Reklama

Reklama

VOD (1)

Loki zjišťuje, jaké má stíhaná Varianta plány s TVA. Má však vlastní plán, který změní osudy obou. (Disney+)

Recenze (72)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Loki sa stretáva so svojím ženským prevtelením z iného vesmíru a celkom si padnú do oka. Napriek svojím hádkam sa nakoniec zhodnú, že im ide o to isté a to dostať TVA na kolená samozrejme každý pre niečo iné. Ale najskôr sa musia dostať z planéty, ktorej hrozí záhuba. Prevedenie: Scény z vlaku pobavila. To, že sa Loki dokáže zahľadieť maximálne tak sám do seba sme už vedeli, teda nič nové. Veľmi mi táto romantická odbočka nesadla a radšej yb som bol za plnšiu akciu na úrade TVA. Verím, že sa toho ešte dočkáme... 70% ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda patří přesně do té kategorie dílů, který když neuvidíte, tak se vůbec nic nestane, vlastně je dokonce lepšího ho nevidět, protože po zhlédnutí člověk nestačí kroutit hlavou. Vážně si nemyslím, že šestidílný seriál potřebuje takovýto vycpákový díl, kde se jen vedou plytké řeči a nikam seriál neposouvá. Dobře nebudu dílu křivdit, prvních 10 minut ještě dávaly naději, ale pak už jen dlouhý ZÍÍÍV. Sophia Di Martino spadá do kategorie hereček, co všechny emoce hraje jediným výrazem ve tváři a překvapivě i Hiddleston tady kolem ni poskakuje jak otravný trpaslík a vzájemně vedou mizerné dialogy. Zcela tu chybí ta správná chemie jako mezi Lokim a Mobiusem. Efekty a bojové scény jsou nepřehledné a prostě hloupé. Hudba šla také dolů oproti předchozím dvěma dílům. Marně hledám nějaká pozitiva. Snad jen, že nějaké dvanáctileté divačky budou mít divoké sny, protože se přece odhalila Lokiho sexualita! Přesně kvůli tomu se na tenhle seriál lidi dívají! Bože.. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuálně fenomenální, relativně málo užvaněná a přitom zároveň poměrně vycpávková epizoda. Poskytuje obsahově “pouze” pohled z druhé strany, zbytek je jen o vizuálu. Přesto ji beru jako to nejlepší co seriál zatím nabídnul. Btw. Celkem jsem nepochopil jak odchylka může mít vzpomínky na dětství (jak může Lokiho odchylka vzniknout už jako dítě !?). Děsnej bordel. ()

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje možné SPOILERY. Tedy upřímně, po skvostném rozjezdu jsem z 3. dílu trochu rozpačitá. A vlastně i zmatená. Hodně zmatená. Možná jsem se na pokračování až příliš těšila a nepřistupovala k němu s otevřenou myslí, protože tohle se vymykalo nastavenému standardu (a teď to nemyslím jen z hlediska kvality) na všech frontách. Celkový žánr a naladění příběhu byly zcela odlišné, a to jak s přihlédnutím k prostředí (které, přiznávám, svojí chaotičností a blížící se apokalypsou hodně nechávalo ty dva se vyřádit), tak i vtipu (osobně mi připadal trošičku trapný oproti skvělému neprvoplánovému humoru z předchozích dílů). Postup příběhem byl na můj vkus ne moc zajímavý, ale ve finále asi šlo o nutnou výplň, aby se Loki a Sylvie lépe poznali. Jen jsem nedokázala pochopit jejich dost nenadálé sblížení (i když samozřejmě z podstaty věci dává smysl). Od Lokiho (který právě vyšel z Avengers) bych jednoduše nečekala, že se bude svěřovat po pár sklenkách šampaňského, i když to bude jeho druhému já. Ale budiž, možná šlo tak trochu o metaforu. Ti dva mezi sebou každopádně měli hodně jiskřivou chemii. Závěrečné odhalení o TVA bylo poměrně překvapivé (alespoň pro mě) a když nad tím přemýšlím, seriál si nás na tento moment hezky připravil. Ze závěrečné apokalyptické scény mě celkem mrazilo, kameraman se na tomhle musel hodně vyřádit. Jen škoda absence Mobiuse, ve finále se stal jednou z mých oblíbených postav. Jdu se na tento bohužel jen 40 minut dlouhý díl podívat znovu, protože musím pár věcí zpracovat (včetně změny naladění příběhu). Opravdu chci 3. části dát ještě šanci, je to koneckonců seriál o mém oblíbenci. Prozatím za mě 3 hvězdy, ale možná se to po druhém zkouknutí navýší. Edit: tak tedy nenavýší a pravděpodobně jsem přišla na to, proč. Zaprvé, lady Loki opravdu nemá charisma, jak jeden z hodnotících poznamenal, což mi připadá jako dost zásadní problém u postavy Lokiho. Vlastně bych kromě kostýmu ani neřekla, že se jedná o variants, a to hlavně z charakterového hlediska (Sylvie je promýšlející, kalkulující, Loki je naopak chaos sám), ale možná to má svůj účel a seriál nás jen vodí za nos, což bych v dílku v hlavní roli s Lokim možná i čekala. Zadruhé hudba. Skvěle futuristický ráz v minulých dílech tak dokonale napumpoval adrenalin a nadšení do žil, že i když moc akce nebylo a šlo spíš o povídání, vážně jsem nad tímhle počinem jásala. Tohle se ale bohužel v 3. dílu nekoná. Žádný dunivý, závěrečný záběr. Nic dostatečně emocionálně nabitého, i když by se z finální scény dalo vytřískat emocí hodně. Takže zůstávám u 3 hvězd, ale zároveň jsem opatrně optimistická, protože se prý (dle Hiddlestona) máme těšit na 4. a 5. díl. Tak snad se to vrátí zpět ke kvalitě à la 1984. Edit 2: Jak zmiňuje bezvim, možná je tenhle díl nepříliš povedený kvůli změně scénáristy, tak snad se to v příštích dílech zlepší. ()

instageek_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalá, konverzační epizoda, což by nebylo na škodu. Akorát jsem si pořád nebyl jistý, co Loki a Loki myslí upřímně, co jenom hrají, a vlastně to nevím doteď. Možná je to záměr, ale opravdu spíš než napětí jsem pociťoval zmatení. Každopádně mám moc rád tu atmosféru konce světa, seriál umí dobře prodat ten osvobozující pocit, který při tom některé postavy pociťují. Už je zkrátka všechno jedno...  Hodnocení: 6,5/10   Další recenze a zajímavosti nejen ze světa MCU čtěte na Instagramu, profil instageek_cz , díky!:) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Loki (Tom Hiddleston) a Sylvie (Sophia Di Martino) jedou ve vlaku, tak Loki začne norsky zpívát písničku „Jeg Saler Min Ganger“, kterou pro účely seriálu napsala a složila Benedicte Maurseth. Benedicte Maurseth patří v Norsku mezi nejznámnější tradiční folkové zpěvačky. Význam písničky je, že dívka svým zpěvem volá svého milého domů a ptá se ho, kdy se vrátí domů. (Yoshitsune)
  • Scéna, kdy Loki (Tom Hiddleston) zahodí hrnek s poznámkou: „Another“ odkazuje na film Thor (2011), kde Thor v kavárně udělá to samé. (MrMartinTm)
  • V čase 34:05 má padající měsíc tvar Pac-Mana, postavičky ze stejnojmenné videohry. (Lad2000)

Reklama

Reklama