Reklama

Reklama

VOD (1)

Mobius spojí síly s Lokim. Ne všichni v TVA jsou z práce po boku boha falše nadšeni. (Disney+)

Recenze (59)

instageek_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně zajímavá detektivka s parádní předapokalyptickou atmosférou! Owen Wilson stále rules, Hiddleston se mi líbil víc než v prvním díle, jako kdyby pro Lokiho získával zase větší cit, lepší timing různých grimas, gest, apod. Celkově super epizoda!:)   Více recenzí čtěte na Instagramu, profil instageek_cz , díky!:) ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou epizodách je jasné, že v kvalitě efektů, Loki v seriálové produkci jednoznačně vede. A co více. Ono se tady sice vykecává, ale většinou to je fakt k věci. Na prvních dvou dílech zatím žeru celou TVA, Mobia i hrátky s časem (myšlenka organických apokalyptických resetů je prostě skvělá). To, že je tady Loki už je tak trochu navíc. Jeho charakter jsme už prozkoumali několikrát, takže z tohoto pohledu člověk opravdu nečeká nic moc nového. Beru to jako povedený marketing na to, jak prodat (zatím) výbornou sérii o hrátkách s časoprostorem. Jen se modlím, aby se to kvalitativně nezvrtlo jako Wanda a FaWS, ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda Lokiho ještě více ukazuje, jak to vlastně funguje v TVA. Ještě více ukazuje rozložení téhle organizace, poodhaluje více o jejich schopnostech a ukazuje nová pravidla toho, jak to vlastně se všemi těmi hrátkami s časem je. Zároveň ovšem pochopitelně druhá epizoda nastavuje mnoho nových otázek, přičemž na odpovědi si budeme muset počkat po zbytek seriálu. Seriálu se nadále daří budovat tajemno a své trumfy zatím vyndává velmi opatrně.   Nadále se těží z chemie mezi Tomem Hiddlestonem a Owenem Wilsonem. Jeden jako Loki a jeden jako Mobius tvoří skvělé duo, která zatím funguje jako solidní detektivní dvojka, která si ovšem nadále tak trochu nevěří. A především Mobius si pochopitelně na svoje záda dává pozor.   Druhá epizoda ještě více poodhaluje Lokiho aktuální charakter. I v druhé epizodě v jistých momentech nemá Loki k upřímnému dojetí nad uplynulými událostmi v MCU filmech daleko, pořád ovšem nepřichází o svou vyčůranost, aroganci a především sociopatické sklony. Hiddleston má nadále neskutečně charizma a ukazuje, proč fandové Lokiho i po letech nadále milují.   Seriál přitom nadále skutečně funguje jako detektivka, která pracuje s časoprostorem. A pořád u toho všeho tak trochu funguje retro atmosféra, především díky dekoracím v základně TVA. Ty mají blízko k 60 a 70. létům a ještě více podkreslují onu zvláštní tajemnost celé TVA.   Kamera solidním způsobem pracuje s osvětlením, nebojí se detailů při zobrazení emocí při hereckém projevu a nedá se na ní jednoduše nadávat. A do toho nadále hraje ten skvělý soundtrack Natalie Holt, který k té mysteriózní atmosféře vyloženě sedí.     Především Loki už ve své druhé epizodě ukazuje, proč možná bude pro budoucnost MCU tak zásadní. Přitom všem tam nadále je tvůrčí kreativita, scénář pracuje s poodhalením všech tajemství pomalu a přitom se Loki pořád dere kupředu a pak dorazí finále, které definitivně dokáže, že nás v následujících dílech ještě čeká pořádně divoká podívaná...... ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost jsem se v ději téhle epizody ztrácela. Možná je to jen můstek k další epizodě, kdy člověk pochopí víc věcí, ale zatím je to těžko pochopitelný balast. Nejtrapnější mi přišla scéna se salátem. Snad další díl bude lepší a hergot, proč je takový problém sehnat černou paruku. To je takový problém se alespoň částečně držet komiksů? ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kecačky o narušení časovej osi a podobné veci tam mierne nakurvujú udalosti z marvel filmov ale tak zase chápem, šecko sa nedá uhlídať. Musím však uznať, že začiatočná akčná scéna je fajn a celkom drsná, návšteva Pompejí tiež a záver v obchode budúcnosti (ktorý na to vôbec nevypátral) je tiež super a najmä zistenie, že tu máme Lokiho z pičú. Hold bude to ešte zaujímavô. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Když Loki (Tom Hiddleston) v jídelně demonstruje svoji teorii na jídle, z vedlejšího stolu sebere krabicový džusík BoKu. Toto pití bylo distribuováno pro dospělé v USA v letech 1990 až 2003. (NiWi)
  • Na obrazovkách v TVA se objevují názvy hned několika známých lokací. Kromě různých míst na Zemi probíhá útok na časovou linii také na planetě Vormir, na domovské planetě Eternals Titanu, na domovské planetě Thora a Lokiho Asgardu, na planetě Sakaar z filmu Thor: Ragnarok (2017), v říši Niflheim, kam byla vyhnána Hela (Cate Blanchett), na hlavní planetě rasy Kree Hale, na domovské planetě Nova Corps Xandaru, a dokonce na živoucí planetě Ego (Kurt Russell) ze Strážců Galaxie 2 (2017). (NiWi)
  • Postava, kterou hraje Sophia Di Martino, je založena na dvou postavách z komiksů – Lady Loki (ženská verze Lokiho z Marvel komiksů) a Sylvie Lushton (zaklínačka, které dal Loki kouzelné schopnosti). (Kubaaa97)

Reklama

Reklama