Reklama

Reklama

Epizody(8)

Čtyři generace pod jednou střechou, to nevěstí nic dobrého. Obzvlášť když Hanákovi nejsou tak docela normální. Babička píše detektivky, které nikdy nikdo nevydá, maminka Cilka miluje operní árie a tatínka Oldřicha zajímají jen želvy Poldinky. Jejich dcera Pavla vášnivě cvičí jógu, její manžel Petr nejraději čte noviny, jí nebo spí. Nejmladší členové rodiny, kterým nikdo neřekne jinak než raubíři, s rozkoší vymýšlejí lumpárny. A Káča, mladší dcera Cilky a Oldřicha, se chystá jim představit svého nastávajícího Zdeňka… V téhle rodině není nouze o překvapení. Jak to dopadne, když se konečně dostaví toužebně očekávaný malíř? Co způsobí větší rozruch – nečekaná návštěva tetičky, nebo zpráva o miminku? (Česká televize)

(více)

Recenze (342)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Taková normální komedie, která z mně nepochopitelných důvodů zkultovněla. 1) Celý seriál jsem vždy považoval za příjemný a nudný. A cítím to tak pořád. První díl je o třídu lepší, má jasnou zápletku, a tak mu kulhavé tempo prominu. Další díly už svou sitcomovou charakteristiku nezapřou. 2) Špičkoví herci, především paní Medřická či Rosůlková, jsou důvodem hvězdičky navíc. Na druhé straně si myslím, že scénáristická potence se vyčerpala prvním dílem. 3) Woodhouseovský anglický humor v české mutaci Fan Vavřincové je humorem mého srdce. Knížka se čte dobře, s jejím oživením na pódiu je to ovšem horší. Čechům nějak anglický suchý humor nesluší...škoda. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Nejlepší český seriál. Neuvěřitelně zábavný a chytrý. Rosůlková, Štěpánková, Medřická, Kolářová, Hanzlík, skvostné. Ale přesto musím vyzvednout pana Cupáka, to je naprosto geniálně zahraná role. A nesmím opomenout vedlejší role, taktéž bravurní tetička, malíř, božský Oldřich Nový, kterého jinak zvlášť nemusím. A samozřejmě scénář... to je mistrovské dílo!!! Těch skvostných hlášek je spousta, jedna za všechny... Musíme si dát B(b)acha!!! :))). Miluju, miluju, miluju ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika. Lepší herecké složení by si člověk ani nemohl přát. Zvláště pak dvojka Kolářová+Hanzlík mě vždy potěší, ať už hrají v čemkoliv. No a zbytek "rodinky" taky perlil a to pořád. V podstatě tu není žádné slabší místo... nic. Bezchybné, perfektní, zábavné. Mohla bych to vidět pořád a pořád dokola. "Co dělají? - Inventuru. Von ji porád říká: Čípak jsou to nožičky? Čípak jsou to ručičky? Čípak je to ouško. A než to spočítaj, tak jsme tu do půlnoci." .... "Zdeňku, co se nám tu zamykáš? A zvenčí?" ...... "Mami kdybysme snědli okurku, dostali bysme z toho taky holčičku?" A to je pouze námátkově pár těch vtipných skečů či hlášek, na které jsem si vzpomněla. Jedním slovem tento seriál je nezapomenutelný. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála českých kvalitních seriálů, který vznikl v době totality. Sešly se zde tři podstatné prvky: výborný scénář Fan Vavřincové, výborná režie Jaroslava Dudka a výborné herecké výkony včech protagonistů. Mluvit o každém z nich nemá cenu, všichni byli užasní a jedineční. Neopakovatelný a pro mě nepřekonatelný rodinný seriál, který svou laskavostí a účelem pobavení a odreagování dostane i toho nejzarytějšího odpůrce tohoto žánru. A to, že je obraz černobílý je jen k dobru, divák totiž nemá moc velkou možnost sledovat a rozptylovat se pestrým prostředím, ale nerušně vstřebábat a pozorovat herecké koncerty... ()

JakeG 

všechny recenze uživatele

Dost obtížné specifikovat přesně, proč 5* dávám, neb důvodů jest mnoho. Určitě je to obsazení, zápletky založené na naprostém nepochopení jeden druhého, což je třeba krásně řečeno přímo paní Medřickou na závěru scény, kde vybírají jméno pro Pavlínky dcerušku. Zkrátka a dobře tenhle seriál jest nejčastěji puštěným v mé domácnosti a všem vřele doporučuju se na nějak tak jako já dívat pořád a pořád dokola. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (39)

  • Pojmenování dětí v seriálu slovem „raubíři“, pochází z německého „Räuber“, což znamená loupežník. (sator)
  • Když se ženy připravují k odchodu z domu, připraví mužům dítě i s kočárkem do obýváku. Když ale přijde tetička (Jiřina Šejbalová) na návštěvu, pláče dítě z prvního patra domu a všichni tam za ním spěchají. (sator)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Štěpánková

Zemřela herečka Jana Štěpánková

21.12.2018

Česká herečka Jana Štěpánková zemřela. 84letá dáma nakonec nezvládla boj s těžkou nemocí, podle všeho zemřela již v úterý, dnes se s ní pak měli rozloučit její blízcí. Mezi její nejznámější role… (více)

Taková normální rodinka je zpět!

Taková normální rodinka je zpět!

20.04.2007

Je už takovým nepsaným zvykem, že se úspěšné filmové tendence ze zahraničí časem dostanou i k nám. V zámoří trend nekonečných remaků a pokračování snad už dosáhl svého vrcholu, zatímco u nás se tato… (více)

Reklama

Reklama