Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 2027 a Japonsko prodělalo obrovský technologický rozvoj. V jednom z jeho měst se dokonce rozjíždí velice ambiciózní projekt, který si klade za cíl podrobně monitorovat veškerou minulost. Zde žijí mladý chlapec Naomi Katagaki, který je uzavřený a nadevše miluje četbu knih a dívka Ruri Ichigyou, která na první pohled působí hodně nepřístupně a odměřeně. Naomi by si Ruri nejspíš nikdy pořádně nevšiml, přitahují ho roztomilé a milé dívky, ovšem jejich osudy se evidentně měly protnout.
Jednoho dne se nad městem objevila tajemná rudá záře a Naomi spatřil divnou třínohou vránu, která ho dovedla až k místnímu chrámu, kde chlapec potkal tajemnou postavu v kápi. Tento muž evidentně ví o Naomim hodně důležitých detailů a navíc i zná jeho velká tajemství. Dokonce mu slíbí, že mu pomůže získat přítelkyni. Tou má být právě Ruri a navíc se ukazuje, že muž je Naomi z roku 2037, který se sem vrátil, aby změnil strašlivou událost, která jeho dívku má velice brzy potkat. Dá se však změnit osud? A je vše skutečně tak, jak starší Naomi tvrdí? Co když ani ten svět, ve kterém se náš příběh odehrává, není tím, čím se na první pohled zdá... (Jeoffrey)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (8)

Tezuka 

všechny recenze uživatele

V Japonsku sci-fi prostě milují a naprostá většina jejich anime v sobě skýtá nějaký ten prvek vymykající se "normálnosti". To by nebylo na škodu, kdyby to bylo v rozumným mezích. Hello World mě bavilo, postavy byly moc hezky nakreslené a sympatické na pohled, avšak totálně jsem se ztrácel v ději vlivem těch neustálých loopů, transformací a zkrátka jsem si to přebral svým způsobem, který se dosti lišil od toho, co jsem si potom přečetl ve vysvětlení děje. Zachraňovat milovanou osobu v čase je bezpocyby velice působivé a emotivní téma, avšak příjde mi, že to s tím Japonci už přehánějí a mohli by se více zaměřovat na "slice of life" tvorbu. Vždyť realita není tak nudná, aby se nedala vydržet. Proč pro změnu neudělat nějaké pozitivní love story, kde nikdo neumírá ani nemizí, ale naopak se něco krásného rodí a posléze rozvíjí. Jednou bych to zase ocenil :) ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Co jsem to právě viděl a jak bych to nejlépe popsal? Napadá mě asi něco jako taková podivná směsice Steins;Gate a Matrixu... Takhle to možná i zní jako hodně originální sci-fi! No po pravdě ano i ne... Některé nápady jsou opravdu hodně zajímavé a daly mé představivosti docela zabrat, ale zároveň nedokážu vše na 100% přijmout, prostě mi tam některé věci docela drhnou a napadá mě i několik otázek, na které bych chtěl znát odpovědi, aby mi to dávalo opravdu pořádně smysl. Ale i tak je to slušná podívaná. I když animace je stejně rozporuplná, jako celé anime. Některé výjevy působí veskrze nádherně, barevně a kouzelně, ale jindy je zase vidět, jak uměle a špatně vypadají některé věci (pohyb, některé vizuální efekty) u animace spoléhající hodně na počítač... Hudba funguje tak jak má ve většině případů, snad až na jednu píseň, která mi do určitého okamžiku ne úplně sedla. No a pak jsou tady postavy, rozhodně nejsou nezapomenutelné, ale svůj účel plní a hlavní dvojice mi byla sympatická. A co emoce? Ve většině případů na mě jejich síla a vyznění působilo, někdy to bylo milé, jindy příjemně romantické a občas zase dramatické a smutné s tím, že v některých částech se na tu pověstnou pilu dle mého zase tlačilo trošku moc... Ve výsledku je z toho zajímavá podívaná, která udržela mou pozornost, ale ty celkové dojmy z toho všeho jsou takové - zvláštní. 6/10 ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

To byl zase psychedelický zážitek. Tento počin si krásně hraje s divákovým vjemem, kdy příběh postupně mění svou podobu a tak si člověk nemůže být úplně jistý co je skutečné a co není. Hodně mi to připomíná hrátky s myslí z filmu "Počátek" s příměsí prvků z několika dalších jiných (Matrix nebo Sword Art Online). První bych asi ale doporučoval shlédnout anime "Another World" a pak teprve shlédnou "Hello World", protože první jmenovaný vám dá k tomuto určitý prequel, z kterého lze pak vycházet a užít si druhý jmenovaný lépe a obzvláště mít z konce ještě lepší požitek. Navíc pro lepší pochopení tohoto počinu je dobré věnovat především pozornost u událostí na mostě. Po animační stránce je takové kostrbaté, protože je to přece jenom v 3Dčku a navíc by se člověk obešel taky bez všeho toho barevného halucigenního cirkusu. Po hudební stránce ucházející. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a chytře vrstvený děj, což zaručí, že to chcete dokoukat a zjistit, co se to tam sakra děje, nicméně podání je velmi chaotické a zbytečně moc se věnuje sci-fi/akční stránce na úkor té romantické. Mohlo by to slušně fungovat ve formě videohry, nicméně ve filmovém podání to dle mě odvádí pozornost od samotných postav a v podstatě mi bylo úplně jedno, co se s nimi stane. Připomnělo mi to starší Nerawareta gakuen, kde slibnou "slice of life" linku také kazí přemíra sci-fi. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Skvelý námet, ktorý by potreboval byť funkčnejšie spracovaný a hlavne "znormalizovaný". Zo západnej produkcie si mohli odniesť viac, než nápady z Doctor Strange, Počiatok a Trináste poschodie. Mohli to byť 3*, žiaľ ale určitá gýčovitosť a síce patrná len pár momentoch, ale škodlivá neschopnosť vymaniť sa z anime-neduhov zráža hodnotenie na 2*. Hello World má pritom celkom silné chvíle. Škoda, potenciál bol veľký. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (1)

  • Uvedení filmu do japonských kin (20. 9. 2019) bylo provázeno televizním spin-offem, obsahujícím 3 krátké filmy – každý zhruba 10 minut, které vyšly jako minisérie pod společným názvem Another World na japonském kanále Hikari TV Channel+. První díl s názvem Record 2027 byl odvysílán 13. 9. 2019. Další díl s názvem Record 2032 vyšel 27. 9. 2019 a poslední třetí díl jménem Record 2036 celou tuto minisérii zakončil 4. 10. 2019. (Jeoffrey)

Reklama

Reklama