Reklama

Reklama

Chvění 4: Začátek legendy

  • Česko Chvění 4: Legenda ožívá (více)
Trailer

Obsahy(1)

Připravte se na to, že vámi prequel původního Chvění otřese! Neviditelný predátor likviduje havíře z odlehlého hornického městečka Rejection v Nevadě. Majitel dolu, Hiram Gummer (Michael Gross), pradědeček Burta Gummera z původního Chvění, si najme žoldáky, aby lidožrouta zlikvidovali dříve, než ho nestvůra připraví o existenci a veškerý výdělek. Rozpoutá se totální válka. Boj, který začíná v hlubinách země, eskaluje v ulicích městečka! (Magic Box)

(více)

Recenze (79)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Dětské ohlednutí za krásami Divokého západu plné, skoro až „Peckinpahovské“, nostalgie. Smršť laciných efektů se prolíná s herci, kteří jakoby své výkony cedili pod vedením Otakara Fuky v nejlepší formě. Zbytečně statické a bez dynamiky s otravně disneyovskou edukační linkou o pravých životních hodnotách. Tenhle prazvláštní mix westernu a horroru (sci-fi?) by se vyjímal jako dobový zákusek po posledním Návratu do budoucnosti. Jako zakončení série plné našlápnutého černého humoru však nefunguje ani náhodou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To je kruté.“ – „Sú kruté časy, zlato.“ Po príšernej trojke, kde zúfalí tvorcovia prišli s prdiacimi tremorsmi, to už horšie asi byť nemohlo. Pochopili to aj producenti a tak je štvorka westernový prequel. Síce ani teraz neprídeme o maskota série Burta Gummera (prepáčte, HIRAMA Gummera) alias Michaela Grossa („Nebol som na koni od šiestich a vlastne to vtedy bola ťava.“), ale tentokrát je o čosi „umiernenejší“, takže sa to dá zvládnuť. Keďže mám slabosť pre hororové westerny, lebo je ich na svete asi tak päť a pol, vychutnal som si prašnú atmosféru. Pravda, horor to vlastne už príliš nie je a prekvapiť to tiež neprekvapí (obyvatelia mestečka sú kusy, aké podľa príručky „5 pravidiel, ako napísať najpriemernejší scenár kinematografie“ neumierajú – žena, dieťa, verný ázijský párik, komická postavička). Potešil ma „návrat k pôvodným hodnotám“ (v snímke útočia len „klasické“ tremory). Dal by som opatrnejších 60%, ale už ma táto séria začína nudiť. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Sice proti všem předešlejm dílům je to strašlivej blábol, ale proti pozdějšímu seriálu je to neskonalá lahůdka. A už tu není vůbec nic novýho, jen další nekonečný přežvykování írozmělněnýho obsahu žaludku. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zasadit příběh na divokej západ nebyl zrovna nějšťstnější nápad, celý je to jedna velká nuda a to o co tady jde nevíc je taky pěkně na hovno, těch scén s červama je tam šíleně málo a tvůrci si zase vymysleli novej druh červů, tentokrá nějaký malý šmejdy, který vyskakujou ze země, ale to by ještě šlo, jenže pak se objeví nějakej velkej červ se spoustou jazyků, kterej je na rok 2002 totálně odfláknutej a je po prdeli, myslim si že i s minimem financí se dá udělat daleko lepší triky, fakt nechápu, proč tom prostě nenechaj ty starý dobrý červíky z jedničky, a furt tam cpou nějaký debilní zmutovaný příšery, který to akorát ničej, ale zase na druhou stranu tam bylo pár pokusů o vtip, tak aspoň za to můžu tu jednu hvězdičku dát ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nápad pojednat čtyřku jako prequel z Divokého západu sliboval příjemné osvěžení série. Bohužel se jím scenárista zcela vyčerpal a navíc musel znova přivést na palubu extrémně otravného Burta Gummera (jediného herce, který prošel všemi díly série i seriálem), naštěstí zabiják Billy Drago saves the day. Za něj a za ty dva podařené vtípky (Alamo, jablko) jedna hvězdička. První film série, co šel rovnou na DVD. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No nevím jak vy, ale já od filmu z roku 2003 čekal opravdu něco víc...dyť triky byly na stejné (ne-li horší) úrovní jako v díle s pořadovým číslem 3... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak teda som sa už po štvrtý krát zachvel pri sledovaní americkej soft horrorovej filmovej série "Tremors". Štvrté pokračovanie pojali jeho tvorcovia ako westernový prequel. Dej je situovaný do roku 1889. Komunita kopáčov striebra v malej osade Rejection v Nevade natrafí pri dolovaní na obrovské agresívne mäsožravé červy. Bane, mestečko i jeho obyvateľov prichádza zachrániť seňor Hiram Gummer. "Chvenie 4: Začiatok legendy" *** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po 4 epizóde to vzdávam, nemá zmysel pokračovať. Kým prvé dve časti dosahovali aspoň ako takú úroveň zábavnosti, tretia a 4tá je už viac menej krokom "vedľa", pričom jediné čo možno v prípade tejto relatívne pochváliť, je dostatočne zachytená dobovosť. Škoda, potenciál tu bol väčší , i keď o vyslovený, filmársky prešľap sa nejedná .. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Zaručeně nejslabší z celé momentálně již tetralogie. Zatímco první tři díly byly vtipné a nabité akcí, tak čtyřka, která je zasazena do minulého století oplývá jen a pouze všudepřítomnou nudou, kterou nezachrání ani předtím vždy vynikající Michael Gross, který zde nemá prakticky co hrát a jeho postava je největší zklamání celého filmu(zvláště při faktu, že byl vždy to nejzajímavější, co tato béčková série nabízela). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě celkem povedený díl s atmosférou divokého západu. Není již čím moc překvapovat a tak se klade důraz především na příběh, ve kterém si hrstka obyvatel jednoho zapadákova pozve k ruce nájemného pistolníka. Jak to celé dopadne anebo spíše co prožívali prapředci Burt Gummera v boji proti Drapákům se dozvíme zde. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podzemní draky mám rád, ale tady si jich člověk, vyjma pár krátkých střetnutí a pak závěru, zas tolik neužije. Dal bych i více, jenže film mi moc neutíkal a nebýt akčních scén, asi bych ho i potopil. Sestřihat na půl hodiny, byla by to fajn jízda. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

No, viděl jsem nějaký záběr, kde nějací kovbojové a jeden stařík večer tábořili u ohně a napadla je nějaká ze země vyskakující (či případně jen vylézající) zmutovaná želva, která jim tam nějak podkopávala nohy a pak je vtáhla (nevim jak) do země (aspoň myslin). No prostě to byla blbost a nedivím se, že z celýho filmu jsem pozorněl sledoval nějakých dvacet procent. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

nudné zakončení skvělé akční nápady nadupané serie. Během filmu se téměř nic neděje. Vtipnost veškerá žádná. ztráta času. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kvalita série Chvění klesá od dílu k dílu. Děj čtvrtého Chvění se přesouvá v čase, což je určitě krok trochu zpátečnický, protože tenhle díl nenabízí nic moc nového co se proměny červů a vynalézavosti zabíjení týče, ale zároveň to vůbec není takový děs, jak zde mnozí uživatelé píší. Michael Gross se vrací, tentokrát jako o několik generací starší Gummer a jeho povaha je naprosto rozdílná od té v předešlých dílech. Tenhle Gummer bohužel působí nudně, narozdíl od jeho militantního potomka. No, i po tomto díle mám sérii Tremors moc rád a milerád si někdy dám rekapitulaci. Nad první díl ale samozřejmě není. ()

topr harley odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsme všechny díly chvění a tak jsem zase čekal že to bude hororová komedi kde se nic nebere vážně a ono hovno z toho odehrává se to v nějaký zapadlý prdeli na divokém západě. Tohle to rádoby spojení westernu a hororu se tady kurevsky nevyvedlo pro mě jednoznačný odpad. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší díl Chvění. Michael Groos sice je opět skvělý, ale už to není ten expert na zbraně jako v předchozích dílech. A doba v kterém se příběh odehrává mi taky moc nesedla. ()

Reklama

Reklama