Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 1
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Recenze (351)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Mrvel pod křídly Dyznyho heterofobního a bělorasistického kancelačního kokotporátu neomarxistických fašistů jednoznačně vládne světu! Světu náctiletých debilů, nekulturních dyslektiků, přitroublých konzumních lopat a povrchních vypatlanců, které svou tvorbou i nadšeně vytváří, hýčká a stádově pěstuje pro nový sterilní svět užitkového dobytka. A tak tu po furtdokolovém potírání mluvící bubuhlavy z vesmíru, očkování oligofreniků proti Tetanu, věčnému pičoidnímu cákání pavučinek na škaredé, pydlooké čtrnáctky s rovnátky a karnevalovému poletování pastelových bukanýrů v žužupelerínkách a zařezaných pitkáčích máme naprosto originální teplou novinku! Blivajzovitý ajntopf tradičního shitcomu, Sabriny přiblblé čarodějnice a rodinných hovnot ala Žena a život. Klišovité, plytké, trapné a ubohé, Mrvelu zjevně už pomalu dochází i omezenost a tvůrčí impotence. Po sedmi dílech otravného čumění na afektovaně přehrávající slizkou Olsenku a žaludovitě rudého hňupa s jebákem mezi očima a čekání, jestli se z toho přeci jen něco nevysvrbí, je mi už zcela u prdele, jak ti světospásní agenti S.H.I.E.L.D (Supreme Headstroke, International Execration and Lucid Debility) tu prefabrikovanou retardšlamastyku mumulendem traumatizované bulharské cigošky nakonec vyřeší a jen vroucně doufám, že všichni, co tenkrát nepošli na Tetanus, taky co nejrychleji umřou. Jsem upřímně zděšen, že má něco takového 80 procent a začínám se pomalu učit vyjadřovat pomocí skřeků a posunků, aby mi většinoví ovčané rozuměli. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Paráda! Tomuto seriálu nelze nic vytknout. Jsem rád, že Marvel to čtvrtou fází posunul trošku do takovýchto nápaditých a hlavně jednou sérií ukončených televizních sérií. WandaVision je totiž díky této myšlence nápady přetékající pecka, kde od prvního dílu nevíte, co si myslet, abyste oné genialitě postupně přicházeli na chuť, a která hlavně končí přesně včas, aby Vás dokázala adekvátně ukojit. Myslím si, že je škoda více slov. Na seriál jsem šel s minimem informací a tak jsem díl za dílem objevoval další a další narážky a nápady, které seriálem protékaly, až jsem se dostal k jádru toho, proč se zde děje to, co se děje....a po dlouhé době jsem byl scénáristicky příjemně šokovaný. Myslím si, že vědět o chlup více, už bych si to tolik neužil...a pokud je ještě někdo, kdo má Marvel rád a WandaVision neviděl, tak ať ani chvíli neváhá. Asi to nejoriginálnější, co od Marvelu vzešlo. Vůbec ne prvoplánové, odkazující na mnoho filmových dekád zpět a s láskou ke kinematografii, kterou já vždycky moc rád ocením. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Prvé dva diely sú skoro ako zlý retro vtip, ale fakt zlý. Vôbec to nemá žiadnu pôdu pod nohami, len krútite hlavou o čo tam vlastne ide, tretím dielom príde na to o čo tam ide. Koncept je jasný ale tento melodramat týchto utopistických superhrdinov vôbec neberie. Už ani v kino filmoch ma tieto dve postavy Vision a Vanda moc nebrali a seriál to len viac priklincoval, strata času. Marvel stagnuje? A riadne!!! /40%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

WandaVision je seriál, o kterém se skvěle mluví s kámoši, ale není zase až tak zábavné se na něj koukat. Jenže díky tomu, že je o čem mluvit i co řešit (ať již stranou formy, stylu, dopadů na MCU do budoucna, teoretizování nad odkazy a náznaky, není toho málo; škoda že tyto teorie a náznaky jsou nakonec zajímavější než jaké se to ukáže být), tak to značně klame tělem a vytváří se dojem, že je to vlastně zábavné. Jenže není, zábava je čistě v oné meta rovině "kolem WandaVision a nikoli s ní/u ní". ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE JE NÁŠ DOMOV…“ /// Tak takovejhle seriál asi čekal málokdo. Myslím provedením. Přitom soužití muže stroje s čarodějnicí, tvořících dokonalej pár, by mohl bejt zajímavej sitcom… To černobílý retro je – když na tu hru na naivitu přistoupíte – fajn, stejně jako ty debilní (naivní) ftípky. Nemíním v tom hledat víc než snahu o originalitu a trochu toho Marvelovskýho předvádění. Baví mě, jak z tý jednoduchosti postupně přejdeme k tomu, co tyhle bytosti představují. Pravda, ta linie s „Babou“ je trochu nečekaná, ale ve světě, kterej chce každou chvíli zničit nějaký monstrum… asi to nemá cenu hrotit. Já to bral jako zábavu a tak jsem se bavil! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem chtěl, aby Avengers byli sitcom. 2.) Nenapadlo by mě, že rozšíření hranic světa, kterej jsme si doma vysnili, může znamenat katastrofu. 3.) Thx za titule „Titulkomat“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že už i z Marvelu se stane Drama. Je Paradox, že nejlepšími díly jsou první dva, kde funguje alespoň humor, jakmile se přepne na vážnější notu a začnou se probírat vědecké, fyzické a rodiné kraviny, tak mě ten seriál neskutečně vytáčel. Akce je zde až v posledním díle a ještě k tomu stála za hovno. Přišlo mi to jak levné Teen seriály z roku 2000 a ještě k tomu je to nuda jak prase. Usnul jsem u 4 dílů z 9 a to se už dlouho ničemu nepodařilo. Trpěl jsem tak moc, že víc jak 2 díly jsem za den nezvládl a to má jeden jen půl hodiny. Nic pro mě a upřímně se mi ulevilo, že je už konec. 4/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I když se kapitola z Westview může zdát pro celkový vývoj univerza jako nevýznamná, je to právě exkurze do zámořské televizní komediální historie, která poprvé definitivně překračuje žánrové mezníky. Ano, v klíčových chvílích se opět jedná o marvelovku, která musí mít akci nebo souboj, ale stěžovat si na takovou vlastnost je to samé jako vyčítat epizodě seriálu, že se věnuje danému tématu a ne cizím postavám či dějům. Fascinuje mě, jak přesně jsou jednotlivé subžánry vystihnuty, jak rychle se na každou novou hru dokážu naladit i to, jak rychle dokáže ze znepokojivých obrazů i zamrazit. Elizabeth Olsen si za Age of Ultron nebo Infinity War zasloužila ukrást show sama pro sebe a jsem moc rád, že vedení MCU tohle přání vzalo doslova. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pretože čo je smútok, ak nie trvalá láska?“ Originálne neznamená lepšie. Niekedy to proste znamená iba originálne. Nápad, že jedna z najmocnejších (svojím spôsobom...) bytostí marveláckeho univerza sa po sérii extrémne vyhrotených situácii zblázni a vytvorí si vlastnú realitu s absurdnými pravidlami, odtrhnutú do okolitého sveta, je geniálny. Bohužiaľ, s týmto sa scenáristi plne uspokojili a nikam ďalej tému neposunuli. Prvé (sitkomové) epizódy sú ako z nočnej mory. Závidím každému, koho rozosmiali (ale zároveň tomu úprimne nechápem). U nás v domácnosti pri ich pozeraní panovalo hrobové ticho ako pri pozeraní mrazivého psychotrileru; manželka sa decentne zasmiala v priemere raz za epizódu, ja som sa raz za epizódu jemne pousmial. Najlepšie na týchto častiach sú (pár sekúnd trvajúce) zlovestné momenty, kedy cez pomyslenú harmonickú dokonalosť Wandiho sveta začnú preblikávať indície naznačujúce, že niečo nie je v poriadku. Zlomový je štvrtý diel, kedy sa ukáže skutočná pravda (ktorú však samozrejme tušil každý správny fanúšik marveloviek). Nanešťastie, následne seriál opäť upadá do letargie a nezaujímavosti, len občas oživenej scénami z reálneho sveta. Ani tie však nie sú vinou priemerných postáv úžasné. Najviac ma potešili detaily súvisiace s filmovými marvelovkami, ale bolo ich málo. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Tak jsem o sobě zjistil, že jsem prostě naivní kretén. Diky MaRveLe. Fakt jsem si po těch dvou třech prvních epkách řekl, Jo! Tohle může bejt fakt velký. Čekal jsem, že by se snad Marvel mohl vydat nějakou odvážnější cestou, představit nám psychologický rozklad postav (Neříkám, že přímo Ingmar Bergman, ale alespoň nějaká Light verze...), ovšem s přibívajícími reakcemi, jsem pochopil, že tímhle směrem se Marvel nevydá, protože by je jejich fanoušci sežrali za živa. Dneska totiž asi definice dobrého seriálu je nasrat 30 cameí, odkázat na 50 komiksů, odpálit pár domů a to je všechno. Kam se poděla ta hravost prvních epizod? Kde je ta inovace a ten rozpad osobnosti? Já vám řeknu kde... Poslední epizoda a pomyslné finále nemá absolutně nic. Chybí tam citová vazba k charakterům, protože je rozbitá naprosto špatně dramaturgicky vyváženou akcí a nebo stopáži, která by pro takovej poměr linek dávala smysl. Oni, ale potřebovali nacpat 3 hlavní záporáky do jednoho 40 minutového dílů a ende. Bílej Vision, naprosto k ničemu. Darcy tam byla jen proto aby nabourala? Agathu... Radši ani nezmiňuju.. . Prostě trapárna a řekl bych, že i na podobné úrovni jako některé CW věci typu šestá série Flashe. Je škoda že Paul Bethany si to tady dává jako naprostej pán a, že tohle "finále" je dost možná poslední vzpomínka, která mi na jeho Visiona zůstane. Ikdyž víte vy co? Nikdy neříkej nikdy vole, v Doctoru Strangeovi Wanda odcestuje do paralelního vesmíru, s paralélním Visionem si udělá paralélní děti a třeba dožijou, mě už je to ale fakt jedno. Prvních epizod mi je líto, mohlo to bejt super. Škoda. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jde to asi respektovat jako flex Marvelu, do čeho je schopný a ochotný nacpat peníze, aby mu s tím lidi urvali ruce. Ale velmi brzy bylo jasné, že to je jen stylistické cvičení na téma baby's first Truman Show. Rozhodně bych tomu mohl dát s čistým svědomím tři hvězdy - to by asi bylo hodnocení adekvátní dvaceti minutám neškodně zabitého času týdně. Ale ta urputná snaha tvářit se, že to o něčem je, že to odkryje nejen zábavnou zápletku, ale k něčemu se to vyjádří, tomu prostě nesvědčí. Plus se fakt nepovedl konec - sice bylo od začátku jasné, že se to všechno ukáže jako samoúčelný gimmick, ale myslel jsem, že z toho přece jenom vybruslí trochu líp. Ta absolutní bezradnost a nesouvislost východiska a celý vpád "čarodějnictví" jsou tak moc přestřelené, že tvůrci nejspíš mysleli, že se tomu člověk zasměje, přijme to jako nadsázku a v záplavě smířlivosti si neuvědomí, že to předchozích 7 epizod a celou premisu háže do koše a odhaluje jejich prázdnotu. Mandalorian je tady seriál pro děti, který některý dospělí berou moc vážně, ale ten se aspoň netváří, že z něj někdy vyplyne nějaká sžíravá satira. Nekladu tu přitom na WandaVizi jiné cíle, než které ona sama avizuje a přislibuje, i když nikdy nebyla sebemenší šance, že by je naplnila. Nevím, co pak s tím, než považovat to za špatně vymyšlený seriál. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dost podivný počin, u kterého nechápu, pro koho je vlastně určen. Líbila se mi pocta starým sitcomům, u které s každým dílem poskočíme o dekádu dopředu a tomu odpovídá i vizuální styl. Tyto díly jsou pro věkovou skupinu 30+. Po prolomení čtvrté stěny jsem byl stále natěšený, protože jsem doufal v něco ve stylu Kingova Pod kupolí (a na kratičký okamžik jsem plánoval doplnit si těch 20 marvelovských filmů, co jsem nikdy neviděl). Bohužel se z toho ale rychle stala typická marvelovská blbina pro věkovou skupinu 15-, ve které postavy poletují vzduchem a metají po sobě z rukou blesky. Poslední díl byl už skoro nekoukatelný. A neumím si představit, že někdo dokáže docenit všechny části seriálu najednou. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem, že to bude víc sebe vědomé, hihi. (Kathryn Hahn je bohyně, fakt že jo, i když je ta její role tak hloupá.) Asi v protikladu k většině názorů, co jsem tak na internetu četla, mi přišly ty první "iluzornější" epizody zajímavější. Z pohledu diváka, který zná historii MCU, jsem si užívala využívání notoricky známých televizních formátů k nastolení jednoduchého bizarního děje, do kterého znepokojivě pronikají divné zvuky zvenčí, postavy říkají, že večeře bude hotová "in a snap" a Wanda sama nechápe, co se děje. Čím víc se však seriál blížil "skutečnému světu", tím víc jsem ztrácela zájem, protože všechno jedinečně vlastní tomuto konkrétnímu projektu mizelo a začala převládat jenom stereotypní "blikající-světla-a-hlasité-exploze" mizérie současných akčních filmů. Seriálová forma omezená krátkým dávkováním informací v rámci jednotlivých epizod také znemožnila věnovat se konkrétním věcem "do hloubky", takže se navíc tvůrcům ani moc nedařilo udržovat iluzi, hihi, že se v seriálu doopravdy něco děje. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Městečko Pleasantville/USS Callister nešťastně rozpatlané na seriálové ploše. Prozíval jsem se prvními pěti díly a to ladění do sitcomů mě brutálně nebavilo - 25 minut pitomoučkého retro sitcomu a k tomu 1 minuta Twilight Zone je pro mě dost neuspokojivý poměr. A když se to ve čtvrtém díle zvrhlo do Akt X (či čeho), o moc větší zábavu to nepřineslo. A taky jsem měl dost problém s postavami, které mi byly dost ukradené. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Hrozně polovičaté. První epizody si sice nejde moc užít, protože anachronický humor odměňovaný nahraným smíchem spíš irituje, přesto to lze jako koncept nějakým způsobem ocenit. Když navíc Wandinu realitu kdosi nabourává pokradmu a zlověstně, dokáže to vzbudit i zájem. Jakmile to ale naplno vykročí mimo maloměstskou bublinu ke všem těm generickým, rádoby vtipným či hrozivým podržtaškům, je kouzlo pryč. Vlastně by to ale i přesto ve finále mohl být fajn komentář k tomu, jak se uzamykáme do bublin comfort TV, což trochu evokuje i předposlední epizoda, v níž se malá Wanda učí ze starých sitcomů anglicky. Bohužel se s tím ale moc nepracuje, protože se to pokládá na oltář další origin story, v níž ani to obligátní závěrečné loučení nefunguje, protože si to předtím nemůže pomoci a přes slzy to Visionův návrat zase teasuje. Vlastně nevím, zda mě ta avizovaná "multiverse" budoucnost Marvelu, v níž se budou neustále vracet známé ksichty v alternativních variantách, vůbec zajímá. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vyvážená, vizuálně podmanivá podívaná se silným tématem rodinných hodnot. Neskutečné herecké výkony Bethanyho a především Elizabeth Olsenové táhnou první marvelovskou seriálovou vlaštovku hodně nahoru. Experimentální povaha vyprávění baví a látka je nastavená hodně vysoko. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ač na jednu stranu hodně cením tu odvahu zkoušet hodně netradiční přístup, navíc v druhé nejpopulárnější značce celé popkultury, jsem jeden z těch, kterému sitcomové epizody vůbec nesedly. A popravdě mě překvapilo, kolik lidí tady u nás to hodně bavilo. Považuji se za ortodoxního marveláka, minimálně filmy z první a druhé fáze jsem viděl třeba 10x a první seriál z tohoto univerza byla zkrátka povinnost a na postavu mé oblíbené Elizabeth Olsen jsem se vskutku docela těšil, ač jsem po prvním traileru čekal, že ten rozjezd bude hodně pomalý. A v kombinaci s tím, že jsme to konzumovali od ledna až do března mě to týdenní čekání na další díl docela obtěžovalo, ačkoliv mě samozřejmě baví nejrůznější teorie po každém díle, nicméně mě asi nic extra nepřekvapilo, jelikož se o všech hercích předem mluvilo, jaké budou hrát postavy (jen s Evanem Petersem to bylo malinko složitější). Jo holt Disney+ chybí obsah, tak to musí roztáhnout na dva placený měsíce. Osobně nemám rád ani netflixovský standard binch watchingu, ideální by pro mě byl kompromis 2-3 dílů týdně. Nicméně opět k seriálu samotnému. Mé výsledné dojmy dle očekávání citelně zachraňovala druhá polovina a ač jsme se nakonec nedočkali ke konci spekulovaných hodinových dílů, vlastně jsem se na každý díl zvlášť těšil a příjemně mi utekl (i když jsem sem tam zapomněl, že je zase pátek). Co se týče slibované velkoleposti srovnatelné s filmovými kino velkobijáky, tak bych tady malinko brzdil, skutečně akční díly byly jen poslední dva díly, výprava bylo jedno městečko a provizorní základna jedné toužebně očekávané organizace, ve které se ovšem několik dílů nedělo lautr nic zajímavého krom návratu dvou mých nepříliš oblíbených postav. Takže vše zůstalo na bedrech hlavní dvojice a k mému překvapení i Kathryn Hahn, kterou rád uvidím i v budoucnu. Vpravdě je WandaVision obětí této zlé doby, kdy byl původně zamýšlen jako druhý seriálový počin a ten první by měl být poněkud tradičnější, ale snad se ta plánovaná chronologie v geniální mysli Kevina Feigeho nemusí kvapem měnit...70% s odřenýma ušima. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/9 Nejzralejší z jednotlivých projektů MCU. Společně s Wandou a Visionem jsou to takové malé dějiny americké televize v kostce, které by se měl osvojit každý divák mainstreamu, aby věděl, čeho je součástí. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Od zaciatku je to svieze a novatorske, s bliziacim sa finale, coraz viac marvelovske. Celkovo velmi fajn... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marvel zase zkouší něco nového, a kouzlení s diváckými vizemi mu ve stylovém - a hlavně chytrém! - seriálu opět vychází na výbornou. Na tenhle comicsový origin naruby se bude vzpomínat, a to nejen proto, že jde na devátý pohled o zdaleka nejdražší televizní experiment pod sluncem. Jo, a nezapomeňte na druhou potitulkovou scénu! ()

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Reklama

Reklama