Reklama

Reklama

V pasti - Série 2

(série)
Island / Německo, 2018, 8 h 10 min (Minutáž: 49 min)

Hrají:

Ólafur Darri Ólafsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Ingvar Sigurðsson, Sólveig Arnarsdóttir, Valdimar Örn Flygenring, Guðjón Davíð Karlsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá série mezinárodně úspěšného seriálu V pasti, známého pod anglickým titulem Trapped je opět dílem výrazné islandské režijní osobnosti Baltasara Kormákura. Seriál se stal originálním příspěvkem k žánru temné severské detektivky, známého také jako nordic noir. Především měl čitelný národní ráz, do děje zakomponoval nejen působivou islandskou krajinu, ale i místní nehostinné přírodní podmínky, když vlivem blizardu zůstaly všechny postavy uvězněny v přístavním městečku, ve kterém řádil vrah. Civilní a uvěřitelné postavy mnohem víc než běžné filmové hrdiny připomínaly sousedy od vedle se všemi jejich problémy a slabostmi. S řadou známých postav se setkáme i v druhé sérii seriálu, která diváky opět přivádí do drsné spektakulární krajiny severního Islandu, jejíž strmá skaliska a mrazivé fjordy odrážejí povahu místních lidí a temná tajemství. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria kvalitného krimi seriálu je možno o niečo slabšia ako prvá sezóna. Ani nie prípadom, opäť ide možno ešte viac o zobrazenie mozaiky príbehov obyvateľov mesta (a nielen jeho) a ich komplikovaných vzťahov. Prvé štyri diely trochu zavádzajú a je trochu otázne, prečo sa policajný tím tak nechal pohltiť extrémistickou skupinou, keď tu mali od začiatku problémy s elektrárňou. Našťastie sa dostaneme aj k hriechom minulosti, bez nich tie severské detektívky nie sú to pravé. Každopádne sa riešia spoločenské témy, nie nepodobné tým z prvej série, a v konečnom dôsledku ide v prvom rade o ne (rasizmus, homofóbia, ekonomika Islandu, ekológia, násilie na ženách...). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk se může ocitnout v pasti rodiny, vlastních rozhodnutí, vášní...název může být i metaforický. Každopádně seriál Trapped si udržuje svůj standard, detektivní vyšetřování spolu se společenským přesahem zatím nezklamává. Jen byla škoda, že motiv prokletých příbuzných byl naplno rozveden až v posledním dílu. Trošku to připomínalo snahu, aby se události v sérii daly více do pohybu, takový "Deus ex Islandia." Uvidíme dál. 70%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chvíľu mi trvalo, kým si ma samotný námet k druhej sérii “Trapped” získal, lebo tieto politicko, homo rasistické krimi story-es príliš v obľube nemám, no nakoniec sa z toho vykľul celkom zaujímavý “twister” na lízanie pre dospelých s plnohodnotnou náplňou. Takže áno, áno, je to nad priemer, no divák by mal vedieť hneď od začiatku, že v tomto prípade sa žiadnej snehovej fujavice nedočká. Čiže, kto očakáva mrazivú atmosféru Islandského prostredia, nech si “vopchá péro” do mrazničky. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mal som informácie, že seriál Trapped sa oplatí pozrieť a nasvedčovali tomu aj hodnotenia. Dnes som ho konečne dopozeral a som hrdý na odhodlanie, ktoré som na to musel vynaložiť. Je to hrozný seriál. Chápem, že na maličkom Islande, ktorý má menej obyvateľov ako Bratislava, je ťažké vytvoriť seriál, ktorý by zaujal rozmaznaných európskych divákov. Ale vytvoriť niečo také nepochopiteľné si vyžaduje osobité schopnosti. Dominuje mu detektív ozruta, ktorému sekundujú bizarné figúrky a scenárista s poruchami pamäte. Odpudzovala ma aj politická korektnosť, v rámci ktorej namixovali do deja černochov (to je ako keby v etiópskom seriáli hrali Eskimáci), gayov a nadnárodné koncerny. A tak moje dve hviezdičky sú za prvé islandské slovo, ktoré som sa naučil (Lögreglan) a za vieru, že prvá séria bola naozaj omnoho lepšia. Ale aj tak ju nehodlám sledovať. 10 hodín viem využiť aj rozumnejšie. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vynikajúcej prvej sérii je pokračovanie seriálu "Trapped" tak trošku sklamanie. Myslím si, že názov seriálu v tomto prípade stráca trošku význam, ale to je popravde ten najmenší problém, ktorý so seriálom mám. Myslím si, že celkom dobre buduje svoju atmosféru, no zakončenie pre mňa nie je najuspokojivejšie. Pretože to celé príde na mňa vysoko nasilu. A viac-menej to príde od nikiaľ. Nechápte ma zle. Náznaky tam sú a nemôžem povedať, že by išlo o absolútny blud. No rozhodne to malo na viac. Pre mňa trošku premrhaný potenciál. Okrem toho som si nebol úplne istý, či jednu vraždu spáchala osoba, ktorá sa na konci odhalí. Pretože útočník pod maskou bol podľa mňa úplne inak stavaný. Ale nevadí. No najväčším problémom tejto série je pre mňa Andriho dcéra Thorhildur. Páni moji, tá je v tejto sérii neskutočne otravná. Stereotyp tínedžerky, ktorá nebude robiť nič čo jej otec povie, bude neustále urazená a okrem toho svojimi hlúpimi rozhodnutiami postaví samú seba do ohrozenia života. Keď bude mať možný kľúčový dôkaz k odhaleniu vraha, tak sa miesto toho rozhodne ho nájsť a vylákať na vlastnú päsť. Bez akéhokoľvek plánu. To je už poriadna stupidita. Musím uznať. Ale na druhú stranu povedzme si pravdu, že atmosféra Islandu je stále veľmi dobrá, máme tu vedľajšiu dejovú líniu s otrávenou vodou, ktorá je dosť zaujímavá, niektoré postavy rozhodne vzbudili môj záujem a niektoré epizódy majú v sebe dobré momentky tajomna. osobne by som asi ale povedal, že najsilnejšiu momentku si tvorcovia nechajú asi na stred série a druhú najlepšiu v 8-mej epizóde. Andri je stále vynikajúci hlavný hrdina, je inteligentný policajt a jeho tím ľudí je podľa mňa super. Rád ich sledujem, potenciál na pokračovanie tu je, no dúfam, že už nebude Thorhildur nabudúce tak sprostá a otravná ako v tejto sérii. Kedykoľvek sa objavila na scéne, tak ma to strácalo. S výnimkou poslednej epizódy. Celkovo však druhá séria funguje. Myslím si, že ju môžem aj odporúčať. Môj rating je v jadre pozitívnejší, než možno znie tento komentár, ale nakoľko som prvú sériu skutočne miloval a zhltol, tak som považoval za potrebné povedať prečo táto séria pre mňa podobné kvality nedosahuje. Ale ak máte radi dobré severské krimi, ktoré nie je až tak veľmi zamerané na počet mŕtvych obetí, tak toto by mohlo byť pre vás. A rozhodne je to seriál, ktorý si stojí za to čeknúť. Hodnotenie: B+ ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka se mi líbila míň. Dokonce vím i proč - značně mi vadilo, že se tam policisté chovali jako úplni pitomci. Ale zase byli sympatičtí, i když úplně bezmocní, hlavně ve svém soukromí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

islandský Midsomer se vrátil s druhou řadou a i když mu chybí ona mrazivě tísnivá atmosféra jedničky,udržel si laťku dostatečně vysoko.Děj je sice možná až moc krkolomně překombinovaný a policie stále dělá mnohdy až začátečnické chyby (což je vlastně pořád fajn odklon od oněch bezchybných krminálek),ale jinak je seriál stále hoden svého jména.Jen tentokrát není v zamrzlé pasti nepřístupného města/terénu díky přírodě,ale v pasti z rodinných vztahů a pohnuté minulosti...70% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla skvělou podívanou, proto jsem se té druhé docela obával. A přijde mi, že docela oprávněně. Byť většina dílů seriálu mě bavila, zpětně se příběh ukázal dost přitažený za vlasy. Navíc se úplně vytratil význam seriálu, což mi přišlo škoda. To bylo něco, co mě původně oslovilo. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Úplně nový příběh, kde se události první řady jen letmo zmíní. Ovšem se děj odehrává asi na brzký podzim, kdy sníh je jen na vrcholcích kopců a bez něho to není úplně ono. Ten název Trapped už vlastně nepasuje. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat po rokoch, druha seria spociatku trocha spolitizovaná, ale v druhej polovici to dostávalo svoje grády. Kriminalka nestratila nič z čara, ake poskytujú v poslednych rokoch skandinávske krimi- filmy. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Mrazivá první série byla o dost lepší než druhá, kde se záhadným způsobem vytratila atmosféra, kterou původně určitě nevytvářela pouze tajuplná islandská krajina ukrytá pod tíhou sněhu. Dějově je druhá série hodně překombinovaná, minimálně do půlky jsem vlastně neměla tušení, o co jde. Příliš nadšená nejsem ani z konečného rozuzlení, ale jelikož jsem viděla o dost horší seriály, tak tohle pokračování hodnotím lehce nadprůměrně. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po hodně jalovém Desateru hříchů, které mě zklamalo, je druhá řada V pasti s mými oblíbenci Andrim a Hinrikou, jako závan čerstvého, islandského větříčku. Jsem na začátku, ale vypadá to na rozjezd opět víc než slušně, takže doufám ve vzestupnou tendenci, jako v první řadě. Opět jsou zde všichni divní a ujetí. To bude asi tím depresivním krajem. Kdybych tam musela žít, tak vraždím, jak o život. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série už ve mě nezachovala takový dojem, jako ta první. Spíš z ní mám pocit, že je to taková ta nastavovaná kaše, a asi bych se bez ní i obešel. Už tu není taková ta správná mrazivá atmosféra, ale spíše se z toho taková klasická krimi, s řešením problémů v rámci vlastní rodiny. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria je horšia ako prvá. Stupídnejšie sú aj postavy, aj dej. Samozrejmé veci (ktoré sú už divákovi jasné) policajti komentujú v oneskorení ako nový objav. Policajná práca mizerná a miestami až nezmyselná, najprotivnejšia tínedžrka (ktorú by som strčila do pivnice bez pripojenia na internet) si tam robí, čo chce a rodičia sa na to tupo prizerajú, a spolok neonacistov, ktorí už nemôžu konať hlúpejšie. Asi tak by som to zhrnula. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kecal bych, kdybych tvrdil, že se mi to nelíbilo. Přitom ani scénáristicky, ani režijně, a dokonce ani herecky to nebylo dobrý. Vezmu to od konce- představitelé Hinriky i Andriho jsou herci dvou výrazů. Na tu podmračenou policistku a zasmušilýho tukana už se ke konci fakt nedalo koukat- totálně mi zevšedněli. To by mohlo souviset i s prací režiséra. Ten je na minely kadet. Když si v posledním díle nevšimli jezdci na koních té dodávky zaparkované v pustině v řece, proč by se zalamoval s nějakým bohatším výrazovým projevem hlavních postav..? Scénář drží pohromadě jen díky vítězné sázce tvůrců na to, že se na to diváci podívají v cuku letu a nebudou se v tom pitvat. Otázek, potažmo výhrad by byla spousta. Mě osobně zajímá v první řadě to, proč si šel hlavní záporák pro vyšetřovatelovu dceru..? Kdyby ji a jejího přítele sejmul, pak bych si řekl OK, chtěl se zbavit svědků. Takhle mi jeho jednání nedávalo absolutně žádný smysl a největší slabina seriálu se tudíž z mého pohledu odehrála v úplném závěru. Co chci ale naopak vyzdvihnout, je ten kritický, varovný tón stran ničení islandské přírody. Tohle se bohužel neděje jen v seriálu, mají s tím velmi reálné a naléhavé problémy a už jen kvůli tomu bych druhou sérii v žádném případě nezatratil. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Co je Island? Naše krajina, půda, oheň, který sálá hluboko v zemi. A tenhle chlap byl Islanďan každým coulem. Svou vlast věrně miloval. A oni mu sebrali všechen majetek. Ponížili ho. Co takovej chlap udělá? Sáhne po zbrani. Po jediný co má." ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Oproti první sérii velký propad. Hlavně že tam nacpali správňáckého černošského čtyřprocentního přivandrovalce a jako protipól xenohomofobní polské (!) gastarbajtry, zřejmě variace na obávané polské instalatéry, před kterými se jednu dobu třásla celá Západní Evropa. ()

Reklama

Reklama