Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 3
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (10)

Velké poslání (2021) (S01E01) 

Z první epizody Lokiho mám mnohem lepší dojem, než z obou předchozích minisérií. Úvod působí neotřele a pokud by se nesl celý seriál v duchu první patnáctiminutovky, byla by to pecka. Vtipná retrosci-fi s postavou, která má potenciál překvapovat a kterou nemůže rozpohybovat jen tak nějaký scénáristický učeň. Loki je chytrolín a jeho soupeři nesmí být s inteligencí pozadu. Zatím se scénáristi drží při zdi, ale i tak to působí fajn. Snad se to nezvrhne v další instantní průměrárnu, jako předchozí smarvelovky. ()

Varianta (2021) (S01E02) 

Podobný průběh jako v první epizodě, tzn. poměrně dost povídání a málo akce, ale nakonec to zachrání nějaký fajn moment, nebo odhalení. Celý ten koncept TVA je docela přitažený za vlasy a vlastně i trochu směšný...tři mimozemští ještěři splétají osudy lidí do časové osy..., ale pořád mám chuť sledovat co bude dál a pořád se mi to líbí víc, než předchozí miniseriály. ()

Lamentis (2021) (S01E03) 

Nebýt zajímavých postav a charismatických herců, tak je to sotva průměrná epizoda. Marvel mě svými seriály dost zklamal. Jsou uměle natahované a v čistém základu bez pěkné výpravy a postav které fanoušci milují, vlastně nemají pořádný příběh. Někdy to nevadí, prostě se jen chystá půda na něco většího, nebo se rozvíjí charaktery a vztahy, ale tady už je to na hraně. V další epizodě by bylo fajn se někam pohnout. ()

Větvení (2021) (S01E04) 

Hahaha! Co se týče událostí, tak tato epizoda vysoce převyšuje celé všechny dosavadní marvelovské série. A tím myslím že tato jedna vydá za obsah celých seriálů. Škoda jen poslední nízkotučné bitky. To bylo trochu těžkopádné. Ale jinak je úžasné jak se toho tvůrci nebáli a vcelku suše ...tadadam spoiler nebude. Samozřejmě se pracuje s časem, teoreticky se dá vše vyresetovat, ale pořád to bylo nečekané a funkční. Neumím si představit, že by teď někdo nebyl zvědavý na následující dvě epizody. PS: po dopsání komentu jsem zjistil, že je tam potitulková scéna...kraťoučká, ale výstižná. ()

Pro tok času. Vždycky. (2021) (S01E06) 

Vůbec mi nevadí méně akce a spousta dialogů, ale co mě vysloveně s...e je, když jde o mlácení prázdné slámy, když je očividné, že tvůrci mají vymyšlenou nějakou konstrukci, která by vydala tak na tři epizody a snaží se ji roztahat do šesti. Typický příklad byl Mandalorian. A vrchol toho všeho je, že ta poslední epizoda vlastně ani pořádné vyvrcholení nemá a rovnou odkazuje na druhou řadu. Tohle je fakt zklamání...trochu jsem po první epizodě doufal, že tentokrát půjde o kvalitní materiál. O originální pecku s bezva nápadem. Obdivuji Kate Herron, že z tak řídkého scénáře uplácala na pohled slušnou epizodu. ()

Ouroboros (2023) (S02E01) 

Chytré divokopodivnosti, kde si tvůrci hrají s časem, paradoxy a absurditkami, mám rád. Nebývají předvídatelné, málokdy se berou vážně, jsou vizuálně hravé...jsou zábavné. Legion, Doom patrol, Pán času apod. První řada Lokiho k tomu měla blízko, ale nebylo to ono. Nebylo to chytré. Po první epizodě druhé řady si nejsem jistý, že to tentokrát bude lepší, ale náznaky kvality tam jsou. Tom je v roli Lokiho skvělý, přibyl vtipný Ouroboros...tak ještě víc interakce se Silvií...potitulková scéna fajn příslib a třeba se konečně dočkáme povedeného MCU seriálu. Slabé 4*. ()

Bídák Brad (2023) (S02E02) 

Tvůrci se honí ta vlastním ocasem, neví co si s vyměklým a nešťastně zamilovaným Lokim počít. Postavu Silvie přepsali jen na křoví, interakce se záporáky neexistuje... přešlapuje se na místě. Obsahově je to jako Lokiho iluze. Jen opičky k upoutání pozornosti. Další nápaduprostý seriál, který stojí jen na oblíbené postavě. Doufal jsem v něco, jako byl excelentní Legion, ale tohle jsou jen časohratky pro desetileté temporálníčky. Vše jde na triko Marvelu....scénárista bez zkušeností, tvůrce je vlastně jen funnyklipař bez schopnosti přijít s velkým a kompaktní příběhem, který by se komiksem jen inspiroval. Jak jinak by to mohlo dopadnout? ()

1893 (2023) (S02E03) 

Majors má opravdu něco do sebe. V třetím Ant-Manovi mě moc nezaujal, ale tady ukázal, že umí a Kangoman mu sedí. Nicméně to je asi jediné, čím tato epizoda zaujme. Opět je tady spousta vaty, resp. zbytečností, kdy po sobě všichni jdou podivně laxním stylem. Tanečky místo činů, vyměklý není jen Loki, ale úplně všichni, snad kromě Minutky. Ta nedůslednost je odrazem scénáristické zbabělosti, resp., kdyby se postavy chovaly normálně, nejspíš by se celá řada smrskla jen na tři epizody. Takhle sledujeme nekonečné nahánění se vs paniku....všichni umřeme!! ()

Věda/Fikce (2023) (S02E05) 

Loki Loki na hlavu, já už na čas nehraju. Ať je to ten nebo ta, skončí jako špageta. Logiku v tom nehledej, časohrátky užívej. Jó, kdyby v tom Kang taky hrál, i pět hvězd bych za to dal. ()

Velké poslání (2023) (S02E06) 

Nejdřív jsem z Lokiho dvakrát odvařenej nebyl. Intriky kolem úřadu strážců času? Postava Kanga? Snaha udělat z boha lsti a klamu kladnou postavu? Nicméně druhá řada mnohé napravila a posunula dění jiným směrem. Pro mě zajímavějším. Pravda, nemuselo to být tak překombinované, ale bylo to dobré....vlastně mnohem lepší než dosavadní MCU seriály a bohužel i poslední filmy. A tato poslední epizoda? Velmi důstojná rozlučka s jednou z nejzajímavějších MCU postav. Název epizody je velmi příznačný a společně s posledními záběry na Lokiho, je plný symboliky. Splnil se mu jeho sen ...jaká tragédie pro něj. A jaký dar pro svět. Poklona tvůrcům, za takto zkonstruovaný paradox. Dnes už mi skončil Doom Patrol. Loučení s postavami tvůrci pojali láskyplně a nostalgicky. Poslední Loki, je naproti tomu loučení obřadní, až epické. Velmi oceňuji, že se z něj nakonec nestala jen trapně kladná postava, ale pravý a vlastně nejmocnější ... . Škoda, že celý seriál je zbytečně rozdrkocaný a přeplácaný, šlo z toho udělat přímočařejší a temnější podívanou. ()

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama