Reklama

Reklama

Noční plameny

Trailer 1

Obsahy(1)

Film Noční plameny sleduje osamělou, emočně labilní Melindu (Tilda Cobham-Herveyová), která pracuje na čerpací stanici. Život ve stínu její extrovertní a mnohem sebevědomější kolegyně (Suki Waterhouseová) už ji k smrti vyčerpává. Když stanici přepadne zoufalý Billy (Josh Hutcherson), který potřebuje urychleně sehnat peníze, Melinda využije příležitost k tomu, aby se s lupičem spojila, bez ohledu na to, zda bude někdo zraněn. (Cinemax)

(více)

Recenze (41)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

„Ahoj, jsem Melinda, a taky jsem trochu magor. Chceš cigáro?“ Hned v prvních minutách mě Tilda Cobham-Hervey přesvědčila, že s ní to tady úplně procházka růžovou zahradou nebude. Má to ale ten krásný nádech absurdistánu jak od bratrů Cohenových a i když se tu všichni ostatní chovají jak kreténi a jdou Melindě pro příběhový postup jasně na ruku, zatímco Melinda je ještě parádní psychotik, tak na tři hvězdy to svým lokálním vzezřením na území jedné maloměstské americké benzínky dokázalo dost pobavit. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zaměstnanci benzínek dostali nový kult. Nikdo už nemůže tvrdit, že mají nudnou práci. Směna byla zábavná od začátku do konce. Chtělo by to ještě nějaký úderný závěr, useknutý většinou značí tvůrčí impotenci. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Zajímavé cvičení. Škoda, že do scénáře nešlo víc práce, času a třešniček, ale i v současném stavu to byla zábava až do konce. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, kterému chybí osobitější scénář i režie. Rozjezd - i díky sympatickým hercům - ujde a člověk je zvědavý, co z toho vyleze, ale dál už to tápe. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ak máte chuť na snímok o ktorom nebude vedieť čo si myslieť, lebo vývojom deja a správaním osôb pôsobí tak absurdne, ako sa len dá, tak je pre vás “Burn” ideálnou voľbou. Fakt spokojný divák, sa zo mňa stal, pri sledovaní tejto myšlienkovej šlamastiky. Odporúčam. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film jehož největším plusem je bezesporu nepředvídatelnej děj, kterej se odvíjí od nepředvídatelnýho chování Melindy(Tilda Cobham-Hervey). Ta má v hlavě "trošku" vyjebáno a divák tak netuší a může jen odhadovat jakým směrem se bude film ubírat dál. Čímž mě snímek udržoval v pozornosti až do(podle mě) odfláklýho a nevýraznýho konce. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Burn" je trošku rozsypané. Myslím si, že film najviac času trávil tým, že neustále menil smerovanie príbehu. A áno. S tým čo sme videli si môžeme povedať, že stať sa môže čokoľvek. Čo je pravda. Lenže filmu ako takému to veľmi nepomáha. Veľmi to spomaľuje jeho tempo. Na debut je to ale celkom slušné. Myslím si, že Tilda Cobham-Hervey ako hlavná hrdinka je zaujímavá a dokáže film celkom posúvať. Josh Hutcherson je tiež dobrý. Vie byť sympatický, vie pôsobiť nebezpečne. No potom je tu aj Suki Waterhouse, ktorú by som z filmu osobne najradšej vyhodil. Prečo? Lebo hrá jeden skutočne otravný stereotyp, ktorý sa poslednej dobe často objavuje vo filme. Nie je nič iné, než pekná blonďavá krava, ktorá ma potrebu si robiť srandu z Melindy a neustále byť ku nej hnusná, lebo očividne nie je na rovnakom sexy leveli ako ona. A úprimne, tento typ postavy je tak starý a tak nezaujímavý, že kedykoľvek tento stereotyp vidím vo filme, tak ma to len otrávi. Okrem toho ani herecky to nevie moc dať. Našťastie však nie je vo filme veľmi dlho. Lebo potom by to bolo skutočne nepríjemné. No čo je rovnako problémom filmu je, že dokopy sa nikdy nedočkáme nejakej zaujímavejšej scénky. A potom ako Josh Hutcherson skončí zviazaný v bezvedomí na zemi sa toho začne diať ešte menej. Potenciál vo filme bol. Ale nemyslím si, že to Mike Gan chytil za správny koniec. Viac-menej nuda. Ale so zaujímavými momentkami a s dobrou hlavnou hrdinkou. Nevidím dôvod na odporúčanie moc, ale na jedno pozretie vám to možno bude stačiť. Možno. Hodnotenie: C+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrý, jednoduchý príbeh, trochu nápaditosti a štipka psycha a dá sa aj za málo urobiť dobrý film. Podľa mňa vydarený film, ktorý samozrejme mohol vyťažiť ešte viac, pretože námet vskutku vydarený, Mike Gan sa ale ešte musí vycibriť režisérsky aj scenáristicky. Každopádne je mimoriadne chvályhodné, že tu nenájdeme prakticky jedinú hluchú minútu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jde o temny, vzrusujici a chvilemi neprijemny pohled do nestabilni mysli. Nevedel jsem, co se stane za chvili. Ale jinak je to zapomenutelne. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V krátké době moje druhá velká divácká spokojenost s minimalistickým "pumpařským" thrillerem. Ale zatímco u halucinačního slasheru Open 24 Hours (2018) jsem zaokrouhlil nahoru na plný počet, tady mi v tom zabránilo nemastné neslané finále a nijaký nevýrazný závěr. A přitom se nabízelo tolik lepších, šťavnatějších variant, rozehrané to bylo skvěle... Možná scénáristovi došla fantazie, kdo ví. Ale jinak se první tři čtvrtiny jede přes 90%, scénář je trochu příbuzný tomu druhu černohumorných a groteskních "coenovských" zašmodrchanců, které mám tolik rád, a k tomu herecky exceluje představitelka Melindy, které tak dlouho parádně haraší v kouli, až jí tam rupne úplně. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tilda Cobham-Hervey zahrála dobře. Holku, která je hodná a divná, přičemž divnost v krizové situaci převáží, vystihla celkem přesně. Hutcherson, byť ho obyčejně moc nemusím, se mi tady také líbil. Ze zloděje-sympaťáka přepínal do polohy nebezpečného parchanta s přehledem. A konečně mě bavila i Suki Waterhouse, ačkoliv její role patří k těm kýčovitým. Samotný miseryovský koncept také nebyl špatný, ale bohužel Ganovi se ho nepovedlo přetavit v zábavný celek. Největším problémem jsou dialogy, na kterých to do určité míry stojí. Herci prostě nemají pořádně co říct a můžou se snažit jak chtějí. Bohužel se tu ani nenajde nějaká sekvence, která by se usadila alespoň na chvíli v paměti a vyvážila tak dialogový zmar. Díky tomu všemu ta necelá hodinka a půl strašně pomalu utíká. Nijak zvlášť povedený debut, ale Gan si ještě jednu šanci zaslouží. 35% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa rozhodne vykradnúť benzínku v ktorej obsluhuje jedna otravná sexica a jedna bláznivá ženská, ktorá je mixom Misery a Cable guya. Kto bude vo väčšom nebezpečí? Obsluha alebo zlodej? Jedná sa o filmový debut, čo na filme vidno. Obsahuje niekoľko zaujímavých nápadov alebo vykrádačiek slávnejších filmov, ale nie je to úplne dobre spracované. Miestami je to celkom napínavé, miestami sú dialógové scény až príliš naťahované a nudné a miestami správanie postáv nie je príliš zmysluplné. Hlavným plusom je ústredné herecké duo. Hutcherson ako zlodej dokáže byť jak sympaťák, tak aj nahnať strach. A Tilda Cobham-Hervey ako žena, ktorej zo samoty už jebe, je perfektná a nevyspytateľná. Škoda, že to nemalo svižnejšie tempo a lepší scenár, ale rozhodne je to zaujímavý debut, ktorý sa raz oplatí vidieť. 5/10. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná žánrovka. Hezký dojem vhodně doplňují 27letý Josh Hutcherson (lupič) a mladistvě vyhlížející 37letý Harry Shum Jr. (policista). ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto je jak za trest. Špatná jeblina otravuje život všetkým, hlavne divákom. Celé je to divné, vyrába to divné pocity a človek chce, aby to čo najskôr skončilo. Za motorkárov 1 z 5 ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"It didn't have to be complicated, Melinda." Slušný námět, jehož potenciál není bohužel plně využit, scénář ke konci už trochu ztrácí dech a finále nijak extra nestrhne, přesto se jedná o poměrně uspokojivě strávenou necelou hodinu a půl. Hlavní zásluhu na tom má Tilda Cobham-Hervey, která mne zaujala už v seriálu The Kettering Incident a zde podává opravdu dobrý výkon. Hutcherson mi také sedl, i když z interakcí Billyho a Melindy by šlo jistě vykřesat víc. Ohledně postavy Suki Waterhouse musím souhlasit se silentname, Sheila je skutečně strašně klišovitý charakter, až přehnaně tlačený do antagonistické polohy, takže je ve výsledku lepší, když o ní v poslední hodině už jenom slyšíme. Snímek si ale ode mne zaslouží ještě jedno velké plus za popularizaci tvorby architekta Franka Lloyda Wrighta, konkrétně jeho návrhu minnesotské čerpací stanice známé jako R. W. Lindholm Service Station z roku 1958. ►1212. hodnocení◄ ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

neprofesionální scénář,výkon Melindy byl na přes hubu.Něco tak příšerného jsem už dlouho neviděla....v roli hlupačky přehrávala až hrůza ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Billy si k vyřešení svého problému vybral benzinku, na které pracuje Melinda, jenže ta si vybrala jeho a před ním vlastně všechny ostatní. Melinda má totiž problém, nebo hned několik problémů a je možné, že by ji alespoň částečně pomohl "klasický" vztah, jenže... Tilda Cobham-Hervey je v její roli výborná a táhne film i tam, kde už opravdu hodně dochází nápady a jen se dojíždí. Přitom rozehrané to bylo velmi dobře, fungovala thrillerová, ale i dramatická a komediální rovina. Na benzínce se zastavovali zajímavý zákazníci a samozřejmě Billy, zprvu působící nemotorně neškodným dojmem, což se však rychle mění, stejně tak u Melindy. Jejich konverzace jsou až příliš brzkým vrcholem filmu, i když dalších možností bylo, vrátit se mohli třeba takový motorkáři. Závěru by zkrátka slušel větší extrém, takhle se jen dojelo dle názvu, škoda. 65% ()

Reklama

Reklama