Reklama

Reklama

Loki - Season 1 (2021) (série)


Pro tok času. Vždycky. (S01E06)

(epizoda)
  • USA For All Time. Always. (více)

VOD (1)

Čas se krátí a ve velkém finále seriálové řady jdou Loki a Sylvie vstříc osudu. (Disney+)

Recenze (61)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Sylvie a Loki konečne nájdu osobu, ktorá ťahá za nitky, teraz je iba na nich či jeho príbehu uveria alebo nie. Každopádne TVA to má zrátané a osud sveta je tiež na veľmi tenkom ľade. Prevedenie: Z finálneho záporáka som úprimne sklamaný a z celého vyloženia kariet na stôl som tiež sklamaný. Do toho to Lokiho precitnutie a dôvera. Dávam priemerné hodnotenie iba kvôli predchádzajúcemu good feelingu. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm, nějak mi zkraje uniklo, že se chystá druhá řada a po ní nejspíš třetí a další a další. Postavy se zřejmě budou nahánět v různých realitách, a tak když zemřou, nejspíš se nic nestane, jak ostatně tvrdí i ten, co zůstává poslední. Reinkarnace je takový skvělý fígl, kdy se asi nebude divák muset bát o žádnou postavu. Vizuálně nejlepší díl, opět žvanění o pravdě a lži, o emocích a touhách, o svobodě, míru a válce. Konec jsem sice pochopil správně, ale také mi došlo, že to může být začátek nekonečného seriálu....hm, tak se měj, Loki, další řady mě nezajímají. ()

Reklama

instageek_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A po dvou famózních epizodách tu máme velké finále a v něm... velké zklamání!:/ Ok, beru, že tvůrci chtěli skončit cliffhangerem. Jenže popravdě jsem měl spíš pocit, že ani oni sami neví, jak to vlastně celé ukončit. Mám rád filmy i seriály, kde člověk nahlédne za oponu toho, jak funguje realita, kde divák absolutně netuší, co se stane v příští vteřině, kde se hrdinové ocitnou v místech, kde je možné úplně cokoliv... To všechno nám Loki tak trochu sliboval, takže když se pak nestane v podstatě vůbec nic, je to prostě mizérie. Stejně jako hloupé chování Sylvie, která se tu najednou promění jen ve figurku na scénáristické šachovnici, skákající tak, jak je zrovna potřeba, ačkoliv to jinak nedává vůbec smysl. Ani dlouho očekávaný tajemný záporák nijak nenadchnul, nepřinesl nic, co bychom už jinde neviděli. Škoda, tenhle výborný seriál si zasloužil mnohem lepší zakončení. /// Další recenze nejen na MCU filmy a seriály čtěte na Instagramu, profil instageek_cz , díky!:) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery To čeho jsem se bál a co jsem predikoval u 5 dílu se bohužel stalo. Seriál nabídl hodně otázek a neodpověděl v podstatě na nic nevíme kdo je Ravonna nevíme kdo je/byl záporák (pokud chápu dobře je to nějaká verze toho co to měl být od začátku , ale kolik jich má kde jsou nevíme jaký měl/neměl  plán nevíme  ) nevíme ani kdo je Sylvia. Tento díl  kromě jedné bitky dvou Lokiů nemá žádnou akční scénu  jelikož ten souboj Mobiuse s Ravonnou se za souboj považovat ani nedá. V podstatě 30 minut to stojí na místě a melou se hovna pak je tu souboj a konec záporák ani neví co chce jelikož první umřít nechce a pak mu to nevadí. Celé to působí dojmem jako by Marvel říkal od začátku bylo vše naplánované nicméně pokud to sledujete od začátku zjistíte, že kolikrát mohly oba umřít. P.s. já osobně bych radši asi  bral tu možnost, že záporáci byly ty 3 ještěři z Time Keepers než tenhle   i ta verze s záporným Lokim by byla možná i lepší. P.s. 2 2 sérii šanci dám ideální by to bylo před Ant Manem 3 40 procent ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že bude mít finále Lokiho velkou dohru na budoucnost MCU bylo již delší dobu tak trochu jisté. Nikoho ovšem nemohlo nic připravit na tohle finále, které si drží vše nastavené předchozími 5 díly. Výtečná práce s budováním atmosféru, vynikající a půvabný vizuál, nadále fenomenální výkony a především delší dobu očekáváné zjevení jedné postavy, která bude mít na budoucnost MCU dle slibu finále 1. série Lokiho velkou dohru. 1. série Lokiho dokáže skončit jako konec jednoho kompletního celku, zároveň ovšem ponechává výrazně otevřená dvířka pro 2. sérii, přičemž se nadále udržuje to posvátné tajemno. A jen to ukazuje, že se u Lokiho nepolevuje.   Dochází k vyvrcholení vztahu Lokiho a Sylvie, tajemna okolo TVA, komplikací s časoprostorem a definitivně se ukazuje, že není cesty zpět. Celé to po celou dobu skutečně působí, že se o něco hraje, že rozhodnutí hlavních postav bude mít takový či takový zásadní dopad. I přes silné pouto tak dochází ke konfrontacím, jejichž výsledek skutečně ovlivní MCU na několik let dopředu. Oné osudovosti nadále pomáhá fenomenální soundtrack Natalie Holt, který jinak nadále funguje jako skvělá podložka k oné mysterióznosti, která ze seriálu nadále trčí.   Akční scény mají povedenou choreografii, tomu vizuálu se opravdu nedá co vytknout a celé to skvěle frčí k onomu finále, které se bez spoilerů popisuje vlastně dost těžce. Jisté ovšem je, že finále 1. série definitivně otevírá dveře k šíleným věcem, kterých bude v MCU po několik dalších let mnoho. Především je ovšem důležité vědět, že ´´ Loki will return in season 2 ´´. Finále 1. série ovšem bylo fenomenální a především i proto, že to celé vyvrcholí dosti nečekaným způsobem. I ten otevírá dveře k mnoha možnostem...... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Poprvé se v této epizodě i celém filmovém MCU objeví marvelovský superpadouch Kang Dobyvatel. (MakiMaki)
  • „He Who Remains“ je v komiksech prastará bytost, která stvořila a dohlíží na tzv. Time Keepers, a přebývá v Citadele na konci času. V minisérii si však tvůrci tyto skutečnosti lehce pozměnili a touto přezdívkou označili verzi Kanga the Conquerora (Jonathan Majors), kterou zde potkáme. (NiWi)
  • Během úvodního loga můžeme slyšet nespočet hlášek a zvuků z předchozích Marvel filmů, později pak i ústřižky z proslovů známých lidí jako Nelson Mandela, Neil Armstrong či Alan Watts. (NiWi)

Reklama

Reklama