Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 1
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (831)

Molikop 

všechny recenze uživatele

I když si jej z dětství pamatuju jako nejoblíbenější seriál a i když je mezi i staršími dětmi stále proslulý a oblíbený, má od vás na těch to stránkách velmi nízké hodnocení. Dovolte mi s vámi nesouhlasit. Ano, přiznávám, že je spousta dílů a skládám poklonu tomu, kdo je viděl úplně všechny, ale každý dílů toho to seriálu je poutavý a každý v něm najde zalíbení. Není skvělé, že je seriál, co se neomezuje pouze na chlapce nebo na dívky? Pokémoni ovlivnili spoustu menších i větších dětí, a stále ovlivňují. Věřím, že každý kdo viděl aspoň pár dílů, by je rád chytil všechny. ()

TheSame 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak jsme na to koukali ve školní družině, každičkej pitomej díl a vyměnovali si ty nejvzácnejší karty Charmeleona, Onyxe and stuff... Jasně, na 4* to ani náhodou není, ale jako dětská vzpomínka a jako rovnováha proti odpadům tehdy už rádobydospělejch uživatelů je to celkem obhájitelný ;) Rád si vždycky vzpomenu, Pika-Pika! :D ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

V dobách temných a zlých, kdy lidstvo čelilo největšímu zlu v podobě spaní do poledne, se zrodil Pokemon. Seriál, jehož síly neznají mezí. To on zničil můj víkendový spánek. To on má na svědomí milióny bzučících budíků a nevyspaných lidí. Avšak je to právě Pokemon, jenž se stal mou nejmilejší závislostí. Sbírání kartiček, holografických čtverečků, nálepek, to vše se mi nevyhnulo. Taky mám plyšovýho a vrnícího Pikaču, héč :-D..... Vy, co to kritizujete už asi máte hodně let za sebou a nechápete to. Ale my, kterým je kolem 20-25 let, my jsme na Pokémonech vyrůstali a já si rozhodně nepřipadám ani o chlup blbější či nějakým způsobem zdeformovanější něz kdokoli jiný. Před časem mě napadlo, že mrknu na pár dílů Pokemonů a ke svému překvapení - zhlédnul jsem celou první sérii a za svými 5 hvězdičkami si stojím. BTW: Nemáte někdo náhodou plyšovýho Bulbasaura? :-)))) :-D ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se s Pokémony setkal už na dovolené v Itálii, což bylo ještě asi dva roky před tím než dorazili i k nám do České Republiky. Už tehdy jsem se divil proč jsou všude na tričkách, peněženkách a jiných podobných serepetičkách obrázky žluté potvůrky s rohy. Ja vím, že to jsou uši, ale první dojmy byly takové, že se jedná o nějakého žlutého veselého čertíka. Ostatně uběhly ty dva roky a už mi bylo vše jasné, houby čertík ale Pikachu to je!!§ Mám tu kliku, že patřím mezi tu generaci, která ještě vyrůstala, jak na stařičkých původních Teenage Mutant Ninja Turtles, Disneyovkách, tak i Pokémonech, takže jsem se na té vlně samolepek svezl i já. Nedávno jsem si pustil z nostalgie nějaký díly a nemohl jsem uvěřit, že jsem někdy tohle dokázal sledovat a ještě kvůli tomu brzo vstával z postele. Zatímco zmíněné Želvy Ninja si drží i dnes nějakou koukatelnou hranici, Pokémoni jsou úplně mimo mísu vkusu a kdybych tu mánii tehda neprožíval, byla by vysledná známka v mém hodnocení daleko nižšího rázu. ()

Marius odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý robí neskutočne negatívnu reklamu japonského anime. Ak sa niekoho spýtate či pozná nejaké anime, tak drvivá väčšina povie, že pozná tento shit. Pokémoni majú dobrý nápad ale tak na jeden film nie na x+100 dielny seriál. Samotný námet nestačí na to, aby vznikol kvalitný serál, je potrebné mať aj nejaký príbeh, pokiaľ možno kontinuálny, aby seriál ako celok vedel čo chce povedať. Takisto by mal mať dobre napísané postavy, ktoré vedia o čo im ide. Pokémoni nič s predchádzajúcich ingrediencií nemajú. Takže ak chcete kvalitné anime seriály siahnite radšej po Kenshinovi, Dragonball, Inuyashovi, Slayers etc. a tejto Sibylou predpovedanej katastrofe z východu sa vyhnite veľkým oblúkom skôr, než vás dostanú Pikachuove blesky. ()

Galerie (305)

Zajímavosti (92)

  • V roku 2008 objavil tím japonských vedcov proteín, ktorý pomenovali Pikachurín. (patrik1177)
  • Pokémoni sa najprv volali "Capsule monsters". (patrik1177)
  • V sérii „Diamant a Perla: Vítězové ligy oblasti Sinnoh“ na Shaymina a jeho dočasnou majitelku zaútočí Rakeťácí nejdřív Yanmegou, poté Seviperem. Když ale pak Shaymin použije sluneční semeno, Seviper zničehonic zmizí. (t.mon)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama