Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 3

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (260)

berny2468 

všechny recenze uživatele

The Falcon and the Winter soldier měl slušný potenciál. Dvě velmi zajímavé postavy, které slibovaly připomenutí skoro již zapomenutého Buddy movie s poctivou špionážní zápletku, která navíc může krásně těžit z možností MCU světa po Endgame. To vše se daří naplnit pouze částečně. Scény, kde se Falcon a Winter soldier pošťuchují a podobně jsou tím nejlepším, co seriál nabízí. Bohužel nejslabším článkem je scénář sázející spíše na bitky, který za šest dílů nedokázal postavy nikam moc posunout. Špionážní žánr to také připomíná v pouze v pár scénách. Jinak je to seriál veskrze průměrný, který zbytečně sází na různé bitky a digibordel, přičemž mnoho triků působí přinejmenším jako podivné. Na druhou stranu je v seriálu spousty skvělých scén, které mají náboj a vtip (většinou škorpící se Falcon se zimním vojákem). Je škoda, že se nepodařilo seriál lépe dotáhnout, obzvláště po scénaristické stránce, ldy je mnohdy příběh předvítatelný. Více Buddy movie a špionážního thrilleru a byl bych o mnoho spokojenější. Přesto jsem se nenudil. Nic víc. 5/10. ()

LND 

všechny recenze uživatele

Série Kapitána Ameriky je podle mě to nejlepší, co Marvel vytvořil. Má silný příběh a zdaleka tam není tak přeefektováno a přebarvičkováno jako jinde. V tomto jejím seriálovém pokračování se potvrzuje, že to celé rozhodně nestojí jen na postavě Steva Rogerse. Falcon & Winter Soldier má kvalitní zápletku v zajímavém prostředí. Akčních scén sice není mnoho, ale o příležitost ukázat všechny své superhrdinské triky není nikdo ochuzen. Propracovanost záporných postav (které nejsou úplně záporné) také určitě zaslouží pochvalu. A za co ubírám hvězdu? Navzdory tomu, že je seriál nevídaně krátký, je tam až příliš mnoho omáčky. Postavám jako Isiah nebo Falconova sestra je zkrátka věnováno až moc prostoru. Nyní jen doufám, že Marvel naváže cestou pokračování, a ne deseti spin-offů. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Akce není všechno. Za prachbídný příběh přepsaný z bioteroristické hrozby na neCovid pobíhání na po Praze (v té čističce jsem byl kdysi se školou na exkurzi) jsem ještě ochoten přivřít oko, ale za diletantskou režii už ne. Často jsem nechápal propojení scén, to kde se kdo nachází a proč dělají to co dělají. Mackie se že sympatického Falcona transformuje v nesympatického mravokárce a bohužel ho tvůrci mění příliš rychle a někde mezi dvěma posledními díly. Mnohem zajímavější je tak zrod US Agenta. Buckyho přeměna v klaďáka se točí okolo jednoho dědy a notesu přeškrtaných jmen. Z výborného Zema z filmu je zase komiksová karikatura. Lepší scenáristy, lepší režiséry. Kluci na akční scény, herci a trikaři to sami nezvládnou. P.S: GRC je hodně blbá zkratka. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý, ale než to budu chtít vidět příště, pravděpodobně se celé MCU restartuje a na Havaji budou dovolenou legálně trávit lední medvědi s občanstvím Svobodné Patagonie. Samotný děj je hrozná nuda. Byť parta teroristů zde má relevantní důvody pro páchání nepravostí, pořád to nezastře neskutečně nudné téma, neosvěží ho ani relativně nečekané postavy, jako je kapitán č. 2. Zůstanu-li u postav, Falcon i Winter Soldier se drží solidního standardu a jejich osobní odbočky jsou docela fajn a příjemně zpestřují, ovšem Zimnij Soldat by si zasloužil víc scén, kde se vrací ke své minulosti a tomu, jakej bordel mu to udělalo v hlavě. Ne že by Falkonovo rodinka na jihu nebyla zábavná, ale dalo se vytěžit víc. Naštěstí je tu ale návrat Barona Zema - postava v MCU tak padoušsky šedivá, že jsem na ni zcela zapomněl se vrací a - je skvělá! Dlouho mě nějaký padouch nebavil tak moc, jako on a to především z toho důvodu, že se takřka stvává antihrdinou alá Punisher a jako bonus má postaršího komorníka, díky kterému není nepodobný Batmanovi, co ovšem nemá problém zabít. Hodně se tu cestuje po celé středovýchodní evropě, kde vypadá vše podezřele Pražsky a pro děj to mnoho nedělá, nahánení padouchů není ani Bondovsky agentské, ani nijak napínavé a konec je až příliš naplněn patosem a přestože chápu proč to v seriálu bylo, mnohde to jede až moc na sílu a je to otravné (aneb proslov Falcona). Ale pořád to stojí za (minimálně letmé) skouknutí. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Jak zhodnotit celou sérii, která je dramaturgicky roztříštěná, ale dějí se tam velmi podstatné události pro příští Marvel vývoj? Laciné CGI, charaktery chovající se mimo svou původní charakterizaci, Praha suplující celou Evropu a šestákově průhlená zápletka. Po experimentální Vandě sloní krok zpátky. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (108)

  • Samův (Anthony Mackie) kontakt, poučík Torres (Danny Ramirez), je založen na komiksové postavě Joaquina Torrese, který byl druhým člověkem, co si vzal plášť Falcona v sešitu „Captain America: Sam Wilson #6“. (Kubaaa97)
  • Sam (Anthony Mackie), který v této epizodě vystupuje jako Conrad Mack (Smiling Tiger), se v komiksech poprvé objevil v sešitu „New Warriors #19“ a nějaký čas byl aktivní ve zločineckém podsvětí Madripooru. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama