Reklama

Reklama

En'en no šóbótai

(seriál)
  • Japonsko 炎炎ノ消防隊 (více)
Trailer 1
Japonsko, (2019–2020), 20 h (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Acuši Ókubo (komiks)

Kamera:

Jósuke Motoki

Hrají:

Ken'iči Suzumura, Gakuto Kadžiwara, Saeko Kamidžó, M.A.O, Júsuke Kobajaši, Kazuja Nakai, Aoi Júki, Daisuke Sakaguči, Kazujuki Okicu, Kengo Kawaniši (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Píše se rok 198 sluneční éry a speciální týmy hasičů bojují nejen v Tokiu, ale i po celém světě s podivným fenoménem lidského samovznícení. Ve většině případů se postižený člověk změní ve stvoření, které hasiči označují jako Infernál. Ti jsou v podstatě čirým ohněm, ničivým živlem bez rozumu, ovšem dokáží také plameny ovládat a tím způsobit mnohem větší škody na životech i majetku. V hasičských sborech se však objevují obdobní jedinci, kteří také dokáží plameny ovládat, ovšem na rozdíl od Infernálů jsou stále lidmi. Shinra Kusakabe, mladý chlapec, který dokáže zažehnout oheň svými chodidly a poté s ním dle libosti manipulovat, je novým rekrutem 8. speciálního hasičského sboru. Shinra je odhodlaný uhasit každého Infernála, kterého potká, a zjistit, co za těmito samovzníceními stojí. Kupředu ho žene touha stát se hrdinou, ale také tragická událost v jeho minulosti, během které zahynula celá jeho rodina... (Jeoffrey)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (3)

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

*když se chystáte vložit komentář a náhodou si přečtete Jeoffreyho komentář předem, tak si uvědomíte, že tak nějak shrnul vaše myšlenky dokonale (zase)* :D Asi mi čte myšlenky, protože v mnohých bodech se shodujeme. Takže já dodávám, že se na další sérii těším, protože pár otázek zůstává nezodpovězených a já na ně odpovědi prostě chci. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako sa hovorí oheň je dobrý priateľ, ale zlý pán (hovorí sa to presne takto či inak?) v každom prípade toto anime je presne o tom, ale viac zdémonizované. Výborne vytvorený nový svet, kde požiarnici v podstate zachraňujú duše, ktoré podľahli a treba ich zachrániť, aby netrpeli a aby nespôsobili ešte viac problémov iným ľudom. Lenže hasičských jednotiek je viac a každá má tak nejak svoje vlastné záujmy. Hlavný hrdina v skutku zaujímavý a ostatní v jeho jednotke či jeho "kamaráti" sú tiež v skutku zaujímavé postavy a vôbec nie slabé. ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý projekt s dobrým námetom, no nie je natoľko zvodný aby som ho dopozeral. Nakoniec mi to tak dobre nesadlo ako som čakal. Kto by kedy povedal, že niekto príde s nápadom ohnivých démonov proti hasičom, policajtom i kňazov v jednej osobe... ()

Galerie (699)

Reklama

Reklama