Reklama

Reklama

VOD (1)

S cieľom zapadnúť vystúpia Wanda a Vision na miestnej talentovej šou ako kúzelník a jeho asistentka. (Disney+)

Recenze (62)

instageek_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je opravdu zajímavé, že tvůrci dávkují nové informace po takových troškách. Takhle jsme celé dva díly lapeni v padesátkovém sitcomu a míra znepokojivosti zůstává znepokojivě nízká:)) Což je škoda. Pořád čekám, že se hodně přitvrdí, a závěr epizody tomu snad i naznačuje. Jinak jde ale o příjemnou podívanou, Bettany i Olsen jsou skvělí. /// Více recenzí a zajímavostí ze světa současné i retro popkultury sledujte na Instagramu, profil instageek_cz !!:) ()

Kekik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Prosím, vyčkejte." A na co mám čekat? Na co ? Nechápu, kam to směřuje, a děsně mě to štve. Nebaví mě na to koukat. Narážky nechápu. A nebaví mě všude číst, že musím vydržet, že se to rozjede, že pak pochopím Vandu. Já ji nechci chápat. Už jsem si našla, co z ní bude, a nepotřebuji k tomu tohle utrpení. V tomto díle byla scéna, kterou bych si kdykoliv jindy užila (Talentová šou), ale k tomuto seriálu začínám mít takový odpor, že nedokáži ani ocenit vtip. Nejsem jediná. Švagrová trpí se mnou a též má nechápavý výraz. Asi trpíme tím, že známe jen filmový Marvel. Komiksy jdou zcela mimo nás. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda WandaVision do jisté míry dosud zavedené pořádky nemění. Ano, z 50. let se přeskočí do 60. let, zůstává ovšem černobílý obraz, stejný formát a i atmosféra a přístup k čerpání inspirace ze sitcomů 50.-60. let se nemění. Opět se tu pracuje s typickou zápletkou pro sitcomy, která je opepřena právě nadpřirozeností titulní dvojice a jediné co tak druhou epizodu trochu odlišuje jsou ještě větší náznaky toho, že je ve městečku Westview něco špatně. Je to ale v zásadě výrazný problém? Do jisté míry ne, protože i druhá epizoda je svou atmosférou a dobovým nádechem okouzlující a navíc závěr celé epizody definitivně slíbí první změnu pravidla hry. Do velké míry tak dává smysl, že byli první a druhá epizoda vydané ve stejné datum, protože jde víceméně o siamská dvojčata, která jsou si velmi podobná. Druhá epizoda ovšem přivádí nové postavy (Teyonah Parris) a opět z potenciálu těží co to jde. Dosud mě vyloženě baví zapojování nadpřirozených sil Wandy a Visiona do typického maloměsta 60. let a nadále jsou jednoduše půvabným párem. Chvílemi se navíc do téhle epizody zapojuje kombinace černobílého a barevného obrazu a definitivně si stojím za tím, že ten seriál je vizuálně krásný a Jess Hall je machr. U druhé epizody WandaVision se definitivně může spustit úvaha nad tím, zda není tento seriál na poměry MCU specifický až moc, definitivně ale oceňuji, že se opět předvádí, že jde s komiksovými adaptacemi a příběhy zacházet různě. A v podstatě jsem chvílemi začínal litovat toho, že Marvel radši tento seriál nevypustil jako film (i přesto, že seriálový formát tomu možná přece jen sedí víc), protože se nemohu zbavit pocitu, že by to na velkém plátně stálo za to. Pak se ale opět musíme začít bavit o tom, že do velké míry bude tento seriál nepřístupný fanouškům klasických velkolepých marvelovek a odkazování na legendární americké sitcomy mu přijde zcela mimo. Celé je to ovšem na poměry MCU tak zvláštní, že je to vlastně zároveň neskutečně působivé. Po druhém dílu vlastně též nepociťuji co největší možnou nedočkavost na třetí díl, přece jen se ale na další vývoj těším víc a tuším, že se v následujících epizodách definitivně začne topit pod kotlem. Zároveň se i v rámci druhé epizody opět podaří totálně feel-good atmosféru na chvilku překlopit do thrillerového nádechu a funguje to. Těším se jak se to celé vyvine rád a jsem především rád, že MCU natočilo něco jedinečného. Jen je otázka jak moc přístupné to vlastně celé bude pro mainstreamového diváka. PS: Po předchozí epizodě a jejím stylovém intru i zde přichází nové intro, tentokrát v animovaném kabátě. Jestli si i další epizody takhle šikovně budou hrát s ikonickými sitcomovými intry, je i v tomhle ohledu rozhodně na co se těšit. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco zajímavější než úvodní díl. Vizuálně je to super, kulisy dodávají ten správný dobový dojem, kamera také věrná starým sitcomům (ovšem občas tam přimíchá moderní záběry, hlavně když k Wandě promlouvá rádio - Jess Hall odvádí práci na jedničku, palec nahoru), vtipy se daří, mrazí to ve správných momentech, postavy jsou zajímavé, a easter eggů plno. Někomu by se mohlo zdát, že děj postupuje pomalu, ale věřím, že v celkovém obrázku vše bude tak, jak má. Zatím velice solidní a ambiciózní práce. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Opäť sa nachádzame na predmestí malého mestečka na prelome 60. rokov. Wanda aj Vision sa snažia začleniť do spoločnosti. Niečo už ale naznačuje že toto pozlátko je iba na oko. Prevedenie: To sitkomové, humorné niečo, sa mi teda vôbec nepáči. Popravde asi by som si to nešiel ani v dobe kedy to bolo populárne. Na druhej strane sa už konečne odkrýva realita a tam sa mi to začína veľmi páčiť. Pocity: Dúfam, že v ďalšej časti sa už viac odkryje realita a zistíme konečne prečo sú naši hlavný hrdinovia v trápnom sitkome. 55% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (20)

  • Epizoda slouží jako pocta americkým sitcomům z 60. let, zejména Bewitched (od r. 1964). (Kubaaa97)
  • Hodinky, na které v epizodě běží reklama, nesou název Strücker, stejně jako záporná postava Barona Struckera, jednoho z vůdců HYDRY, jejíž logo se taktéž na hodinkách objeví. (NiWi)
  • Trofej, kterou Wanda (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany) obdrží za vítězství v komediální soutěži, je naprosto stejná jako ta, kterou dostane Scott Lang / Ant-Man (Paul Rudd) od svojí dcery za „Nejlepší babičku na světě“. (NiWi)

Reklama

Reklama