Reklama

Reklama

Stanley McLaurel (Stanley Laurel) a Oliver Hardy cestují pro údajné dědictví do Skotska, nedopatřením však skončí v armádě. Dostanou se tak do Indie, kde se u svého opatrovníka plukovníka McGregora (Vernon Steele) nachází i skutečná dědička majetku , po němž toužili McLaurel s Hardym, Lorna (June Lang)... (Magic Box)

Recenze (6)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Zábavný snímek v dobré tradici grotesek Laurela a Hardyho, jemuž možná trochu škodí, že obsahuje i romantickou historii lásky s překážkami, kde chybí zábavné postavičky Stana s Oliim. Jinak je tu ale dost velmi dobrých čísel, někdy stačí i dojemný Laurelův pohled směrem k Hardymu, který je tu tentokrát o dost sebevědomější a světáčtější. Vojenské téma dvou nemehel, která se musí nějak srovnat s vojenským drilem, bylo ještě lépe rozvinuto v dalším snímku s Laurelem a Hardym, a to ve filmu Laurel a Hardy v cizinecké legii. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Komické eskapády, na aké sme pri legendárnych komikoch zvyknutí, zavedú oboch najprv do Škótska aby skončili v Indii. Vtipný snímok s nezabudnuteľným tancom okolo smetného koša. Piaty komentár. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky Ráz, dva, tři. Film je parodií dobrodružného filmu režiséra Hathawaye z téhož roku Tři bengálští jezdci (Lives of a Bengal Lancer) s Garym Cooperem v hlavní roli. Stan McLaurel má dědit a tak se svým nerozlučným přítelem Oliverem Hardym vydává do Skotska. Naneštěstí namísto pohádkového bohatství zdědí jen dudy a tabatěrku se šňupacím tabákem po svém prapředkovi. A tak Stan a Ollie, zase úplně švorc, živoří v zapadlém hotýlku kdesi ve Skotsku. Rozhodnou se využít nabídky vyzkoušet si na měsíc oblek zdarma, ale omylem se nechají naverbovat do armády, přičemž výsledek je v podstatě týž, jen se v novém ustrojení musí vypravit do Indie. Tam se potýkají s armádním drilem (Stan zaboha nemůže chytit pochodový rytmus), svým věčným nepřítelem Finlaysonem i s fata morganou. V závěrečné scéně se střetnou i se zákeřnými Indy. Jejich patálie doprovází vcelku zbytečná vedlejší linie milostného příběhu. S přihlédnutím k tomu, co Stan a Ollie ve svých filmech dokázali, je Ráz, dva, tři spíš méně povedený, ale jejich taneček u koše na odpadky patří do jejich zlatého fondu! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Legrace to je, ale jak jsem již zmínil jinde, dlouhé filmy nejsou pro SL a OH to pravé ořechové. Není to prostě ono. ()

Reklama

Reklama