Reklama

Reklama

Epizody(8)

Čtyři generace pod jednou střechou, to nevěstí nic dobrého. Obzvlášť když Hanákovi nejsou tak docela normální. Babička píše detektivky, které nikdy nikdo nevydá, maminka Cilka miluje operní árie a tatínka Oldřicha zajímají jen želvy Poldinky. Jejich dcera Pavla vášnivě cvičí jógu, její manžel Petr nejraději čte noviny, jí nebo spí. Nejmladší členové rodiny, kterým nikdo neřekne jinak než raubíři, s rozkoší vymýšlejí lumpárny. A Káča, mladší dcera Cilky a Oldřicha, se chystá jim představit svého nastávajícího Zdeňka… V téhle rodině není nouze o překvapení. Jak to dopadne, když se konečně dostaví toužebně očekávaný malíř? Co způsobí větší rozruch – nečekaná návštěva tetičky, nebo zpráva o miminku? (Česká televize)

(více)

Recenze (342)

golfista 

všechny recenze uživatele

Několikahodinový herecký koncert paní Medřické a spol. odehrávající se v jediném pokoji - jedním slovem seriálová KLASIKA ! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Fan Vavřincová stvořila sitcom, za který by se nemuseli stydět tvůrci Kroku za krokem a Ženatého se závazky dohromady, aniž to tušila a spolu s geniální režií a excelentní hereckou konstalací vzniklo něco, co může bavit generace. Díl s malířem Hamouzkem, který si míchá svinibrodskou zeleň šmrncnutou cihlou, aby vystřihl jelínky ("holky, povedla se mi srnka"), pejsky a hvězdičky, zatímco v kuchyni maminka zpívá s mokrým hadrem na hlavě "proč bychom se netěšili", babička plánuje do další detektivky obsadit vraha jménem Hamouzek a jedna z dcer ho následně kousne do ruky.............."Hamouzku, kams to vlez". ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

DÁME SI BACHA! Myslím si, že Fan Vavřincovou snad osvítil Duch svatý, protože mezi knihou Eva tropí hlouposti a tímhle seriálem, plným nejskvělejších herců (zvlášť Marie Rosůlková je bezchybná) a jemného inteligentího humoru, uběhlo několik desetiletí, které byly vystlány pouze nenáročnými limonádičkami pro holčičky. Nebýt zásahu "shůry" (tedy komunistů), běželo by to dál. Je to škoda, ovšem díky Bohu aspoň za tohle... NA CO? NA CO? JO NA SHLEDANOU! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jediný československý předrevoluční sitcom, to už je samo o sobě chválihodné. Velký domácí průkopník dnes tak hojně úpadkového žánru... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Copak jseš babička, abys otravoval lidi ! " ..... ,,Pavlínku odvezl do porodnice čáp." ..... ,,Aport poldi ! "..... atakdále, atakdále..... Jsou role, které hercům závidím. Péťa ve stvárnění E.Cupáka je nezapomenutelnej. Ostatně, na kterou roli se z tohoto - pro mne - českého seriálového kultu dá zapomenout? ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že tento seriál vyšel na DVD. Opět mne po letech nezklamal. Herečky Medřická a Rosůlková jsou hvězdy. Seriál patří mezi nejlepší čeké seriály! ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Ať vzpomínám, jak vzpomínám, jiný kvalitní český, rodinný sitcom si vybavit nedokáži. Roztomilé poznatky mužů, jak na ženy a obdobně zábavné taktiky žen na muže. Excentricita. Jóga. Hudba. Cigára. Vraždy. Raubíři. Želvy. A marná snaha sníst si po práci v klidu večeři. Myslím, že kdyby soužití opravdu vypadalo takto, vícegeneračně by chtěl bydlet každý, kdo není škarohlíd. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Co říct, abych neopakoval? Že ten seriál mám natočenej na kazetě a pouštím si ho vždycky, když potřebuju spravit náladu? Že takovou rodinu bych chtěl taky? Že je to tak neuvěřitelně dobře zahraný, že by ani člověk nevěřil, že je to z větší částí všechno improvizace a točení naostro? A taky se tam pár chybiček vloudilo, třeba Medřická oslovila jménem Zdeňku Zdeňka Řehoře, a ne Jaromíra Hanzlíka, ale je taky pak pěkný sledovat, jak to ostatní zachrání a zahrají do ztracena. Taková normální rodinka je prostě ideálem rodiny, jaká by měla být, a to nejen ve filmové, ale i herecké podobě. A navíc poslední role před kamerou Oldřicha Novýho, který i v dvaasedmdesáti dokazuje, že hrát umí a neztratil nic ze svého naturelu. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Na seriálu je patrné, že původně to byl jednodílný televizní film, jehož úspěch poté vedl k natočení celé série. První díl je naprosto geniální, zbytek je nadprůměrná kaše. Každopádně je tento první československý sitkom těžko napodobitelnou klasikou. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Kýčoidní taškařice s perfektně vystavěným scénářem a dialogy, nesmrtelné televizní dílko o >typicky< české, takové normální rodince... Co tomuhle vyčíst - v rámci žánru malých českých taškařic? NIC! :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Takovou normální rodinku jsem poprvé viděl v deseti letech a tehdy mi humor v ní provozovaný přišel opravdu vtipný a oslovoval mě. O deset let později jsem už cítil, že někdy balancuje na hranicích trapnosti a místy ji dokonce překračuje. Ve své době to byla určitě komediální bomba, protože následovala hubená 70. léta, kdy se spousta tvůrců musela odmlčet a tvorba upadla do podprůměru. Vedle řady předních komediálních herců přinesl seriál velkou hereckou příležitost Daně Medřické, která toho díky zákazům zase tak moc natočit nestihla. Až do současnosti jde o jeden z nejlepších českých sitkomů, ale to vzhledem k absenci tradice a nepočetnosti původní české tvorby není až taková pocta. Nicméně v porovnání se zahraničním průměrem obstojí určitě se ctí. Celkový dojem 60 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Až budu starej, tak si to budu pouštět každé nedělní dopoledne pořád dokola. Vycházím totiž z toho, že pravděpodobně dost zdětinštím. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Probodla muže šroubovákem. Pro 500 korun. To musí bejt strašná smrt. No jo, jenomže v takový chvíli, víš, člověka taky nic lepšího nenapadne.“ Kvalitní a hlavně vtipný seriál, který stojí na velmi dobře napsaných postavách (a jejich výborných představitelích), situačním humoru a odzbrojujících hláškách. Nejoblíbenější postavou pro mě byla babička, kterou s gustem a mistrně zahrála paní Rosůlková, která je podle mě zároveň hlavním tahounem a právě z jejích úst vychází nejvíce frků, kolem ní se soustřeďují ty nejzábavnější scénky. Z ostatních postav se mi hodně líbil třeba Cupákův Petr, sem tam hodně pobavila i dvojčata („Já jsem otrávil babičku strychninem a nikdo to neviděl.“), jako správný sitcom Rodince nechybí také hosté. V cameo rolích jsou výborní Bohdalová („soud“, „nevěra“, „Vánoce v létě“), Nový (vařící kafe, zvedající telefony), Šejbalová (zvláště díl se sběratelskými vášněmi byl hereckým koncertem posledních dvou jmenovaných). „Pilot“ je vskutku excelentní (a už dlouho jsem se tak nezasmál jako při poslechu Bacha), ostatní díly, krom slabšího druhého, si drží nadprůměrnou úroveň, a to až do samotného konce (vtipná změna úvodního intra v poslední epizodě), proto silné 4*. „Babička nám rozbila samopal!“ – „Nic jsem vám nerozbila! Chtěla jsem si vyzkoušet vraždu voknem a vono to nefungovalo!“ ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Fosilní záležitost!!! Příšerná kvalita obrazu a ke všemu černobílá!!! ALE !!! TO! JE! Sitcom sitcomů!!! Dám hlavu na špalek zato a garantuji, že tohle překrásné veledílo rozkmitá bránice a popbaví generace diváků minimálně dalších 50 let... Tak tohle já prostě a jednoduše můžu... Klobouk dolů! ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Paní Němotová, jak zní úřední příjméní autorky nezapomenutelného klasického komediálního seriálu, oslavila loni své devadesátiny. Od data zrození plodu jejího dívčího mládí již tehdy uplynula dlouhá tři desetiletí. Na lehce zpleveleném luhu dívčího čtení vykvetla orchidea, která omamuje dodnes. Omamuje a strhává. Omšelé rčení, že není velkých a malých rolí, ale že jsou pouze velcí a malí herci, lze v tomto případě bez obav doplnit i o jména ostatních tvůrců. Nezapomenutelné kreace pábících žen a mužů prokazují, že hrabalovský přínos do české kultury není zdaleka omezen na jméno tohoto literárního velikána. Děj, který usiluje o pobavení, je současně dílem, které nutní k obecnějším zamyšlením nad rodinou, její funkčností i strukturou. Jak je možné, že se trs takto různorodých povah vůbec mohl na tak malé ploše - byť ve virtuálním světě desáté Múzy - snést? Tolerance nestačí, souznění nevystihuje syntézu těchto živelných rozmanitostí. Děti nejsou dětinské a dospělí nerezignovali na svou schopnost užívat radost zplna hrdla. I to je přes propast desetiletí jedna z možných odpovědí na tu složitě jednoduchou otázku po životnosti a strhujícím překypování a dychtění i bažení, které z těch nádherných scén přímo sálají. A určitě to není odpověď jediná. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/8 Klasická situační komedie z pera Fan Vavřincové, která publikovala již před válkou v Listu paní a dívek a Ahoj na sobotu. Mimo Rodinku se proslavila též Evou tropící hlouposti. Poměrně zdařilé počátky nového televizního formátu bohužel poněkud kalí existence velmi nepodařeného stejnojmenného filmu Patrika Hartla z roku 2008. Celou trapnou situaci zachránil až Dušan Klein, který natočil regulérní pokračování seriálu s původními herci. Takto mohou být Poldinky navždycky v klidu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Želva! Může bejt želva vrah? Sympaticky trhlé příhody jedné sympaticky trhlé rodinky se sympaticky trhlým (a vždy inteligentním) humorem. Scénář naplno využil komediálního potenciálu všech přítomných herců (nejoblíbenější postava - Petr v podání Eduarda Cupáka), včetně těch ve vedlejších rolích (nezapomenutelné kreace veteránů Oldřicha Nového a Jiřiny Šejbalové). Rodinné stříbro českého humoru. 100%. ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Štěpánková

Zemřela herečka Jana Štěpánková

21.12.2018

Česká herečka Jana Štěpánková zemřela. 84letá dáma nakonec nezvládla boj s těžkou nemocí, podle všeho zemřela již v úterý, dnes se s ní pak měli rozloučit její blízcí. Mezi její nejznámější role… (více)

Taková normální rodinka je zpět!

Taková normální rodinka je zpět!

20.04.2007

Je už takovým nepsaným zvykem, že se úspěšné filmové tendence ze zahraničí časem dostanou i k nám. V zámoří trend nekonečných remaků a pokračování snad už dosáhl svého vrcholu, zatímco u nás se tato… (více)

Reklama

Reklama