Reklama

Reklama

Loki - Season 2 (2023) (série)


Srdce TVA (S02E04)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

Temporální usměrňovač kolabuje, nicméně Loki, Mobius a Sylvie mají Varianta Toho, jenž zůstal. (Disney+)

Recenze (33)

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Everything is turning to shit... myslím, že to vystihuje děj této epizody naprosto dokonale, protože v TVA to jde skutečně do kytek. Ale že to byla skvělá epizoda, o tom žádná... miluju to a nenávidím zároveň, protože čekání, co po tomto tvůrci vymysleli bude fakt těžké. Občas lituju, že jsem nepočkala jak u první série a nesjela všechny epizody najednou, na druhou stranu vyhýbat se šest týdnům sociálním sítím? To nevidím moc nadějně. Rozhodně jsem ale ráda, že toto nebyl finální díl, takhle mám (a to i díky trailerům) jisté teorie, kam to bude asi směřovat, ale nebudu lhát, mám trochu obavy. Vlastně možná s každým dílem čím dál větší... a musí se nechat, že zvěsti od novinářů, že 4. díl přijde s nečekaným koncem rozhodně nebyl jen výkřik do prázdna. I když bylo jasné, že tak lehké to konec konců nebude... Victora mi bylo popravdě i docela líto. A co teď? Že by vytvoření nějaké časové smyčky? ()

Langosos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě WOW. Nemohu uvěřit co seriál LOKI dokáže vykouzlit za naprostý BANGER. Tam kde se poslední dvě epizody snažili hlavně o konverzace a budoucí buildup druhé série se ukázalo v naprosto skvěle odvedenou práci. Kamera, málo střihů, více emocí v jednom záběru mi dělalo obrovskou radost vidět jak místo toho, aby jako každý seriál od marvelu každou epizodou pomalu upadal, tak tady je to úplně naopak. Hiddleston a Wilson si to neskutečně dávají, konverzace s Ke Huy Quanem a Majersem jsem si liboval jak to jen šlo. A opravdu se nemohu dočkat na ty poslední dvě epky, který to snad nádherně zakončí... ()

Reklama

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.díl. Loki se spolu s Morfeusem, a též i Sylvií, (jež se k nim po krátkých neshodách neochotně přidá) pokouší zachránit usměrňovač času před naprostou zkázou, a tedy i celou společnost, utvářející jim vlastní životy, před zánikem. Pomoci jim mají dva technici TVA, mezi nimiž se nachází i Orpheus, autor příručky k TVA, a zvláště též Viktor Timely, Variant Toho, který přežil, nacházející se ještě donedávna v roce 1893. Jedině on totiž usměrňovači rozumí, jelikož ho jeho jiné já "v budoucnosti" samo vytvořilo. V cestě jim však stojí nejenom nedostatek času, ale i Ramona, bývalá šéfová společnosti, a zákeřná umělá inteligence Minutka. Ta se pokusí převzít kontrolu nad počítačovým systémem, zatímco její de facto spojenkyně a zároveň i loutka v jednom (už z dřívějších dob víme, kdo si ji "ochočil") s využitím jednoho z agentů zabijí své nepřátele a pátrá po způsobu, kterak znovu získat pomyslný trůn. Loki i Sylvie mají štěstí. Orpheus resetuje systém a tím vyřadí Minutku ze hry. Zároveň se podaří černovastému bohovi omámit agenta, a ten zabije Ramonnu. Čas už ale uplynul. I když se pokusí Timely přiblížit k usměrňovači, nepředstavitelně vysoká radiokativita ho doslova roztrhá na nudle. A krátce nato celý systém exploduje, čemuž čelí nejen Loki a Sylvia, ale i všichni ostatní včetně TVA (...). 85 procent. Velmi dobrý díl, v němž ale tvůrci všechny zabili, tudíž si nedokáži představit, jak vlastně chtějí pokračovat. ()

Textorix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow, just wow. Toto má väčšie grady než väčšina filmov. Je až neuveriteľné ako toto pôsobí ako finale serie a pritom mame pred sebou ešte ďalšie dva diely… pri Marvel serialoch sme pritom zvyknutí na opačný problém, že epizod je málo a všetko je narychlo. U Lokiho však tvorcovia zvladaju bravurne vyskladať komplexny a pútavy pribeh založený výlučne na postavach už po 4 dieloch. Ľudia čo sa tu opušťaju nad tym ako si to väčšina užívame, kým oni tomu dávajú 2-3* sú proste uplne delulu a nikdy im nebude nič dobré, je mi vas strašne ľuto vlastne :) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: TVA sa zmieta v chaose z preťažených časových vlákien. Mobius a Loki priviedli "Toho, kto zostáva" aby za pomoci jeho DNA otvorili dvere k vláknam a pokúsili sa ich stabilizovať. Čo ak tento plán zlyhá? Prevedenie: Po dlhej dobe som hrdý, že som fanúšik Marvelu, to čo v poslednej dobe pľujú do sveta je jeden odpad za druhým ale toto je majsterstuck. Akcia, napätie a emócie zasadené do nostalgického prostredia TVA. 92% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě jsou zmíněny události filmu Thor (2011). (Knowho)
  • Ouroboros (Ke Huy Quan) v jednu chvíli řekne Victorovi (Jonathan Majors): „Je to jako had, co požírá svůj vlastní ocas,“ což je odkaz na jeho jméno Ouroboros. Ouroboros je symbol ze starověkého Egypta a představuje cyklickou podstatu všech věcí, nekonečný návrat od konce k začátku, sebezničení a sebeobnovu (znovuzrození). (Hovadin)

Reklama

Reklama