Reklama

Reklama

VOD (1)

Wanda sa vydáva na nepríjemnú cestu do svojej minulosti, ktorá jej však pomôže vysvetliť prítomnosť a budúcnosť. (Disney+)

Recenze (49)

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé. Nemá to sice takový tah na branku a Endgame působila na emoce lépe, ale i tak výborná epizoda. Scénář nadále boří všechny dohady a předpoklady, přičemž je člověk spokojený, že se mu to všechno nepodařilo rozplést. Opravdu mě dost zajímá, jak to celé vyvrcholí. WandaVision se Marvelu povedla takřka dokonale... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé to je, minimálně v překračování hranic formátů. Který jiný seriál do sestřihu z minula naseká i šest let starý film, který je v rámci hlavního příběhu stále relevantní? A už došlo i na odpověď těm divákům, kteří nechápali, jak by chudá holka z východní Evropy mohla znát stařičké americké sitkomy, logicky z DVD. Takže neplýtvejte časem a taky si zkuste zapnout I Love Lucy (1951), The Dick Van Dyke Show (1961), The Addams Family (1964), Bewitched (1964), I Dream of Jeannie (1965), Who's the Boss? (1984) nebo Malcolm in the Middle (2000). ()

Davies182

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako, klidně si vyhlašujte nouzovej stav do aleluja třeba až do roku 2099 [sarkasmus], když mi k tomu v Čechách konečně aktivujete Disney Chanel s marvelovkama, který si z konkurenční televizní DC tvorby dělají dobrej den! Chtěl bych napsat, že lepší letošní seriálovou epizodu už neuvidíme, jenže vono to má za tejden season finale, hehe... Bravurní. Promyšlené. Nápadité. Dojemné. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předposlední epizoda WandaVision je skvělou hrou s divákem. Hrou při které má divák pocit, že už vlastně absolutně všechno ví a tvůrci ho následně překvapí s dalšími nečekanými zvraty. Jedná se sice o poslední epizodu, nadále se ovšem tvůrcům daří držet to tajemno a ani po závěru této epizody není zcela jasné, kam to vlastně celé vede. A právě v tom je to geniální. Osmá epizoda WandaVision dělá mnoho věcí naprosto výtečně- Po vzoru čtvrté epizody se tu v zásadě podávají odpovědi na některé otázky a to i díky sledování různých momentů z jiného úhlu. Ale funguje to. Funguje to emocionálně a to i díky opět famóznímu výkonu Elizabeth Olsen, který jsem od ní před premiérou seriálu upřímně nečekal. Jenomže Olsen právě až v této minisérii skutečně dostala příležitost zazářit a zároveň zajistila to, že se Wanda oficiálně stává jednou z nejzajímavějších postav v rámci Marvel Cinematic Universe, která ještě určitě předvede velké věci. Dosud jsem v rámci WandaVision žil v tom, že jakmile nastoupí Kathryn Hahn na scénu, krade si jednoduše každou scénu pro sebe. Právě v osmém díle ale Hahn dostává ještě více prostoru a dokazuje, že je prostě výborná. Už v úvodní scéně na ní divák dostává zcela nový pohled a i v téhle póze je Hahn neskutečná. Především komediální herečka tu dostává možnost se předvést v novém světle a stojí to za to. V rámci této epizody se výtečně propracovává mytologie- Momenty, které byli zmíněné v Avengers: Age of Ultron jsou tu poprvé představené v akci a i na ně divák získává novou perspektivu. Především ale skutečně platí, že emoce fungují na správných místech a šokující odhalení v této epizodě dodává též dosavadním událostem seriálu něco na víc. Režisér Matt Shakman dokázal, že se sice víceméně rozloučil se sitcomovým formátem, i v normálních podmínkách ale utvořil epizodu, která má všechno- Výtečné herecké výkony, vysokou řemeslnou kvalitu a funkční nalákání na závěrečnou epizodu i díky nečekané po-titulkové scéně. Opravdu se v rámci této epizody přijde s něčím, co snad nikoho nenapadlo. Ale zároveň to pořád neskutečně funguje, potvrzuje tu těžkou situaci hlavní hrdinky a především se skutečně nejede v očekávaných vodách. Jedná se o prozatím nejlepší epizodu a to nejlepší možné nalákání na finále. Uvidíme, jak se povede........ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda, ktorá toho prezrádza doposiaľ asi najviac, zároveň ale asi nič, čo by pozorný divák vopred nepredpokladal. To je ale otázka, možno pre Marvel fanatikov naopak táto epizóda toho ukáže veľa neočakávaného. Že sa ale nedočkáme extrémne prekvapivých zvratov, nie je na škodu veci, pretože všetko do seba solídne zapadá, je to prehľadné a rovnako aj vizuálna stránka je stále na vysokej úrovni, pričom sme v tejto epizóde v podstate svet sitcomov opustili. Ide o sóla Elisabeth Olsen a Kathryn Hahn a tie si ich patrične užívajú. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm...takhle to dopadne, když čarodějka potká čarodějku, které k tomu někdo pomohl, nebo jak se z Wandy stala Scarlet Witch. Navíc skvěle natočené, aby to vypadalo, že tvůrci tenhle tah měli celou dobu promyšlený a následně dál rozvíjeli myšlenku, že se Scarlet Witch v rámci MCU počítá. Protože přeji jen, v komiksech si toho nezažila málo. Za mě totiž vztah a celý příběh Scarlet Witch/Vision za patří na špičku epičnosti. Protože doteď to byla jenom holka, která si ráda hraje s energickejma koulema. Skvělé. A bojím se dalšího dílu. Že mi ta nádhera vypálí díru do hlavy... ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásná ukázka toho, jak se má pracovat s postavou. Dejte ji pořádné podhoubí, dostatek času na projev a máte postavu, s kterou s dá skvělé pracovat. Tohle je jeden z důvodu proč MCU je tak populární. Buduje se na prostoru několika hodin děje a vy se za ten čas s postavou prostě sžijete. Její trable i vítězství na vás pak působí více a úderněji. Dobrá práce. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Wanda sa musí postaviť zoči voči démonom svojej minulosti. Prevedenie: Konečne sa nám obohacuje aj príbeh MCU a dozvedáme sa množstvo vecí z Wandinej minulosti. Do toho je konečne cítiť trocha emocionálneho vypätia a konečne sa nám darí vžiť sa do osudov hlavných hrdinov tak ako by to zrejme scenáristi chceli. 92% ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutočne nápaditá, znamenitá a emóciami nabitá epizóda! Wow! Išlo o neuveriteľný zážitok, ktorý nám začal magickou podívanou. Agatha sa snaží prísť na zdroj Wandinej moci a tak sa vydávame do jej minulosti. Agatha si nepohrávala len s emóciami Wandy, ale aj diváka. Prechádzka Wandinou mysľou bola nesmierne silná a znovu prežívať Wandine zlomové momenty bolo niečo neopísateľné. Z každej scény bolo cítiť toľko emócií a pocitov. Wandine detstvo bolo bolestivé a aj udalosti po Sokovii boli dosť smutné. A ten dojímavý a pohnutlivý rozhovor medzi Wandou a Visionom ma úplne dostal. Keď som týchto dvoch počúval, nedalo sa skrátka neuroniť slzy :'(. Naozaj som plakal. A tá záverečná spontánna Wandina reakcia, kedy zo zármutku si vytvorila vlastnú realitu, bola emocionálna a vizuálna dokonalosť. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No konečně konec debilních sitcomů a věnujeme se vysvětlení toho debilního twistu s Agátou minule. Flashbackujeme také zpět do Sokovie a dozvídáme se proč zrovna Sitcomy (jako odpověď dobrý, jako omluva za utrpení po celé epizody, dost ale nebude nic) do období před Ultronem. Také se mi líbí, že každá čarodějnice má vlasní “barvu magie” a díky tomu už jen přítomnost fialové, dává jasnou odpověď, kdo má v čem prsty (viz nápověda minule, kdo oživil QuickSilvera a proč ty debaty Wandy ním). Co ale nepřichází, je jedna zásadní odpověď. Kde se tam sakra ta druhá ropucha vzala (jak se k tomu připletla?). ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mile rád znovu uděluju pět hvězd, protože ono vysvětlení celého pozadí propojujícího poslední Marvel film a tenhle seriál už bylo opravdu potřeba. Rovněž už můžeme pomalu ale jistě konečně oprávněně říct, že nás čekání setkání se Scarlet Witch. Až doposud to byla prostě jenom Wanda Maximoff. ()

Aurus odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle jsem nečekal. Tahle epizoda byla tak příšerně nudná. Příběh je... Já ani nevím,je prostě hroznej. Postavy jsou fakt Katastrofa a hudba no ta je špatná. Za mě 0/10. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásné vysvětlení dvou čarodějek, krásná hudba, krásné scény. Tušil jsem, že jednou takováto flashbacková epizoda přijde. A musím říci, že stála za to, provedení bylo zvládnuté na jedničku. I to, jak se hezky Kevin Feige vylhal z toho, že Wanda měla schopnosti z Lokiho žezla. Super :-) ()

Reklama

Reklama