Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Recenze uživatele dO_od k tomuto seriálu (4)

Nový řád světa (2021) (E01) 

// Překvapivě vlažný úvod, akce je fajn, ale těšil jsem se na chemii mezi oběma hrdiny, a na tu si zjevně budu muset ještě nějakou dobu počkat. ()

Power Broker (2021) (E03) 

// Jen protože Kolstad vykrádá, co může, neznamená, že to je dobrý. Chemie, na kterou jsem se těšil, a kterou jsem dostal ve druhé epizodě ještě spolu s novým Capem, jehož příběh mi doposud přišel zajímavější než ústřední zápletka, jde ve třetí opět do pozadí. Na její místo přichází povinná, ovšem ne tak zdařilá akce, kterou nechápu jak někdo může srovnávat s Wickem. Návrat Zema pak působí levně a z té postavy se stává trochu karikatura záporáka z Občanské války, výlet do Madripooru navíc vůbec nenaplnil očekávání a že by zápletka v polovině seriálu nějak nabrala na intenzitě, to se taky říct nedá. Kolem a kolem zatím žasnu, jak málo údernou událost si Marvel tentokrát připravil. ()

Pravda (2021) (E05) 

// Uf, vážně tohle někdo viděl a řekl si jo, tohle tempo by šlo? Absolutně roztříštěná epizoda, v níž sice došlo na deset minut výborných momentů, ale zbylých padesát bylo jak z jinýho seriálu, možná i vesmíru. Ta minisérie klidně mohla mít jen pět epizod místo šesti a nic by se nestalo. Jinak teda cool cameo, Sebastian Stan by byl za mě skvělej Bond a jsem zvědav na finále. Nicméně si myslím, že tady Marvel opravdu testuje divákovu trpělivost. ()

Jeden svět, jedno lidstvo (2021) (E06) 

// Finále... solidní? Asi zůstanu u tvrzení, že by to klidně celé sneslo jen čtyři epizody, stejně tak si myslím, že byla chyba snažit se zoufale polidštit hlavní záporačku, když z ní je na konci totální psycho kráva hodná pár facek. Kladivem. Nestává se často, abych nějaké postavě přál to nejhorší, jak mi ale Karli byla celou dobu ukradená, tak tady v závěru už mě dočista srala. Dál mám pocit, že Buckyho linka přece jen měla větší emocionální náboj, a přesto se seriál věnoval víc Falconovi, u kterého rozumím, proč se tvůrci rozhodli tak, jak se rozhodli, subjektivně bych ale byl radši za víc prostoru pro Wintera Soldiera a Sebastiana Stana. Jako uzavření poměrně velkého počtu dějových linek to pak fungovalo celkem dobře, monology na konci překvapivě silný, nicméně celý seriál? Po Návratu prvního Avengera a Občanské válce, kterým se to mohlo (a nejspíš i mělo) podobat nejvíc, to zkrátka byla slabota. Takovej zředěnej Marvel-light. WandaVision o dost lepší. A čtvrtýho Capa nejspíš spasí jen návrat Russoovců, Spellman podle mě nevzládne napsat akční blockbuster, natož něco jako politický thriller. ()

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama