Reklama

Reklama

Vlak do Busanu 2

  • Jižní Korea Peninsula (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává 4 roky po vypuknutí zombie apokalypsy ve filmu Vlak do Pusanu (2016). Korejský poloostrov je zdevastovaný a bývalý voják Jung-seok (Dong-won Kang), kterému se podařilo uniknout ze zámoří, je pověřen návratem a nečekaným potkáním s přeživšími. (TommyZR)

Recenze (104)

POMO 

všechny recenze uživatele

S originálem to nemá společné zhola nic. Koncept výletu do post-apo zombie velkoměsta i temné filtry slibují hodně, fajn jsou i postavy a jejich obsazení. Padá to ale na přehnaně digitálních a nereálně zrychlených akčních scénách jako z videohry, na logických nesmyslech a na ultra-sentimentálním závěru jak z telenovely, který rozpačité pocity definitivně srazí na dvě hvězdy. Měli zůstat na lodi a vyhrát si s jejím prostředím, které nabízelo prostor pro další porci nápadů, na kterých stál vlakový Train to Busan. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Slabých 50%. Tak ubrečený zombie film jsem ještě neviděl. A ke všemu by nudný. Jen jízda v autě, nezajímaví herci, nulové napětí... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Train to busan 1 z roku 2016 se stal velkým hitem a viděli jej i lidé, kteří na Jížní Koreu nekoukají, tedy do dvojky se vkládaly velké naděje a je to jiné a dle traileru jsem i já čekal větší zážitek, ale rozhodně to není žádný průser, který by si zasloužil 48%. Jednak většina viděla hnusný Cam Rip, kde i sebelepší film by vypadal jako sračka a rozčilovat se nad tím, že se dvojka už neodehrává ve vlaku je taky hodně vedle. Dvojka nese pouze název z prvního dílu, ale odehrává se ve stejném světě 4 roky po událostech jedničky a jako menší mínus vidím, že druhý díl postrádá originalitu jedničky a chybí zde známější herecké tváře. Jednička jimi překypovala a charisma Ma Dong-seoka či Gong Yoo nahradit snadné není a taky mi přišlo, že zde Korejci šetřili a vizuálně film působí uměle a zelené plátno je až moc očividné, ale pořád je to fajn zábava, která je kombinací Mad Maxe a World War Z a jelikož postapo filmy můžu, tak leccos jim dokážu odpustit. Film má rychlé tempo a líbilo se mi, že přeživší lidé jsou už víceméně rabující magoři pořádající gladiátoří zápasy z naleznutých lidí pro zábavu. Akce je natočená slušně, masky jsou v pohodě a občas se daří filmu dolovat i napětí, ale ne v takové míře jak to bylo u jedničky. Škoda, že se šetřilo s Gore a chybí zde výrazná pamětihodná scéna, ale na podívání si myslím, že by film vyloženě urazit neměl. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola super (4*). Problém dvojky nie je ani tak v tom, že to vlastne vôbec nie je dvojka (žiadny vlak, žiadny návrat preživších postáv), ale najmä v tom, že má hrozne nudný a nezáživný príbeh plný klišé momentov, divné postavy a desiatky minút, počas ktorých sa nič zaujímavé nedeje, iba sa nachádzame v spoločnosti postáv, ktoré nám nič nehovoria. Keď sa konečne rozbehne akcia, tak je to po technickej stránke fajn, ale žiadny zázrak (a občas príliš trikové a autíčka sa správajú ako v nerealistickej počítačovej hre). Škoda, že vlak nevymenili za autovú kolónu. Takto síce autá hrajú relatívne dôležitú rolu, ale nie až takú dôležitú, ako mohli. A ako mali. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film nastartuje s tempem jedničky, ale po první půlhodině zjistíme, že je v mnoha ohledech znatelně horší. Přesto však nemohu pochopit takto špatné hodnocení. Celý film totiž šlape jedničce na paty a je plný dokonalých akčních scén a propracovaného příběhu plného zvratů. Zaří především hlavní hrdina, což je pravděpodobně ten nejsympatičtější korejec, jakého jsem kdy viděl. Mimo to, se mi vážně líbila forma dystopické společnosti vykrelené v tomto díle, neboť záporáci jsou snad ještě nebezpečnější a hnusnější než zombie a svým chováním dokáží zahrát pěkně na city a vy je tak budete nenávidět (což není nikdy na škodu). Oceňuji i zachycení čirého zoufalství přeživších lidí v závislosti na souhru těchto příšerných faktorů působících v jejich městě. Akční scény byly sice skvěle natočené a v drtivé většině mě vážně bavily, ale filmu byly na škodu zdlouhavé honičky s auty po celém okolí. Jako další slabinu však vidím i v dětských hercích, kteří sice vadili méně, ale jejich přítomnost působila tak trochu křečovitě. Závěr jsem si užil, ale happy end zde nepůsobil příliš přirozeně. 75% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem zpětně nedocenil kult jedničky v jistých kruzích, dle mého se jedná o standardně dobrý zombie film a tahle dvojka mě překvapila svou radikální změnou konceptu ve stylu akčnějších dílů Walking dead z velkého města a vlastně mě to dost bavilo. Rozhodně se nejedná o žádné veledílo, nicméně "Poloostrov" má docela fajn akci i tempo příběhu hodných 70ti%. Za mě tedy mírně podhodnocené. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad, ako si “titulom” podpíliť konár pod vlastným zadkom. Neštátná voľba pre “Train to Busan II” zapríčinila, že si ojedinelý divák milne vsugeroval predstavu o bitve v rýchliku z Nových Zámkov do Komárna. Nič to však nemení na fakte, že toto je tak či onak “trošku” priemerná zombie záležitosť, od ktorej si všetci sľubovali ďaleko väčšiu zábavu, ako v skutočnosti ponúkla. Zlé to ale nie je (!), odrážať sa od tunajšieho percentuálneho ohodnotenia, je absolútne scestné. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

S jedničkou to má pramálo společného. Je to takový korejský Mad Max v zombie světě. Chválím akci která je dobrá i když místy fakt přehnaná, ale zbytek je úplná blbost a na ten průměr to bohužel nevytáhnu.45% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V očekávání naprosté tragédie jsem dostal vcelku průměrnou podívanou, kterou nehodlám srovnávat s Vlakem do Pusanu. Kdyby se film zkrátil alespoň na devadesát minut, hodnotil bych možná i výše. Při pohledu na Carmageddon jsem zamáčkl nostalgickou slzu a bavil se jako tenkrát u počítače, protože i když automobilové honičky byly z větší části pixelové a z ranku sci-fi, potěšily mě. Jasně, v kině by to možná vizuálně taková krása nebyla, což však nevím. Na raketové zombie, rychlejší než živí, jsem si už zvykl, potěšily mě jako v předchozím filmu ty sypající se hordy nemrtvých. Škoda zbytečných užvaněných scén o ničem a patetického natahovaného konce. Samozřejmě se nabízelo řádné gore v přímém záběru, ale budiž. A potěšilo, že ne všechny postavy se dožily šťastného konce.... ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

No nehrát tam Dong-won Kang, po dlouhé době i se slušivým účesem, tak to nedokoukám. Tak už i v Koreji zvládnou něco zkazit, nevídané. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ako to už u korejských hororov občas býva, v polke to začne prešlapovať na mieste a do konca už to to tempo späť nechytí. A nezaujímavé postavy a prepálený záver. Ale užil som si to. Skôr 4* jak 2*. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Už od prvních trailerů bylo jasné, že pokračování bude tak o třídu horší a ono je to horší o třídy dvě., možná tři. Nezáživný, přeplácaný CGI efekty, které byly občas fakt otřesný, hlavně v automobilových honičkách v závěru. U filmu můžete uklízet, vařit, prát, žehlit, občas se podívat na obrazovku a ve finále zjistíte, že jste stále v obraze a o nic nepřicházíte. Zhlédnuto z povinnosti, protože jednička byla výborná. Slabší dvě * (178. hodnocení) ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Vlak do Pusanu (2016), protože s jedničkou to nemá nic společného. Jiní herci, jiná situace, jiný příběh, prostě všechno jinak. Po shlédnutí mám nutkání jedničce přidat ještě jednu hvězdu. Oproti jedničce je tu trochu bizardní komedie. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Zpracování je fakt dobrý, ale co z toho když postavy jsou nevýrazný a vůbec mě ty jejich kecy nezajimaly? Navíc kromě těch keců je tam ještě ta stupidní soutěž, která mě srala ještě víc. Nevim hlavně co to má společnýho s Train to busan. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zombie blbina pokračuje, tentokrát bez jasnej štruktúry, slabučkým CGI, ale s celkom obstojnou hudbou, ktorá prináša aspoň čiastočne dobrú atmosféru. Tempo nebolo veľmi vyvážené a kto očakáva nejaké kvalitné nadviazanie na Vlak do Pusanu, bude určite sklamaný. A toto sa vraj objavilo v Cannes... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Výtvarně pěkné, ale potvrzuje se pravidlo, že dvojka musí být mnohem hlučnější. Příběh je bez pointy a postavy jsou méně rozvinuté než v jedničce. Příběh žene dopředu rozrušení hrdiny. Zmizely všechny emoční momenty, které tu a tam byly v jedničce. Dvouhodinová podívaná je pro nefanouška žánru moc dlouhá a snesitelné jen s popcornem v ruce. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nejočekávanější zombie horor za poslední roky a ve výsledku se z něj vyklubal slabší podprůměr, který je dost povrchní a nemá čím zaujmout. Čtyři roky po událostech prvního dílu jsou žoldáci posláni do zamořeného města pro dodávku s penězi, které tam zůstaly při útěku, jenže vyzvednutí se zkomplikuje a banda narazí na opuštěné lidi, kteří za tu dobu zešíleli. Akce je průměrná, oproti jedničce neodpustitelně chybí hlavní charakter, kterému by divák fandil, na horor je zde málo gore (čti málo = vůbec), chybí tady ty správné “guilty pleasure” vraždy, ke kterým bych se rád vracel, a téměř všechny efekty jsou hodně okatě počítačově nasmímané a nepůsobí to zrovna nejlíp. Z herců se oproti jedničce všichni vytratili, absence Dong-seok Ma se na kvalitě filmu hodně podepsala a obecně shrnuto - Peninsula nemá s Train to Busan nic společného a jen těží z kvalitního jména, které první díl zanechal. Obrovská škoda a promrhaný potenciál, poslední půlhodinu jsem už celkem dost trpěl... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám nářez a vylepšení o proti prvnímu dílů. Ano zrychlené záběry aut nebyly dvakrát působivé ale celý příběh a řězba a akce byla skvělá. Herci super, hordy výborné, honičky aut bomba, trocha drama dobrý. Řekl bych že prostě dost dobrý pokračování. Mrtvé město se spousty hladovými hordami, dělo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na údajný druhý díl podařeného zombievlaku do Pusanu jsem se dost těšil, ale bohužel ono to není žádné pokračování, maximálně možná v tom smyslu, že se to odehrává v Jižní Koreji a je to o zombiích. Ale jinak jde o úplně jiný, samostatný film. A ve všech směrech horší. Stručně? Infantilní patetická pseudoakční šaškárna, ve které se například v rolích statečných a chladnokrevných bojovnic objeví dvě malé holky, ve které jsou dospělí zhusta zkarikováni do podoby polodementních hýkajících retardů (naprostá většina oněch zdivočelých bývalých vojáků), nebo ve které se vás rejža bude snažit k smrti unudit nejen žvásty svých postav, ale i tisíckrát provařenými automobilovými honičkami. Za pozornost sice stojí docela slušný vizuál (postapo kulisy, masky zombií), ale to je tak všechno. Slabá druhá kvůli mé slabosti pro tenhle filmový žánr. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina je slušná. Pomáha budovať Sang-ho Yeonov fikčný svet a kedže fikčné svety so svojimi vlastnými pravidlami mám rád, tak som očakával aj napriek hodnoteniam slušnú jazdu. Bohužiaľ presne v polovici tomu dôjde dych. Ako keby si režisér uvedomil, že jeho postavy sú príliš nezaujímavé aby dokázali pokojné scény vyplniť skutočnou emóciou. A to je kameň úrazu celého filmu. Postavám nedržíme palce tak ako vo Vlaku do Busanu. Ich boj je povrchný, vôbec nie podmienený niečim silnejším a existenciálnejším. Postavy, ktoré žijú na polostrove si žijú (mimo zombíkov) v zásade dobre. Potom príde digitálne finále a prehrsť klišé. Čo sa týka naháňačky, absolútne ignoruje niektoré fyzikálne zákony. A prehrsť klišé ukazuje na neschopnosť prísť s trefným a emocionálne vyšperkovaným záverom. Koniec je teda rovnako smiešny ako v prípade nedávneho Zombie korejského zárezu ALIVE. Priemer, ktorý je smutnou pripomienkou svojho predchodcu. Ale stále pozerateľné ak viete prižmúriť obidve oči a niektoré veci jednoducho prijať. ()

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Reklama

Reklama