Reklama

Reklama

Vinland Saga

(seriál)
  • Japonsko ヴィンランド・サガ (více)
Trailer 2
Japonsko, (2019–2023), 19 h 40 min (Minutáž: 24–29 min)

Předloha:

Makoto Jukimura (komiks)

Hudba:

Jutaka Jamada

Hrají:

Júto Uemura, Akio Ócuka, Ao Takahaši, Hiroki Gotó, Hiroki Jasumoto, Jódži Ueda, Jošimicu Šimojama, Ken'ičiró Macuda, Kenšó Ono, Makoto Furukawa (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(48)

Po smrti svého otce se Thorfinn přidá k žoldácké bandě jeho vraha Askeladda a trpělivě čeká na příležitost k pomstě. Askeladd mezitím spřádá tajné politické plány. (Netflix)

Videa (42)

Trailer 2

Recenze (27)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[Shlédnuto 16 epizod] Upozornění: tento komentář bude silně jednostranný. Proč? Protože jestli jste anime fanoušek a nekoukáte tuto sezónu na Vinland Ságu, tak nechápu, co děláte se svým životem (berte s mírnou rezervou). Anime matematika je zde prostá: Výborná předloha + excelentní grafické/hudební zpracování = Perfektní zážitek. Za poslední dobu WIT dokazuje, že se pomalu stává neohroženou jistotou v rámci kvality; z jejich tvorby mi oči doslova přechází. Co mě a dozajista spoustu dalších diváků ze západního světa příjemně potěší je silný evropský feel a zobrazení vikingské společnosti. Žádné tradiční oči velikostí melounů, pisklavý tóny ženských dabérek, slovník typický japonské kultury. Zaměření na detail obličejových mimik, krásně plnynulé pohyby, úhly záběrů a jejich načasování? I jiná kvalitnější anime by se krčila studem ve stínu toho, co tu dostaneme naservírováno. Vyobrazení Islandu je nádherné, líbí se mi vykreslení použítého oblečení a zbraní, a i když se často WIT skloní k počítačové animaci (lodě, moře), nepřekáží to. Pozadu nezůstává scénář a postavy, kde hlavni doposavadní duo má obrovské charisma a pevně stanovený, ideově hluboký charakter. Miluju a mám obrovskou radost, když můžu sledovat takhle vyspělého záporáka. Takové napětí jako jsem prožil ve 4. dílu jen tak nepamatuji a i když tušíme, jak to dopadne, stejně jsem to těžce rozdýchával, možná ještě doteď. Dá se asi snadno odhadnout, že mé nadšení je nedůstojně vysoko a jediná má obava je pouze z brutálně nastavené výšky laťky. Fantazie. Edit po 16 epizodách: Bez komentáře, tohle je téměř mistrovské dílo, na který se těším, co je týden dlouhý. Excelentní vyprávění, bezvadné postavy. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Prakticky (pokud bych byl nestranný) top sezóny léto-podzim 2019. Úžasná grafika, příběhy, antagonista (nejslabší na celé sérii je hlavní hrdina, o kterém to naštěstí prakticky vůbec není). Celistvé, promyšlené, každou chvíli nějaký zvrat, nemůže si být jisti, že kdokoli přežije, jste pořád na naže. Hudba k tomu parádní, akční scény úchvatné... Nejvíc však boduje psychologie postav (krom hlavního hrdiny...). Není to můj (osobní) top, Beastars nebo Dr. STONE se mi líbily více, avšak na Vinland ságu jen tak nezapomenu... Doufám, že bude pokračování. Kde na začátku zemře hlavní hrdina... Sword is my arrow 82 % ()

Reklama

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mistrovské dílo. Nemám výtek. Drobné detaily nebo nejasnosti s chováním postav v té době s radostí přehlédnu, protože takový příběh jsem dlouhou dobu neviděla. Úžasné zpracování, dokonalost, ale co bych do WIT čekala. Skvělý vývoj postav. Že se Thorfinn chová jako dítě? Ano, protože je v pubertě a jeho jediný cíl byla pomsta (SPOILER: které nakonec nedosáhl). Jeho uřvanost někomu může lézt na nervy, ale opět podotýkám, že se jedná v podstatě ještě o dítě v našich měřítkách. Askeladd, velká postava sama o sobě. Postava, která mě zaujala ihned na začátku. Díky němu jsem se každý týden těšila na neděli a užívala si jeho promluvy ke svým lidem, byť je v hloubi duše nenáviděl coby prokleté Dány v jeho očích. Tak nějak nevím, co více napsat, protože celý tento seriál je nepopsatelný. Skvělý zážitek. Z jeho syrovosti vás bude mrazit. Drobné detaily, které mě chytily za srdce. Poslední díl byl překrásný, byť jsem celou dobu křičela, že se tohle nestalo. Na druhou stranu - bylo toho potřeba, aby se Thorfinn mohl posunout dál. A vzhledem k vyobrazení nových postav na konci dílu... v blízké době očekávám film a já mohu jenom doufat, že k němu přibude taky i druhá řada, protože se s radostí vrhám na mangu. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Príbeh a postavy v porovnaní s mangou pôsobia plyko. WIT Studio sa s tým popasovali najlepšie ako mohlo a výsledok je veľmi pozitívny. Každá postava má svoje špecifické čaro. Thors, viking ktorý pochopil pravú podstatu cesty bojovníka. Askelandd, prefíkaný lišiak dokáže vždy dosiahnuť svoj cieľ aj keď sa mu šmola lepí na pätý. Thorkell, veselá kopa túžiaca po nových výzvach. Thorfinn a princ Canute sa v prológu len zahrievajú, ich osudy sa naplno rozvinú v pokračovaní. Pri ságe o Vinladne som si prišiel na svoje a stále sa teším na novē príbehy či už v TV alebo na papieri. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tenhle počin bych hodnotil celkem odvážný na japonskou produkci, protože je to historický, který není zasazen do Japonska (žádný samuraiové), ani není nějakým velmi poupravenými událostmi v Evropě po stylu japonského fantasy, ale celkem věrně odráží zvyky a dobovost vikingů. Samozřejmě to není úplně odpovídající, kdy je tu zasazen určitý příběh, který musí být zajímavý pro diváky, ale povedlo se jim celkem zachytit dané evropské zvyky a styly bez moc svých japonských prvků, které se rádoby nesmyslně objevují v jiných počinech. Dalším velkým plusem je, že z toho neudělali pohádku pro všechny věkové kategorie a nešetří se tu gore tématice. Máme tu něco i z politky, ale to až spíše ke konci. Ale hlavní myšlenkou asi bude hlavní hrdina Torfinn, který se žene bezhlavě za pomstou a postupně se propadá do čím dál hlubších temnot. Jenž tenhle příběh mi připadá spíše vedlejší, než hlavní, kdy jiné prvky začnou tohle téma přebíjet svou zajímavostí. Akce si to člověk užije hodně a po příběhové stránce je to sice zajímavé, ale ten konec by si zasloužil alespoň ještě jeden díl s nějakým lepším zakončením, které by dalo aspoň pocit toho, že se máme na co těšit v další sérii (jestli bude). Animace je velice dobrá, ale pořád by potřebovala zapracovat na něčem, co je velice těžké popsat. Po hudební stránce perfektní. ()

Galerie (1 718)

Reklama

Reklama