Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Už je to rok, co Avengers zachránili svět a všichni lidé se vrátili, ale bolest z minulosti jen tak nezmizí. S tou se nyní potlouká Clint Barton (Jeremy Renner). Po ztrátě Nataši se snaží na vše zapomenout, ale ona minulost ho dostihne, když se bude muset postavit svým bývalým nepřátelům jako Ronin. To musí vyřešit včas, protože slíbil rodině, že se vrátí na Vánoce domů. Do toho všeho se ale zaplete mladá dívka Kate Bishop (Hailee Steinfeld), která chce pomáhat lidem a chránit město také, protože je jeho velká obdivovatelka. Clint a Kate proto spojí síly, protože nepřítel je větší, než se zdá. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (215)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hawkeye byl i přes minimální prostor na plátně dlouhá léta můj nejoblíbenější Avenger a to přesně z těch důvodů, kterými je prezentován i tady: skromnost a lidskost. Na jeho sólovku jsem se proto těšil hodně a přesto raději i s ohledem na spíše střízlivá hodnocení neočekával mnoho. A už vůbec ne, že se z Hawkeye stane dosud nejlepší letošní MCU počin. Ten posun k přízemnějšímu vyprávění ala Defenders tomu hodně prospívá. Seriálový formát zase dává prostor pořádně rozvést vztahy mezi postavami a ukázat jejich motivace, přednosti i slabiny. Je to zábavné, napínavé a tak zlehka vizuálně zabalené do líbivé vánoční atmosféry, aniž by to byť jen minimálně zabředávalo do nějakého otravného patosu. A přesto ve finále díky reflexi postav na minulé události, osobní traumata a ztráty upřímně dojemné. A funguje to i bez přemíry digitálu - stačí jen perfektně trefený cast, mimořádná chemie mezi postavami a chytlavě napsaný scénář. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec je tahle vánoční komixovka docela v pohodě. Někdo to přirovnává ke Smrtonosné pasti, to tam zatím nevidím. Clint se snaží prožít klidné Vánoce s rodinou v New Yorku. To ale naruší mladá lučištnice Kate, která se dostane do problémů. On se jí pokusí pomoct a sveze se v tom s ní. Spolu čelí tzv. Teplákové mafii, ale hlavní záporák bude někdo úplně jiný. Časem se taky dozvíme kdo. Z těch dvou se stanou parťáci, a nakonec vytvoří dokonalý tým. Dost se mi líbily bojové scény a hlavně ty jejich speciální šípy. Marvelu se hezky daří vše propojovat, opět trefa do černého. "Podepíšeš se mi na luk?" :D ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nový seriálový střípek do MCU mozaiky, šestidílná minisérie 'Hawkeye', jak již název napovídá, glorifikuje postavu, která si zdánlivě zaslouží větší popularitu, než jí byla původně souzena, ač je členem Avengers – tedy Clinta Burtona, komiksového Robina Hooda, lučištníka bez superschopností, zato s dobrou muškou, jehož role se před téměř dekádou chopil sympaťák Jeremy Renner. K tomu všemu seriál ještě motá Vánoce, téma zdravotních postižení, Kingpina, larpy, rodinné etudy, špionážní thriller, Florence Pugh, jednookýho pejska, komiksovou akci, a předávání štafety mladší generaci do rukou Hailee Steinfeld. A kupodivu, byť se jedná o standardní nadprůměr, je to trefa do černýho - šípem, samozřejmě. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

5. seriál v Marvel Cinematic Universe. - (7/10).  Hawkeye bych zařadil někde doprostřed co se týče kvality. Rozhodně jsme viděli letos lepší kousky z dílny Marvelu, ale Hawkeye splnil přesně to, co jsem od něj čekal. Naladil nás na vánoční atmosféru, představil důležité postavy pro budoucí projekty a poctil tak trochu přehlíženého Avengera. Tempo seriálu krásně plyne a těch šest epizod byla fakt jenom taková jednohubka. Musím přiznat, že Hailee Steinfeld byla skvělou volbou do role Kate Bishop. Dokážete si k ní postupně najít cestu skrz její uhrančivé oči a ke konci seriálu je těžké ji nefandit. Ale.. To by se na scéně nesměl objevit Wilson Fisk. Poté bylo úplně jasné, komu fandit. Jsem nesmírně šťastný, že nám Marvel letos nadělil hned dva velké dárky. Jednak návrat Charlieho Coxe a teď se nám vrátil jeden z nejlepších záporáků Kingpin. Šel z něj opět strach na míle daleko a já jenom doufám, že ten konec byl jenom tak na oko. Jak je u Marvelu občas zvykem, protože to by mě teda hodně naštvali a o nevyužitém potenciálu do budoucna ani nemluvím. Velkým překvapením byl pro mě také šermíř Jackques. V konečném výsledku bych Hawkeye ohodnotil jako průměrný seriál, který ovšem ucházejícím způsobem zasadil semínka budoucnosti. Nejlepší epizoda: Ronin (E05) ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Seriálový Hawkeye v sobě kombinuje jednak Hawkeye z filmových Avengers a jednak Hawkeye z fantastické komiksové série od Matta Fractiona a Davida Ajy. Z filmů pokračuje Rennerův (oproti komiksu) starší, ošlehanější a o něco vážnější Clint, který si s sebou nese traumata z posledních Avengers, tedy ztrátu své nejlepší přítelkyně, dočasnou ztrátu rodiny a vzpomínky na ošklivé věci, jež dělal pod maskou Ronina. Je skvělé, že seriál tohle všechno neopomíjí, ale naopak důsledně rozpracovává – pro postavu aktuálního Hawkeye jsou tyto události stejně definující jako jeho luk. Co se týče komiksu, o adaptaci nemůže být řeč (což je dobře, s filmovým Hawkeyem by ani nemohla fungovat), seriál si z něj ale bere mnoho postav, scén i prvků obecně. Přímo z Fractionova komiksu je třeba jednooký pes Lucky, teplákovková mafie, Clintův sluch nebo (přibližně) automobilová honička se střelbou pomíchaných šípů. Hailee Steinfeld se v roli Kate Bishop ukazuje jako castingová trefa přímo do středu terče. Je přesně tak akorát entuziastická, lehkovážná a vtipná, jako i odvážná a zarputilá. A s Clintem tvoří dvojici, jež ze seriálu dělá skvělý buddy akčňák. Scénář i herci výborně pracují s oběma stranami vztahu ústřední dvojice – Kate potkává svého hrdinu, idol, k němuž vzhlíží od tragédie v dětství. Chce jeho uznání, ale zároveň se nebojí do něj drze porypovat. Clinta zase ani nenapadne, že by mohl Kate nepomoci, i když kvůli tomu možná přijde o rodinné Vánoce, jež po pěti letech bez manželky a dětí pro něj znamenají mnohem víc než kdy dřív. Do Kate si projektuje Natašu a k jejímu opakovanému zklamání se snaží ji držet dál od sebe i od akce, protože by už nemohl přijít o další parťačku. Nikde to není vidět tak moc, jako v jeho zoufalém pohledu, když Kate hrozí smrtící pád z výšky. A navíc se s Roninem prolitou krví na rukou necítí jako ničí hrdina, natož vzor. Seriál toho během pouhých šesti epizod chce stihnout opravdu hodně, a naštěstí se mu to z valné většiny daří. Kromě Kate představuje ještě postavu Echo, vrací na scénu Yelenu ze sólovky Black Widow, stíhá zápletku s rodiči nebo s LARPaři… Třeba o dva díly delší stopáž by nebyla na škodu, nejen Echo a tepláková mafie by klidně pár scén navíc snesly. I bez toho ale seriál zvládá funkčně zpracovat Hawkeyeova traumata, uvést Kate Bishop a být u toho svižnou a vtipnou akční podívanou. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (79)

  • Když se Kate (Hailee Steinfeld) přihlašuje do systému Bishop Security, její login je „bishop112012“. Jedná se o odkaz na datum vydání prvního cover sešitu „Hawkeye Vol 4“, kterým je tento seriál inspirován, v říjnu 2012. (Kubaaa97)
  • Hlavní postavou je Clinton Francis Barton, kterého můžeme znát pod různými názvy jako Hawkeye, Goliath, Ronin či Golden Archer. Komiksovou premiéru měl v „Tales of Suspense #57“ z roku 1964 od Stana Lee a Don Hecka. Jedná se o špičkového ostrostřelce (luk, kuš či jiné střelné zbraně), taktika a ovládá různá bojová umění. V „Avengers #63“ (z dubna 1969) využíval i Pymovy částice, a tak byl znám jako Goliath. Patří mezi velice oblíbené postavy, což potvrdilo i 44. místo v IGN's Top 100 Comic Book Heroes list. (3T)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Reklama

Reklama