Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 2
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (92)

Pokémon - Volím si tebe! (1997) (epizoda) (S01E01)

  • Pokémon, který byl na konci neidentifikovaný, se jmenuje Ho-Oh, takže se jedná o první výskyt tohoto Pokémona. (LUKICKK)

Pokémon - Pokémoní pohotovost (1997) (epizoda) (S01E02)

  • Misty říká, že vodní pokémon nemůže bojovat na souši. To je pravda pro jejího Goldeena, ale její Staryu a Starmie jsou schopni bojovat na souši. V japonské verzi však Misty výslovně uvádí, že „rybí“ pokémoni nemohou bojovat na souši. (LUKICKK)

Pokémon - Pokémoní pohotovost (1997) (epizoda) (S01E02)

  • Na stěně v Pokémoním centru jsou vyryty Arcanine, Articuno, Zapdos a Moltres. Ash chybně identifikuje Ho-Oh, kterého viděl v předchozím díle, jako Articuno. (LUKICKK)

Pokémon - Souboj se samurajem (1997) (epizoda) (S01E04)

  • V této epizodě jsou evoluční procesy Metapoda a Kakuny zobrazeny jako praskání jejich krunýřů a vynořování jejich vyvinutých forem, po nichž zůstává prázdný krunýř, podobně jako u skutečného hmyzu po zakuklení. V pozdějších epizodách je však ukázáno, že se Metapod a Kakuna vyvíjejí jako ostatní pokémoni. (LUKICKK)

Pokémon - Zas a znova (2020) (epizoda) (S08E32)

  • Epizoda je sice až 1117. dílem seriálu Pokémon, ale má jedno významné prvenství. Jde o první díl, ve kterém se vůbec neobjeví hlavní hrdina Satoši (Ash) ani jeho pokémon Pikachu. (Jeoffrey)

Pokémon - Legenda o Dratinim (1997) (epizoda) (S01E35)

  • Tato epizoda byla vysílaná pouze v Japonsku a některých dalších asijských zemích. Z vysílání v USA a ostatních státech byla epizoda vyřazena kvůli jedné vedlejší postavě, která velmi často používá revolver. V epizodě jsou scény, kdy s pistolí míří na Satoshiho (Ash), tedy na dítě, a také zde střílí po Rakeťácích. Tyto scény byly jako součást pořadu pro děti dle standardů FCC (Federal Communications Commission) absolutně nevhodné do vysílání. V tomto díle chytí hlavní hrdina celé stádo Taurosů (pokémon, co vypadá jako bizon). Ti se logicky objeví hned v dalším díle, což ale zmátlo mnoho diváků, kteří tuto epizodu z výše zmíněných důvodů neviděli. (Jeoffrey)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama