Reklama

Reklama

Když šla teta kolem

  • USA Along Came Auntie

Obsahy(1)

Exekutor na prahu domu, ale Vivien Oakland si ze svého zadlužení moc nedělá. Vždyť přeci brzy zdědí 100 000 dolarů od bohaté tetičky Alvíry, majitelky rozsáhlých diamantových dolů v Africe. Věc má ovšem jeden háček, Vivien se před časem znovu provdala, a tetička, která k ní právě míří na návštěvu, je zásadně proti rozvodům. Navíc zbožňuje Vincenta, Vivienina prvního manžela (Oliver Hardy), který tak ke svému pobavení bude nucen zahrát s Vivieniným druhým manželem (Glenn Tryon) zábavnou šarádu zvanou výměna manželů. (dopitak)

(více)

Recenze (8)

dopitak 

všechny recenze uživatele

The Lost Films of Stan Laurel and Oliver Hardy: The Complete Collection – Volume Three (1919-1929). Aneb co se dá vměstnat do 23 mínut, z toho by současný Holywood udělal drama na 123 minut. Poměrně slušná zápletka s dobově přehnanými gagy. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Poněkud nestálá dáma Vivien Oaklandová má od své puritánské tetičky zdědit 100 000 dolarů, ovšem jen pokud není rozvedená, což je. Celý film je v podstatě soubojem jejího bývalého manžela Olivera Hardyho s jejím současným mužem Glennem Tryonem. Ti se nemají zrovna v lásce a navíc si musí před tetičkou chtě nechtě vyměnit role, což Hardymu vyhovuje, zatímco na druhou kolej odsunutý Glenn to nese těžce. Do toho všeho se ještě plete neschopný polda, který má doručit jakýsi mastný účet. Jestli Vivien peníze zdědí a kdo nakonec vyhraje uvidíte sami. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv tento krátký němý filmeček uvádí ČT v cyklu Laurel & Hardy, zde vystupuje pouze kníratý Hardy v roli prvního manžela, který půlku filmu mlátí druhého manžela. Celkově nejvtipnější nejsou žádné gagy, ale nápisy a texty mimo hranou část. Dost chabé, nevtipné. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mě teda pobavily vtipné hlášky v textu a velké množství parodií, které by jinak uspěly i dnes nebo minimálně v devadesátkách v době slavných parodických filmů. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Zajímavá je podoba Olivera Hardyho pro diváka,   který je zvyklý vidět jeho ulíznutý a   nagelovaný účes s pěšinkou a tvář s malým   knírkem. V této grotesce ho zdobí hustý knír   a rozježené vlasy. Jinak je komedie lepším   průměrem, většina gagů se točí kolem   řevnivosti bývalého a současného manžela,   kteří si vyměnili role a předstírají pohodu   před bohatou puritánskou tetou. Ta přijíždí   z Afriky a své neteří přináší velké   bohatství. Nesmí se ale dozvědět, že je žena   rozvedená. Aby nebylo zmatků málo, do děje   zasahuje neustále pomocník šerifa exekutor,   jenž se tajně vplížil do domu. Hardy bez   Laurela ve vděčné roli bývalého manžela   Vincenta. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Tetička má zadlužené majitelce vilky odkázat velké jmění, ale pouze pokud nebude rozvedená. Naštěstí její bývalý manžel hledá podnájem, a tak se s ním domluví, že budou před tetičkou předstírat manželství. To se ale nelíbí druhému manželovi, který si s tím prvním nerozumí, a proto vznikne několik situací v nichž utrpí hlavně vybavení domu. ()

Reklama

Reklama