Reklama

Reklama

Do Detectives Think?

Obsahy(1)

K oběšení odsouzený sériový vrah prchá z vězení, aby se pomstil soudci, jenž jej poslal na smrt. Ochránit soudce před vrahem v jeho velkém domě za hřbitovem, to je přesně práce pro dva nejhorší detektivy sboru, Ferdinanda Finkleberryho (Stan Laurel) a Sherlocka Pinkhama (Oliver Hardy)! (dopitak)

Recenze (8)

bloom 

všechny recenze uživatele

"Pošlete sem hned dvojici vašich nejlepších detektivů!" Nejlepší detektivové to zrovna nejsou, ale jedni z nejlepších komiků, ano. První film, kde se Stan a Ole objevili ve svých typických oblecích s buřinkami. Děj vypadá asi takto: Uprchlý vězeň (Noah Young) se chce pomstít soudci (James Finlayson), díky kterému šel sedět. Nechá se u něj zaměstnat jako sluha. Vše tak musí zachránit dva detektivové Laurel s Hardym. ()

Reklama

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky Nesnáze dvou detektivů. Soudce Finlayson je v ohrožení života, protože z vězení uprchl nebezpečný zločinec, kterému dal provaz a který mu v zápětí přísahal pomstu. Miluju chvíli, kdy si přečtete titulek „Pošlete ty nejstatečnější detektivy, které máte!“ Šéf detektivní kanceláře zazvoní na zvonek, ozve se všeobecně známá melodie a nevstoupí nikdo jiný než Laurel a Hardy. Přestože dosud nebyli jako dvojice ještě tak populární, mluví dnes tento gag za vše. Cestou k soudcovu domu musí překonat nástrahy hřbitova, přičemž Stan se doslova bojí vlastního stínu. V domě pak dojde k neopakovatelné konfrontaci dvou nejhorších detektivů na světě s uprchlým vrahounem. Podle mě první velký film Laurela a Hardyho. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nesnáze dvou detektivů jsou jednou z prvních velkých úspěchů ikon němé grotesky Stana Laurela a Olivera Hardyho. Již z téhle krátké, sotva dvacetiminutové, černobílé klasiky je patrné, jak obrovským komediálním talentem tihle dva (stále ještě spíše mimové než herci) oplývali. Splňovali všechna kritéria úspěšného komika - anomální vizáž, hypertrofované mimické svalstvo (zvláště Stan při jeho typické grimase pláče...) a excelentní fyzickou přípravu, nutnou k natáčení scén plných skoků, přemetů, pádů, honiček, rvaček... (dnes si asi málokdo při sledování těch němých karambolů uvědomí, jak moc muselo jejich natáčení bolet) Dějová synopse je až primitivně prostá, plná logických kolapsů a nesmyslností (soudce schovávající se ve vypuštěné vaně je vrcholem...), ale to k němé grotesce patří, netřeba se nad tím pozastavovat. Výtečná je scéna na hřbitově, kde Stan ,,bojuje" se svým vlastním stínem, stejně jako motiv záměny klobouků. Tam už je výjimečnost naší dvojice zcela zjevná... Nesnáze dvou detektivů nejsou ještě vrcholem bohaté filmografie Stana a Olivera, později natočili spoustu lepších a humornějších filmů, ale bavit se spolehlivě budete... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

The Lost Films of Stan Laurel and Oliver Hardy: The Complete Collection – Volume One (1918-1929). Odpusťme krkolomnosti, kterých scénáristé využívali k posunu děje, mačetový Rozparovač dostal provaz a teď si jde pro vás. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama