Reklama

Reklama

V pasti - Série 1

(série)
Island / Německo, 2016, 8 h 37 min (Minutáž: 51–54 min)

Hrají:

Ilmur Kristjánsdóttir, Ingvar Sigurðsson, Ólafur Darri Ólafsson, Nína Dögg Filippusdóttir, Baltasar Breki Samper, Þorsteinn Bachmann, Bjarne Henriksen (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (37)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezónu jsem si až nečekaně užil. Zpočátku jsem si ani nemyslel, že se u tohoto seriálu budu bavit až tak skvěle, ale tvůrci udělali všechno správně. Bylo moc fajn, že se nesoustředili jen na samotné vyšetřování, ale velkou měrou se věnovali i tomu, co motivovalo jednání jednotlivých postav, případně i jejich rodinnému zázemí. Námět i zpracování mě potěšily velice velmi a korunu všemu nasadilo i herecké obsazení, zvlášť Ólafur Darri Ólafsson a Ilmur Kristjándóttir mě svými výkony přímo nadchli. Moc dobře jsem se bavil a těším se na druhou řadu. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rád bych teď napsal komentář za celý seriál, ale nemůžu. Podle všeho bude brzy druhá řada a já jsem zvědavý, jestli se povede stejně dobře, jako se povedla první, resp. asi původně zamýšlený samostatný seriál. Severské detektivky teď mají žně a tahle se na této vlně veze. Za mě se povedla, přes to městečko jsem na Island přijel a odjel. Díky tomuto malému prostoru dostává děj zcela jiné rozměry. Herci pro role vybráni skvěle. Krom toho konec nebyl jednoznačný, navzdory vyřešení případu zůstalo spousta nezacelených šrámů, co se musí dořešit. Což je podle mě lepší konec, než když hlavní hrdina bere vše. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako si všímam pri severských detektívnych sériách už od Mostu, tak ich druhá polovica ma baví viac ako tá prvá. Asi preto, že všetko sa takpovediac reštartuje a pravda leží niekde inde, ako sa na prvý pohľad, niekedy v polovici, zdá. Podobne je to aj v Trapped. Skvele rozvrhnuté mozaikovité rozprávanie, kde sú vzťahy rovnako dôležité ako vyšetrovanie vrážd. A tak je to aj s témami; násilie na ženách, finančná kríza a otázka, nakoľko išlo o chamtivosť zúčastnených a nevyhnutnosť v danej zlej ekonomickej situácii, a v neposlednom rade aj otázka rodinných väzieb verzus profesionality v práci. Andri to nemal ľahké, divák sa určite bavil viac :) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci severských krimi zatím to nejlepší, na co jsem narazil. Konečně pořádná mrazivá atmosféra (doslova), kterou jsem v tomto typu seriálů hledal, a zatím nacházel spíše marně. Taky se mi líbili propracované charaktery vedlejších postav, a také konečně sympatický hlavní vyšetřovatel. Dějových zvratů příjde hned několik, a hlavní záporák je poměrně překvapivý. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím povedať, že toto bolo jedno z najlepších krimi, čo som mal možnosť vidieť. V momente ako sa to celé rozbehne to má vynikajúcu mrazivú atmosféru a chcel som vedieť, kam sa to bude posúvať. A čím to ide ďalej, tým je to efektnejšie, silnejšie a desivejšie. Lebo postupne sa to začne prepájať a vyvrcholenie je nakoniec niečo úplne iné, než som čakal. Lebo to čo sa môže zdať ako jednoznačné, je nakoniec niečo prekvapivé. A mnohé postavy spoznávame postupne, dozvedáme sa len náznaky a priznám sa, že som nemal absolútne tušenia, ako to celé nakoniec vypáli. Veľmi dobre napísané, veľmi dobre zahrané a plus skvelá atmosféra. Doporučujem vidieť a som zvedavý, aká bude ďalšia séria. Hodnotenie: A+ ()

Galerie (206)

Zajímavosti (2)

  • Tělo, které se našlo v přístavu, rozřezávají na paletách s logy Českých drah. (Sicilius)
  • V epizodě zpracovává starý Guðmundur (Sigurður Karlsson) ulovenou zvěřinu zavěšenou na československém traktoru ZETOR 7745 (vyráběném od roku 1986). (Michalechal)

Reklama

Reklama