Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 3

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Recenze uživatele Kaka k tomuto seriálu (7)

Falcon a Winter Soldier (2021) 

Jako rozšíření Marveláckého universa OK. Nazval bych to takovým add-onem, který neurazí, nabízí nějaké nové funkce a vychytávky, ale že by to plně nadchlo, nedej bože se to tvářilo jako plnohodnotný film - to zase ne, ačkoliv to své světlé momenty samozřejmě má. Akce je na seriál OK, triky ucházející (až na pár drobností) a pořád je tam cítit ten drajv a dynamika, na které jsme byli u Marvelu zvyklí. O příběhu se nemá moc cenu rozepisovat. Nějakou hlavní zápletku to mít musí, takže daleko zajímavější je větši počet hlavních postav a jejich konfrontací v různých situacích. Pokračování asi snesu, ale není potřeba. ()

Nový řád světa (2021) (E01) 

Solidní jaw-dropping úvodní akční scéna, jinak ale v subtilnějších momentech překvapivě vlažné, bez chemie a patiny, kterou měli "velké" filmy. ()

Muž s hvězdou na hrudi (2021) (E02) 

Proč působí Falcon a Winter Soldier jako dvojce znuděných detektivů z maloměsta těžko říci, ale akce na silnici je solidní a nová postava Cpt. Ameriky může mít velmi zajímavý potenciál. Zprvu totiž vypadá jako parodie, jenomže zdání klame a velmi rychle nabíra na "síle". Bude zajímavé sledovat budouci konfrontaci, která je v rukou scénáristů zřejmě nevyhnutelná. ()

Power Broker (2021) (E03) 

Madripoor vypadá tak trochu jako nepovedená vykrádačka Blade Runnera, Riga je pro změnu Praha a panďuláci pouze skáčou z místa na místo bez nějakého většího náboje. Naštěstí tu Emily VanCamp ve svém cameu na pár metrech čtverečních nakope více zadků, než Falcon za dvě epizody. Pochopitelně ani Bruhl neurazí. ()

Celý svět se dívá (2021) (E04) 

Jednoznačně zatím nejlepší díl a po dramaturgické stránce jakoby úplně jiný film, než jsme měli doposud možnost sledovat. Temnější, depresivnější, nejednoznačnější. Z obyčejné plošinovky kde se skáče, létá a kope jednou tady v tom městě a potom zase v jiném, se posouváme o leve výš, do plnohodnotného chlapáckého dramatu o volbách a daných následcích. Doufám, že takto nastavená laťka se udrží až do konce. ()

Pravda (2021) (E05) 

A bohužel nastolenou laťku se nepodařilo udržet. V prvních minutách ještě možná, ale následně to vypadá, jako 30ti minutové video family reunion. Kdyby celá série skončila tady, vůbec by mě to nepřekvapilo. ()

Jeden svět, jedno lidstvo (2021) (E06) 

Namísto temné čtyřky a rodinné pětky je tu ultra "by the book" politická agitka za práva černých tak do očí bijící, až je to místy trochu otravné. Především ve chvíli, kdy má černý (!) Captain Amerika proslov. Akce OK, potěšíl návrat jednoho ze záporáků, na kterého se možná trochu pozapomnělo a Sebastian Stan, který je prostě charizmatický tahoun a zatímco jeho postava v Avengers nedostala až tolik prostoru, tady měl prostoru akorát. ()

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama