Reklama

Reklama

Totáln! sezona

(seriál)
  • Česko Totální sezona
Trailer
Sportovní / Dokumentární
Česko, 2019, 6 h 48 min (Minutáž: 22–80 min)

Epizody(8)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

campix 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší český sportovní dokumentární seriál, který se veze na vlně povedených zahraničních seriálů z fotbalového prostředí jako jsou Sunderland Till I Die nebo All or Nothing. V lecčems se jim i vyrovná. Velmi povedená sezona fotbalové Slavie s padnoucí hudbou a technicky zdařilým zpracováním. Na naše poměry unikátní sonda dovnitř klubu, který se zvedl ze dna a prožil neskutečnou sezónu. Jedna hvězda dolů, ze to že už v posledních dílech není tolik fotbalu a zajímavých věcí, ale jenom tam borci tančí polonazí v šatně. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Popravdě nejsem vyhraněný fanoušek Slávie, ale její mimořádná proměna a jízda mi neunikla. Velmi mě bavila vloni v Evropské lize a letos jsem z její hry a celkového fungování klubu v Lize mistrů doslova nadšený. Sevillu jsem viděl naživo v Olomouci a jsem moc rád, že ji Slavia dokázala vyřadit a pokračovala tak v úžasné sezóně a v úžasném příběhu. Dokonale mi sedlo i zpracování a tvůrcům a všem účinkujícím patří velký dík za ten formát. Záběry z kabiny byly perfektní, svou otevřeností, zápalem, originálností i odvahou nic neskrývat. Tím byl tento projekt v českých podmínkách výjimečný a vysoké hodnocení si po právu zaslouží. Pokud bych měl navíc hodnotit jednotlivá díla dle emocí, která u mě vyvolala, je to jednoznačných pět hvězd. Teď už jen zbývá tu krásnou pohádku dotáhnout až do konce... porazit Inter, Dortmund, postoupit… a vyhrát Ligu mistrů. :-) Budu držet palce! ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Na tuzemské poměry hodně unikátní dokument, který už navždy bude připomínat naprosto ojedinělou sezonu Slavie, která vyvrcholila postupem do Ligy Mistrů. Z filmového hlediska pochopitelně nejde o žádnou extratřídu a je poznat, že tvůrci nejsou filmaři, přínos je ale úplně jinde. Jelikož si všichni z týmu pustili kamery hodně k tělu, je snímek skvělý v tom, že divákům ukáže, jak fungují tréninky ve špičkovém českém týmu, jaká je v něm atmosféra a jak to vypadá na cestách na pohárová utkání. Samozřejmě, že při autorech stálo velké štěstí, protože scénář k odvetnému zápasu se Sevillou je jak z toho nejklišovitějšího hollywoodského dramatu, jenže tohle byla skutečnost, a proto je čtvrtá epizoda tou asi nejpůsobivější a nejvíc strhující. K naprostým vrcholům celého seriálu ale patří motivační proslov trenéra před utkání se Sevillou, který překvapí v tom, jak je věcný, absolutně nevulgární, především je ale pronášen naprosto klidným hlasem, přesto je ohromně působivý a vskutku motivující. Ano, některé díly jsou možná zbytečně dlouhé a pár momentů se opakuje, to ale vlastně vůbec nevadí, protože atmosféra je tak elektrizující a úžasná, že se to v ní ztratí. Při hodnocení se ve mně pere filmový fanoušek s tím slávistickým - jakožto filmový bych měl dát čtyři hvězdičky, jakožto slávista ale přimhouřím oko a dám plnou palbu, protože tenhle dokument je zcela ojedinělý. 95 % PS: Chtělo by to také podobný dokument z týmu, kterému se nedaří a bojuje o záchranu, ale to je asi hodně utopické přání. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Fantazie.. Jen dlouholetí slávisti, kteří si prošli s klubem od samého dna, ví ... Euforie po vítězném gólu a postupu přes Sevillu byla tak obrovská, jako asi nikdy u fotbalu. Čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea bylo splněným snem nejen pro mě, jakožto fanouška londýnského klubu. Sešla se mimořádná parta, která vytvořila rodinu. Celá řada srdcařů jako Deli, Houštecký, Bořil a další v čele s panem Trenérem Trpišovským. Skromní kluci, jejichž sebevědomí rostlo každým zápasem a udělali České republice ve světě tu nejlepší reklamu. Díky moc za všechny závěry ze zákulisí a z kabiny. Člověka to vtáhne do děje tak, že si připadá, jako kdyby byl jedním z nich a všechno to s nimi zažil. Klobouk dolů všem, kdo se podíleli na tomto dokumentu. Je to profesionální práce, která by si zasloužila i souhrn v podobě celovečerního snímku. Zázraky se dějí. Kdo by tomu věřil, že Chelsea přijede do Edenu, Slavia pojede na Stamford Bridge a v obou zápasech to bude jen o gól! Na tohle se bude vzpomínat celý život. MISTŘI! ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Podle odpadů lze detekovat zhrzené Sparťany, už jen z tohoto důvodu mělo smysl s tímto seriálem přijít. Ať bereme TS (neplést s holkama s ptákem) jako oslavu nejlepšího pražského fotbalového klubu (konkurence není velká, takže není těžké tohoto statusu dosáhnout, ale P Š T, děti) nebo jako pohled za oponu běhu fotbalového klubu, nebo obojí najednou, dostaneme stejně jedno a totéž - výborně natočený dokumentární seriál, který nemá v ČR obdoby a svou kvalitou se vyrovnává podobným počinům zahraniční produkce. Všichni ostatní, kteří v ČR přišli a přijdou po Slavii, budou jen trapnými kopisty snažícími se sešívkovému snímku vyrovnat. Což se jim stejně nikdy nepodaří. Kdo by před pár lety,  kdy Slavia byla na sestup a Alda Řebíčků v ní pral viamontem ušpiněné prachy, řekl, že Slavia bude prohánět kluby z fotbalově nejsilnějších lig světa a ještě se o tom bude točit dokumentární seriál. A pod palcem to bude mít Jarda Tvrdík. Dějou se to na tom světě ale věci... ()

Zajímavosti (4)

  • Zatímco evropská fotbalová asociace (UEFA) poskytla práva na záběry z utkání bez problémů, Česká Ligová fotbalová asociace (LFA) práva neposkytla, z toho důvodu musel být stažen první díl a v dalších dílech už se záběry z ligy neobjevují. (mis3)
  • SK Slavia Praha postoupila také do čtvrtfinále Evropské ligy, když vyřadila celek Sevilla FC, který předtím dokázal tuto soutěž vyhrát 5x, přičemž to zvládl mezi lety 2014–2016 3x v řadě. (mis3)
  • Vyšla také kniha s názvem „Totální sezona“, která mapuje stejně jako seriál úspěšné tažení Slavie celou sezónou. (Wade)

Reklama

Reklama