konci, který má za cíl polidštit hlavního padoucha, abychom mu mohli odpustit a sympatizovat s ním - proč, proboha? Tyhle vyměklé koncovky akorát naštvou. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje prognóza ohledně druhé série se mi naplnila, teď je to už opravdu mnohem víc shounen, než jakákoli seriózní věda. Procesy výroby nových vědeckých výdobytků se zkrátily, někdy to až vypadá, jakoby některé věci šli vyrobit za pár minut (což působí dost nereálně) a i když pořád občas dostaneme nějaký ten detailní návod krok za krokem, jak by to mělo fungovat, tak samotná výroba už tolik pozornosti nedostává. Místo toho se jakože bojuje a vše jede na vlně "moje věda je lepší, než tvůj přírodní výběr"! Stejně tak mám dost velký problém s tím, jak rychle některé postavy obrací a jak divně to na mě působí. To vás chce nejdřív někdo zabít, vy mu povíte, že mu dokážete pomoct s tím co ho vlastně niterně trápí a za pár minut už jste vy a váš úhlavní nepřítel těmi nejvíc nejlepšími kamarády (protože třeba i takový Thanos je vlastně taky jen ostatními nepochopený sympaťák!) a ždímáte srdceryvné okamžiky (za zvuků teskné hudby) odněkud, kde jste je ještě minulý díl nečekali. Další věc, co autorům nějak nedokážu sežrat! To už jsou dvě věci, které mi tu vadí - věda které už nevěřím (teď je to pro mě spíš jak MacGyver) a vztahy a emoce, které se mění jak při sepnutí vypínače! On the other hand - je to mnohem víc akční, přibylo hodně nových postav, kde je většina docela dobře zapamatovatelná, většinou je to pořád vtipné a dynamické, takže to nenudí. Ovšem jestli bude víc postav v praxi znamenat ono klasické shounen klišé, že v důležitých okamžicích musí každá postava přijít s minimálně jednou větou, kdy nám řekne svůj názor a tak máte během pěti minut prostřih na každou postavu, aby dostala svůj prostor, tak potěš koště. Za mě slabší zážitek, než při sledování první série, takže tentokrát dávám jen silné 3*, ale na další sérii se opět podívám. 6,4/10 ()

Reklama

MasterMagic 

všechny recenze uživatele

Stone Wars se nese na té stejné masivní pozitivní vlně, kterou započala první série, že vůbec nemáte problém po epizodě zůstat na pár minut s naprosto přiblblým úsměvem na xichtě. Seriál si na nic nehraje a je naprosto povědomý o praštěnosti svých nápadů. Funguje nejen jako lehce atypická shounen žánrovka, ale také jako legitimní komedie s naprosto okouzlujícím sebevědomým a upřímnými emocemi, že jí ke konci odpustíte trocha té jednodušší serióznosti. ()

Krnac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8,3/10 jednoducho príliš krátke. Autori sa naučili lepšie pracovať so scénami, už vyradili tie momenty ktoré vyzerali extrémne trápne a reálne to boli všetko dobré vtipy (teda ak si dobre pamätám), práca s časom je tu horšia, všetko trvá extrémne krátko, áno keďže výbavu majú hotovú není dôvod obkecávať výrobu ako pri antibiotikách 4 epizódy ale dalo by sa to zostrihať tak aby to pôsobilo viac realisticky na druhú stranu vo finále mi to nevadilo. Problém je skôr obsah, mimo Stone War tu není nič, áno je strašne zaujímavé sa kukať na MacGyver štýl vojny ale zároveň máte pocit že sa toho strašne málo stalo lebo to má len 11 epizód (1. séria 24) a neprieteľská strana namiesto toho aby pracovala so svojou hlavnou výhodou počet používa len pár ,,super vojakov" čím to už pôsobí skôr ako fantasy keď dvaja ľudia dajú dole 10. Myslím si že by som dal aj 5* ale prvé epizódy pôsobili trochu hlúpo keď sa to točilo okolo plánu ktorý nemohol dlhodobo vyjsť (ako jedna postava tiež uviedla). ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Signifikantne horšie ako ako prvá séria, ale zas vo svojej podstate stále kvalitné anime v tomto prípade mierne zrýchlené, lebo 11 dielov bolo fakt málo. S možno lepším charakter developmentom pri niektorých záporných postavách a vysvetlením ich reálnych pohnútok a pozadia toho všetkého prečo vlastne konajú ako konajú sa nám skôr do úzadia dostáva nejaký reálne vylepšovanie hlavných záporných postáv, ale ako sa hovorí, keď chceš niečo dostať musíš niečo rovnaké obetovať na druhej strane (áno hovorí sa to vo Full Metal Alchemistovy). Záporné postavy sú teda naozaj kvalitnejšie, ale čo je zhoršené a to výrazne je bádanie po nových prvkoch, ktoré potrebuje naša hlavná kladná postava získať a tak teda tu aplikujeme to čo som hovoril a teda v 11 dieloch nesmie byť výskum, niečoho taký dlhý ako v predošlej dlhšej sérii. Tu v tejto Stone Wars máme skoro všetky výdobytky, ak nie všetky len veľmi zjednodušene vysvetlené a teda otázka znie jednoducho, nebola prvá séria vlastne iná jedine tým, že sa tam veľmi dlho skúmali veci potrebné k tomu, aby Senkuu dosiahol to čo chce a táto cesta nebola náhodou tým čo toto anime robilo iným oproti už tak zaužívaným anime? Ja si myslím, že dosť áno a tým pádom strácame to čo najviac odlišovalo toto anime od tých bežnejších anime a to je v zásade chyba. ()

Reklama

Reklama