Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sam s Buckym vyrážajú zastaviť Karli Morgenthau. Tá aj so svojimi nasledovníkmi plánuje únos účastníkov konferencie GRC. No Falcon a Winter Soldier netušia, že nie sú jediní, ktorí sa chystajú zastaviť ju. A netušia ani to, ako ďaleko bude ochotná zájsť... (ČSFD)

Recenze (34)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Finále... solidní? Asi zůstanu u tvrzení, že by to klidně celé sneslo jen čtyři epizody, stejně tak si myslím, že byla chyba snažit se zoufale polidštit hlavní záporačku, když z ní je na konci totální psycho kráva hodná pár facek. Kladivem. Nestává se často, abych nějaké postavě přál to nejhorší, jak mi ale Karli byla celou dobu ukradená, tak tady v závěru už mě dočista srala. Dál mám pocit, že Buckyho linka přece jen měla větší emocionální náboj, a přesto se seriál věnoval víc Falconovi, u kterého rozumím, proč se tvůrci rozhodli tak, jak se rozhodli, subjektivně bych ale byl radši za víc prostoru pro Wintera Soldiera a Sebastiana Stana. Jako uzavření poměrně velkého počtu dějových linek to pak fungovalo celkem dobře, monology na konci překvapivě silný, nicméně celý seriál? Po Návratu prvního Avengera a Občanské válce, kterým se to mohlo (a nejspíš i mělo) podobat nejvíc, to zkrátka byla slabota. Takovej zředěnej Marvel-light. WandaVision o dost lepší. A čtvrtýho Capa nejspíš spasí jen návrat Russoovců, Spellman podle mě nevzládne napsat akční blockbuster, natož něco jako politický thriller. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Namísto temné čtyřky a rodinné pětky je tu ultra "by the book" politická agitka za práva černých tak do očí bijící, až je to místy trochu otravné. Především ve chvíli, kdy má černý (!) Captain Amerika proslov. Akce OK, potěšíl návrat jednoho ze záporáků, na kterého se možná trochu pozapomnělo a Sebastian Stan, který je prostě charizmatický tahoun a zatímco jeho postava v Avengers nedostala až tolik prostoru, tady měl prostoru akorát. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále seriálu Falcon a Winter Soldier jde snadno shrnout jedním slovem: WAU! Vysoce nastavenou laťku předchozími epizodami dokázalo finále ještě o ždibec překonat a definitivně zakončit (pravděpodobně) 1. sérii oficiálně bravurního seriálu z Marvel Cinematic Universe. Finále jedné série to má vždy těžké z několika důvodů. Musí působit jako tečka za předchozími epizodami, ideálně musí všechny charaktery dotáhnout do nějakého bodu a uzavřít všechny aspekty příběhu a motivů, které od první epizody seriál nabízel. Přesně to se finále Falcona a Wintera Soldiera daří. Funguje jako zakončení celku a působí dojmem, že vše důležité prozatím zakončuje. Komplikovaný vztah Sama a Buckyho se rozšeření dočkal už v předchozí epizodě a i díky tomu má tato epizoda prostor pro věci jiné. Řeší především doposud nastavené otázky o tom, co to vlastně znamená být terorista, zda je vůbec možné, aby se Captainem Amerikou stal afroameričan a především o tom, co všechny lidi spojuje. Falcon a Winter Soldier v tomhle ohledu působí jako jeden z doposud nejvíce přesahových projektů od Marvel Studios, kdy to sice celé je pochopitelně akční podívaná, přesto se zde ale dá najít o poznání více. Anthony Mackie se v této epizodě předvádí v dosud neviděném světle a díky jeho ztvárnění Sama Wilsona se definitivně ukazuje, že Captain America na stará kolena nebyl tak trochu senilní. Mackie předvádí, že může v budoucnu MCU předvést ještě zajímavé věci a snad ho uvidíme, co nejdřív. Postava Buckyho Barnese ve finále seriálu definitivně zakončuje jednu kapitolu svého života. Moment, který nastavila první epizoda je ve finále definitivně dohrán a je vidět, že ho to stojí hodně psychické síly. Funguje to celé díky výkonu Sebastiana Stana. I ve zbytku epizody je ovšem spousty emocionálně funkčních momentů, kdy z diváka velmi pravděpodobně padne pár slz. A to jen dokazuje, jaký tah na branku je v rámci téhle epizody cítit. Akční scény jsou opět famózní. Ať už po stránce nápadů, choreografie nebo přehlednosti, akce v celém seriálu Falcon a Winter Soldier oficiálně stála za to. Do toho nadále skvěle hraje výtečný soundtrack Henryho Jackmana, celá epizoda představuje několik zajímavých vizuálních nápadů a pak je tu to finále, které definitivně ukazuje, že se postavy někam posunuli. A osobně se prostě nemůžu dočkat, až tuhle skvělou dvojku (a několik dalších výrazných postav) uvidíme příště...... ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně, jak jsem očekávala. Akce v první polovině, zbytek klidnější dořešení. Nahození něčeho, co bude do příště. Což je otázka jiná: bude to dál do filmů nebo do potenciálního pokračování? Dokážu si to klidně představit jako už samostatný příběh, kdyby se oba hlavní hrdinové mezitim ukázali v jiných filmech, ať divák ví, co se kam posunulo. Potom by mi ani nevadilo, že by bylo pokračování třeba i později.Což je i narážka na dokonalou potitulkovou scénu, kde jsem litovala, že jsem jí viděla :D nebudu lhát, jsem za tenhle seriál moc ráda. Byl důležitý v rámci postupu. Ale pokud se všechno naznačené ještě víc rozebere, bylo by to super. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Flag Smashers vyzněli v seriálu jako banda dětiček, která se omyl dostala k superseru a nic s tím pořádně neudělala, páč neměli ani výcvik ani pořádný zápal. Akce ve finále mě dost štvala. Kamera doslova nalepena na hercích se střihem snažící se vyvolat epileptický záchvat. Proslov Sama k senátorům vyzněl při nejlepším dětinsky. Nejzajímavěji pak ze všeho vyjde Sharon. Udělají z ní antihrdinku, která za větším dobrem půjde přes mrtvoly nebo plnou záporačku, které jde především o vlastní prospěch? Seriál ve výsledku nepřinesl nic zásadního. Season 1 - 50% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to problémy jako předchozí díl. 20 minut zhruba akce, která je parádní i na seriál a pak vata o ničem to by ani tak moc nevadilo, ale co vadí je to, že je to poslední díl a místo těch keců o tom jak jsou černí lidé nejlepší na světě zatímco všichni ostatní jsou povl (zvláštní nebyl náhodou i Pán Bůh černý, když teda černí vše vybudovali?) bych radši chtěl něco vysvětlit co už asi nikdy nevysvětlí. I pokud vznikne ten druhý díl (údajně už se chystá) tak pořád tam bude časová prodleva (tipuji tak 2 až 3 roky minimálně) jelikož Marvel už má nachystaných těch seriálů více a hold si musíme počkat klidně bych obětoval ty kecy na úkor délky a roztáhl to klidně na hodinu. Na závěr menší spoilery nezjistíme proč tam byl Power Broker (kdo je zjistíme nebudu spoilerovat netrefil jsem se přiznám se, ale byl to jeden z mých 3 tipů :-) ) o co mu šlo a pro koho pracoval (viz potitulková scéna). Jeho odchod z jednoho místa do jiného nedává ani smysl jelikož v Madripooru si ho vážily a bály se ho zatímco tam bude ,,nikdo´´ a pokud mu šlo o to zlikvidovat jednu postavu stačilo si na to někoho najít (ironie je ta , že on si opravdu někoho najal, ale na zabití jiné postavy). Potencionál Zema je taky nulový jelikož byl tak ve 2 dílech v 6 a nyní je v Raftu o té Komtese se taky nic nedozvíme (údajně má být i v Black Widow) a i pokud se objeví třeba příště mohly z té postavy vytáhnout více. U Buckyho je též promarněná příležitost jelikož Winter Soldier už asi není a White Wolf asi taky ne, když není ve Wakandě vítaný co teda je nevíme. P.s. Carli je nejhorší záporačka po tom maníkovi z Ant Mana a Wasp (ani nevím jak se jmenoval) ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré finále kde máme v prvních 20 minutách akci...... a ta je hodně povedená. Sice samotný souboje nejsou nějak skvělý, ale byla zábava to sledovat a byl jsem i celkem v napětí jak to dopadne. Povedené finále, které zakončuje dějové linky a připravuje půdu pro pokračování. Které bych si s radostí dal, jelikož chemii mezi Falconem..... ehmmm chtěl jsem říct Captainem Americou a Buckym náramně užil. I přesto zatím žádný MCU seriál nedosahuje kvalit těch od Netflixu - Daredevil a Punisher jsou pořád jinde, a celkem pochybuji, že se k nim někdy přiblíží, poněvadž Marvel si to kazí humorem a digitálními efekty, i když musím uznat, že akci s Falconem ve vzduchu byla dobře zpracovaná. Jo..... a to s tou Sharon se mi vůbec nelíbí, já myslel, že je Ta dobrá. :-( ()

Timak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě je TFATWS vlastně dost obyčejný. Takový buddy movie, který těží ze svých postav. Nebýt toho, že je to Marvel a že to je Falcon a Winter soldier tak je to hned zapomenutý. V podstatě je to pro mě na stejné úrovni jako Bad Boys 3 - víš, že to nebude tak brilantní jako dvojka, ale mohlo by to být alespoň trochu jako skvělá jednička. Ale ve finále je to jen obyčejná trojka, která bohužel nepředvedla nic. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nič prevratné, finále bolo dosť predvídateľné. Pri akčných pasážach som síce pociťoval napätie, ale mohli byť aj tak spracované omnoho lepšie. S preplácanou akciou nastal rovnaký problém, ako to bolo práve pri finále WandaVision. Avšak narozdiel od WandaVision, seriálu TFATWS sa ani zďaleka nepodarilo v divákovi vyvolať také silné emócie. Tak aspoň vyústenie Buckyho príbehového oblúku sa k tomu podarilo ako tak priblížiť. Asi najdôležitejším eventom tejto epizódy bolo predstavenie nového Captaina Americu, ktorým sa stal Sam. Nemôžem povedať, že by ma vyslovene bavil, ale ani nijak zvlášť ma neurazil. Dalo sa to celkom čakať. Každopádne, jeho politická reč bola naozaj strašná. Čo sa týka zvyšku postáv, Walker sa u mňa konečne vykúpil a Sharon sa nám krásne vyfarbila. Akože náznaky tu boli, kvôli ktorým som ju už dlhšie podozrieval. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže návrat Ušatého Rypáka, jako by se nic nestalo? Navíc po tom co se nazobal a někdo tady slíbil, že všechny nazobance vyhladí? Prostě tyhle nekonzistentní kokotiny my lezou krkem. Když do toho namíchám Kapitána Falcona a zparchantění agentky Carterové, opravdu blahem na závěrem nechrochtám. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The only power I have is that I believe we can do better. We can't demand that people step up if we don't meet them halfway. Look, you control the banks. Shit, you can move borders! You can knock down a forest with an email, you can feed a million people with a phone call. But the question is, who's in the room when you're making those decisions? Hmmm? Is it the people you're gonna impact? Or is it just more people like you?" ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já půjdu s davem a dám světu najevo, že touhle formou u Marvelu cesta nevede. Na seriálové rozšíření pro všechny vedlejší postavy jsem se těšil, ono se ale v prozatím obou ukázkách opravdu prd dělo a pro diváka, který je zhýčkaný kulervoucími filmovými marvelovkami, tohle silně nestačí. To fakticky budu raději za tu oznámenou čtyřku do Capovy filmové série než za druhou řadu tohoto seroše. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po oddechovce z minulého týdne byla závěrečná epizoda nepřekvapivě plná akce, a musím říci, ze akce skvělá. Sam Wilson zkombinoval svá typická křídle s nově nabytým štítem a výsledek stojí za to. A Sam si ten štít opravdu zasloužil, dělal to, co by Captain America dělat měl. Narozdíl od Walkera se nesnažil Karli zabít, zachoval si chladnou hlavu a chtěl ji po dobrém přesvědčit, aby dostala rozum. Steve musí být (by byl?) určitě pyšný. Walker nakonec také udělal správnou věc, jen to na můj vkus přišlo možná až moc obratem, úplně jsem tomu nevěřil, stejně jako tomu, že mu bylo vše odpuštěno a zapomenuto. Každopádně stále patří mezi (dle mého názoru) nejlepší postavy seriálu, Wyatt Russell podal fantastický výkon, a těším se, až se s ním znovu setkáme, tentokrát jako s US Agentem (opravdu se nám rýsují Thunderbolts, že?). Příběh Sharon mě také nějak nepřesvědčil, chybí mi u ní nějaká motivace, proč a jak se stala Power Brokerem... v případné (a asi nevyhnutelné) druhé sérii, či v jiném budoucím Marvel projektu bychom se to snad mohli dozvědět, ale bylo by fajn alespoň tady něco naznačit. I tak jsem ale rád, že je zpět v MCU, myslím, ze od ní můžeme čekat zajímavé věci. Carl Lumbly mě di třetice uzemnil, skutečně předvedl v této sérii něco úžasného. Nejspíš se s ním asi už nesetkáme, ale v MCU zanechal jako Isiah Bradley svou nesmazatelnou stopu. Bucky mi v téhle epizodě přišel možná lehce upozaděn, což je trochu škoda, ale nějakého toho závěru se mi přeci jen dostalo. S panem Nakajimou si promluvil (tam bych toho právě asi rád viděl víc než deseti-vteřinovou scénu), seznam si odškrtal, terapii už nepotřebuje, našel si přátele, kterým může věřit... zajímalo by mě, co s ním tvůrci plánují dál. Bohužel se zde opět projevily pandemické problémy - víme, že jistá část seriálu byla notně pozměněna nebo úplně zrušena, a tvůrci neměli úplně čas seriál doladit, a konkrétně v této epizodě a také například v epizodě čtyři jsme to mohli vidět na vlastní oči... prazvláštní střihy, scény na sebe místy nenavazovaly, prapodivné voiceovery... například Samův souboj s Batrocem měla být v téhle epizodě velkolepá odveta, ale neustále se od něj odbíhalo a střihalo až vlastně zanikl, a nakonec ho jenom zastřelila Sharon, pořádně jsme to ani neviděli, a zapomnělo se na něj... Není to vyloženě chyba tvůrců, ale bohužel to kazí celkový dojem... Snad se v budoucnu dočkáme nějakých vysvětlení. Obecně budoucnost tohoto příběhu mě zajímá. Dočkáme se druhé série? Vsadil bych se, že ano, byla solidně nastavena, i když Falcon už není Falcon a Winter Soldier už není Winter Soldier, takže... Captain America & The White Wolf? Uvidíme, každopádně se těším. Finále bych dal takových 8/10, nebyla to sice nejsilnější epizoda ze všech, kvůli výše zmíněným nedostatkům nemůžu asi hodnotit lépe, ale 8/10 je pořád velice, velice solidní práce. ()

Karlosisgeek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okey! Epka absolutně nezklamala! Jediné co mě zklamalo je podtitulková scéna. Né že by to pro někoho nemuselo být zajímavé. Ale pro mě je její linka absolutně nezajímavá! Jinak solidní díl! ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to takové nijaké. Cítím obrovské zklamání. To, že to bylo předvídatelné, je jedna věc. Věc druhá jsou ty šílené Falconovy kecy senátorům. To opravdu budeme Karli plácat po zádech a říkat, že krást, unášet a zabíjet je v pohodě a ještě by pro to senátoři měli hledat pochopení? Ano, společnost jim něco udělala. Jako každému z nás. Život je nespravedlivý. Ale přeci odpovědí není ještě větší násilí. To, jak se Falcon snaží naprosto bezcitnou bandu vykoupit v očích lidech a senátorů, mi přišlo moc.... Některé scény byly fajn a místy jsem si to užil. Bohužel to beru jako nejslabší díl celé série a 80% dávám z milosti a za vykoupení Walkera. Škoda, že v posledním díle byl Bucky tak upozaděn. Sam je výborný Falcon, ale špatný Kapitán Amerika. A ne, s barvou pleti to fakt nic společného nemá. ()

Reklama

Reklama