Reklama

Reklama

Džošikósei no mudazukai

(seriál)
  • Japonsko 女子高生の無駄づかい (více)
Trailer 3

Epizody(12)

Obsahy(1)

Tanaka se už na základní škole strašně těšila, až bude chodit na střední školu. Považovala toto období dívčího života za jeden z vrcholných zážitků a těšila se, až začne randit s chlapci. Bohužel už první den na střední dívka zjistila, že ve škole, která se doslova jmenuje "Sainotamská dívčí střední škola", asi žádného chlapce nepotká... Přesto se však toto energické děvče nehodlalo vzdát, a tak obešla své dvě kamarádky, které zná již ze základní školy, a i ostatní nové spolužačky, zda by ji nedokázaly seznámit s nějakým svým hezkým kamarádem. Bohužel bez úspěchu... Čistě z nudy a protože právě poznala celou svojí třídu, se Tanaka rozhodla dát svým spolužačkám různé trefné přezdívky. Tak se z její kamarádky Sakuchi stala "Wota", díky jejím nerdovským a otaku zálibám. Z další kamarádky Saginomiyi se stala "Robo", protože je její osobnost bez výrazu a bez emocí. Všichni dostali svojí přezdívku, včetně pana učitele, až na samotnou Tanaku. Po dlouhém hledání, kdy dívka vyzkoušela různé varianty, se však ukázalo, že přezdívku si sami nevybíráte, tu díky některým svým přednostem či nedostatkům prostě dostanete a už vám ji pak nikdo neodpáře. No a může se stát, že vám třeba začnou říkat "Baka" (hlupačka), a to vám pak to rozdávání přezdívek nepřijde jako zrovna dobrý nápad. Naštěstí má Tanaka před sebou celé 3 roky, možná opravdu jeden z vrcholů svého života, a tak i spoustu příležitostí, jak všechny přesvědčit, že si takovouhle přezdívku třeba ani nezaslouží... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (3)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie je taková která baví, výborná je pak taková, že se smějete non-stop. Co ale říct o komedii, kde se víc jak polovina vtipů u mě míjí účinkem? Že je to slabé! A po pravdě docela slabé je i celé ústřední trio, které by mělo být těmi hlavními hybatelkami děje, které by to měly táhnout. Bohužel tady tomu tak není a tak je velká část postav vedlejších (Loli, Majo, Yamai, Waseda) mnohem zábavnější, než většina z hlavní trojice. Jsou to pak především tyto vedlejší postavy, které mají ty nejvtipnější momenty a tak prakticky jediný za mě povedený díl s jednou z hlavních dívek v hlavní roli byl až ten předposlední 11. díl (kde však ale opět také exceluje pan učitel). Někdy je to ukřičené, jindy zase zběsilé, chvílemi dětinské a občas prostě jen "baka". Ale i tak se na tento seriál dá bez problémů dívat, ovšem svůj smysl - pobavit, plní bohužel jen příležitostně. Neštvalo mě to, nudilo jen sporadicky, takže když si vše sečtu je to slabší průměr. 4,7/10 ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Ano, je to přitažené za vlasy, vtipy se častokrát opakují, ale v pátek odpoledne mi to začínalo asi tak od poloviny seriálu příjemně utíkat. Prvních pár epizod jsem viděla opravdu hodně špatně.. ale člověk si zvykne na všechno, nejspíš. (A navíc je to jen 12 epizod) Takže mi nakonec Baka, Loli, Majo, Waseda, Yamai, Sensei a mnoho dalších tak trochu zpříjemnilo pátek. Nic nového mi to do života nedalo, snad jen, že když si někdo vyslouží přezdívku Baka, tak asi nemám očekávat, že by mohlo jít o inteligentního člověka, co pochopí, že opakovaný vtip není vtipem. 5/10 ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Dvanásťdielne anime štúdia Passione z roku 2019 prenáša diváka do prostredia prvého ročníka dievčenskej strednej školy. Prostredníctvom charakterovo jedinečných postáv, z ktorých každá má svoje špecifiká, rozpovedá seriál odľahčený a na situačnom humore založený príbeh. Jednotlivé epizódy sa z veľkej časti zameriavajú vždy na jednu konkrétnu postavu, ktorú prostredníctvom deja divákovi približujú a umožňujú mu bližšie ju spoznať. Postavy a interakcie medzi nimi sú alfou a omegou celého anime. Spolužiačky z prvého ročníka (a viacero vedľajších postáv) sú odlišné a svojské, ale v rámci príbehu vytvárajú perfektne fungujúci celok, ktorý poháňa stále prítomný humor. Napriek tomu, že humor v tomto prípade nie je zrovna inteligentný a v niektorých scénach môže pôsobiť repetitívne, dôležité je, že funguje, a diváka baví. Miestami sa v seriáli vyskytuje aj dospelo ladený humor a prvky ecchi (ehm-ehm, Lily Someya, ehm-ehm). Animácia v tomto prípade nijak zvlášť nevyniká nad priemerom, ale dobre sa na ňu pozerá, pričom dokáže adekvátne pracovať s viacerými štýlmi a obstojne vykresliť aj často bizarné emócie či grimasy jednotlivých postáv. Joshikousei no Mudazukai je z veľkej časti bláznivá a oddychová anime záležitosť, pri ktorej môže divák takpovediac "vypnúť". Partia stredoškoláčok, učiteľ "Waseda" a ďalšie postavy si ho však zároveň dokážu veľmi rýchlo získať a stále prítomným humorom baviť. ()

Reklama

Reklama