Reklama

Reklama

Totáln! sezona

(seriál)
  • Česko Totální sezona
Trailer
Sportovní / Dokumentární
Česko, 2019, 6 h 48 min (Minutáž: 22–80 min)

Epizody(8)

Recenze (40)

campix 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší český sportovní dokumentární seriál, který se veze na vlně povedených zahraničních seriálů z fotbalového prostředí jako jsou Sunderland Till I Die nebo All or Nothing. V lecčems se jim i vyrovná. Velmi povedená sezona fotbalové Slavie s padnoucí hudbou a technicky zdařilým zpracováním. Na naše poměry unikátní sonda dovnitř klubu, který se zvedl ze dna a prožil neskutečnou sezónu. Jedna hvězda dolů, ze to že už v posledních dílech není tolik fotbalu a zajímavých věcí, ale jenom tam borci tančí polonazí v šatně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že domácí zápas se Sevillou vyburcoval všechny z vedení Slavie k tomu, aby natočili dokument o nejlepší sezóně, co si za svůj život pamatuju. Slavie si to rozhodně zaslouží. To totiž nebyl nejlepší moment jen pro Slávisty, to byl jeden z nejzásadnějších momentů v celém českém fotbalu...a takový moment by se měl navždy zvěčnit. Navíc chápu, že Sevilla je jeden díl, ale jako slávista nemůžu jinak, než dát plnej počet i zbytku. Chvílemi se to tváří jako dokument, chvílemi úplně ne (hlavně první díly), ale to vůbec nevadí...:-) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mám o této unikátní fotbalové sezóně knížku a viděl jsem i skvělý osmidílný seriál. Několikrát. Nejvíc mě asi baví epizody 118:53 či Anglický sen, ale celý pořad je zpracován naprosto dokonale. Divák má skoro pocit, že je součástí toho všeho, co se před ním odehrává. Na tohle dílo (i úžasnou sezónu SKS) se bude jednou určitě vzpomínat, ale věřím, že bude důvod podobné seriály natáčet častěji. Tak Slavia do toho! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Červenobílá! Bojová síla! Slavie! Praha! Vždycky jsme s váma! Po výhře! Po prohře! A proto - ať žije Slavie!" Jako nadšený fanoušek Slavie jsem tímto unikátním pohledem na nebeskou sezónu nadšený. Loni, když mě vzal bratr po delší době na zápas, tak mi řekl, že to bude velký. Ovšem, aby z toho byli hned tři poháry, to jsem nečekal. Letos na jaře jsem nevynechal jediný domácí zápas a vím, že ta atmosféra u nás v Edenu je zkrátka neuvěřitelná. Kluky z kabiny obdivuji pro to, co si za celý rok vytrpěli a jejich výkony prostě mluví za vše. Seriál Totáln! sezona tyto zážitky mapuje od začátku do konce a jsme rád, že si tuto sezónu snů mohu opět prožít. Navíc se mi líbí pohledy do kabiny a fanoušek má hned pocit, že ty kluci z trávníku zná zase o kus více. Děkuju naším červenobílým hrdinům. Děkuji Jindrovi a už si beru svojí permici a jdu si sednout opět a fandit a splnit další sportovní sny. Husí kůže, zážitky a srdce fanouška. A myslím, že přesně o tomhle je tento seriál. [Exkluzivní předpremiéra 4. a 7. dílu naživo v Muzeum Slavia] (100 %) ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když mě bylo asi 10 a tvaroval se můj fotbalový život, všichni kolem mě fandili Spartě. No a to mě nebavilo. Radši věčně druhej, než škaredej a rudej. Uběhlo spousta vody. Zažil jsem euforii při postupu přes Ajax. Zažil jsem potupnou porážku od Arsenalu. Přišel dokonce boj o záchranu a téměř krach. A právě kvůli poslednímu zmíněnému období, jsem strašně rád za to, že Slávia je tam kde je. Ale jsem šťastný i za to, že Slavia vůbec je. I díky ne úplně šťastnému období ze začátku jara v osobním životě, jsem si o to víc vážil radostných chvil u tohoto krásného sportu, při sledování nejkrásnějšího dresu na světě. Proto jsem rád, že se můžu podívat zpětně, jak to vypadalo v šatně v těch nejvypjatějších chvílích a naopak při výbuchu radostí. Dokument je výborný a má snad jen dva slabší díly. 100 procent a nezbývá než si zakřičet: Červenobílá!!!Síla!!! ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Na tuzemské poměry hodně unikátní dokument, který už navždy bude připomínat naprosto ojedinělou sezonu Slavie, která vyvrcholila postupem do Ligy Mistrů. Z filmového hlediska pochopitelně nejde o žádnou extratřídu a je poznat, že tvůrci nejsou filmaři, přínos je ale úplně jinde. Jelikož si všichni z týmu pustili kamery hodně k tělu, je snímek skvělý v tom, že divákům ukáže, jak fungují tréninky ve špičkovém českém týmu, jaká je v něm atmosféra a jak to vypadá na cestách na pohárová utkání. Samozřejmě, že při autorech stálo velké štěstí, protože scénář k odvetnému zápasu se Sevillou je jak z toho nejklišovitějšího hollywoodského dramatu, jenže tohle byla skutečnost, a proto je čtvrtá epizoda tou asi nejpůsobivější a nejvíc strhující. K naprostým vrcholům celého seriálu ale patří motivační proslov trenéra před utkání se Sevillou, který překvapí v tom, jak je věcný, absolutně nevulgární, především je ale pronášen naprosto klidným hlasem, přesto je ohromně působivý a vskutku motivující. Ano, některé díly jsou možná zbytečně dlouhé a pár momentů se opakuje, to ale vlastně vůbec nevadí, protože atmosféra je tak elektrizující a úžasná, že se to v ní ztratí. Při hodnocení se ve mně pere filmový fanoušek s tím slávistickým - jakožto filmový bych měl dát čtyři hvězdičky, jakožto slávista ale přimhouřím oko a dám plnou palbu, protože tenhle dokument je zcela ojedinělý. 95 % PS: Chtělo by to také podobný dokument z týmu, kterému se nedaří a bojuje o záchranu, ale to je asi hodně utopické přání. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Opravdu Totální sezóna plná skvělých výsledku. Perfektní záběry z šatny perfektní rozhovory a ukázky gólů. Při záběrech z tažení Evropskou ligou mi tekly slzy z očí prožívat znovu tu radost a ten pocit hrdosti na oblíbený klub je prostě nezapomenutelný. Jednoznačných 100% Čééérveno Bíílááá Bóóójovááá Sííílaa !!!!! ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Podle odpadů lze detekovat zhrzené Sparťany, už jen z tohoto důvodu mělo smysl s tímto seriálem přijít. Ať bereme TS (neplést s holkama s ptákem) jako oslavu nejlepšího pražského fotbalového klubu (konkurence není velká, takže není těžké tohoto statusu dosáhnout, ale P Š T, děti) nebo jako pohled za oponu běhu fotbalového klubu, nebo obojí najednou, dostaneme stejně jedno a totéž - výborně natočený dokumentární seriál, který nemá v ČR obdoby a svou kvalitou se vyrovnává podobným počinům zahraniční produkce. Všichni ostatní, kteří v ČR přišli a přijdou po Slavii, budou jen trapnými kopisty snažícími se sešívkovému snímku vyrovnat. Což se jim stejně nikdy nepodaří. Kdo by před pár lety,  kdy Slavia byla na sestup a Alda Řebíčků v ní pral viamontem ušpiněné prachy, řekl, že Slavia bude prohánět kluby z fotbalově nejsilnějších lig světa a ještě se o tom bude točit dokumentární seriál. A pod palcem to bude mít Jarda Tvrdík. Dějou se to na tom světě ale věci... ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Totální sezóna je dost zajímavý koncept. Jedná se totiž skoro až o amatérskou práci pojatou zcela profesionálně v dokumentaristické podobě. Což nám Čechům prostě jde. Sledujeme celou fotbalovou sezónu asi největšího českého týmu současnosti. A určitě to není uděláno špatně. Naopak, oprávněně to drží docela dobré pozice v ohodnoceních. I když je jasné, že nejeden fanoušek Slávie nebo fotbalu dá dobré ohodnocení už jenom z principu. Což je zase na druhou stranu špatně. Protože seriál má jednoznačné chyby. Nebudu se dívat na chaotickou periodiku nebo na chaotickou stopáž. To tak nějak je styl prezentace, ten se nějak kritizovat nedá. To, co zde je trochu smutné je určité zpracování samotné, hlavně práce v editaci střihu, kdy Slavie mnohdy někam jede a tak nějak se zapomene dodat, o co vlastně jde. Člověk, který nerozumí tolik fotbalu se nejednou zbytečně ztratí. To ani nemluvím o nějakých pasážích, kdy ani nejde tolik o fotbal z něhož jsou minimální záběry a poté spíše je to oslova fotbalistů. Je mi jasné, že je hezké vidět "své hrdiny" slavit takového úspěchy, ale zaprcat tím tři čtvrtě asi hodinového dílu? To má obsahově nulovou hodnotu. V rámci tedy něčeho, co má odvyprávět nějaký příběh. Kdybych na to koukal jako na nějaké basic YouTube video, tak to je jasné, protože to navíc může natočit i vertikálně nějaký Lojza Podolský z Hostivaře. Ale to záleží. Poté samotný finální díl je trochu oříšek, protože kazí celou kontinuitu seriálu. Protože tím kazí charakter i samotného názvu. Ale to už jsou prostě jenom detaily, které neřeknou velká slova, ale těch malých řeknou i přesto dost. Pokud by se Slávie rozhodla v něčem takovém pokračovat, tak prosím. Určitě budou mít s bodovým náskokem v nejvyšší lize a s účastí v Lize mistrů, co nabídnout. Ale začal bych buď zcela novou kapitolu novým seriálem a nebo jednoduše novou sérií. Protože dělat z kvality telenovelu by bylo zbytečné. Ale to nic nemění na tom, že jde o silně potenciální a silný projekt, který v Česku nemá jen tak obdoby. Zvláště když jde o něco lepšího, než za celý rok skoro vytvořili v Česku jakékoliv televize nebo internetové streamovací služby. ()

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Z pozice zarytého SPARŤANA, jehož víkend je jen tak dobrý, jaký je výsledek posledního zápasu jeho milovaného klubu mi bylo hned jasné, že objektivně zhodnotit tento seriál nebude vůbec jednoduché. Stejně tak, když vezmu v potaz, že Slavii se tato sezóna opravdu vydařila. Z pozice milovníka fotbalu jsem za každý takovýto projekt jenom rád, ale po třetím díle (který s spolu s druhým považuji za vrchol téhle série) jsem byl docela zděšen, že budu muset s podobnou těžkostí, s jakou „fandím“ jiným českým klubům v evropských pohárech udělit minimálně čtyřhvězdičkové hodnocení. Naštěstí pro moje klubismem ovlivněné já, kvalita s jakou přicházely další díly dosti opadla. Nadšeně jsem vítal zákulisní záběry, které seriál posouvaly v širším kontextu kupředu, ať už to byly Trpišovského motivační proslovy, které se však později začaly opakovat, nebo záběry z utkání, které běžně v televizi nejsou k vidění, proložené rozhovory týkající se dané situace. Od druhé poloviny pak seriál působil jako nastavovaná kaše, která by se určitě dala výživněji shrnout do tří kratších, než do pěti delších dílů. Mistrovské oslavy, které jsou stejné jak na hřišti, v kabině, ve vlaku i poté opět na stadionu jsou toho jasným důkazem a ze slušně vypadajícího dokumentu o fotbalové sezóně se stává pouze průměrné youtubové video, patřící na týmový kanál. Chybějící objektivita a větší respekt k soupeřům pak zapříčiňuje nemožnost zaujmout nikoho jiného, než fanouška tohoto klubu a větší světovost tohoto projektu je tak spláchnuta do hajzlu. 6/10 ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Popravdě nejsem vyhraněný fanoušek Slávie, ale její mimořádná proměna a jízda mi neunikla. Velmi mě bavila vloni v Evropské lize a letos jsem z její hry a celkového fungování klubu v Lize mistrů doslova nadšený. Sevillu jsem viděl naživo v Olomouci a jsem moc rád, že ji Slavia dokázala vyřadit a pokračovala tak v úžasné sezóně a v úžasném příběhu. Dokonale mi sedlo i zpracování a tvůrcům a všem účinkujícím patří velký dík za ten formát. Záběry z kabiny byly perfektní, svou otevřeností, zápalem, originálností i odvahou nic neskrývat. Tím byl tento projekt v českých podmínkách výjimečný a vysoké hodnocení si po právu zaslouží. Pokud bych měl navíc hodnotit jednotlivá díla dle emocí, která u mě vyvolala, je to jednoznačných pět hvězd. Teď už jen zbývá tu krásnou pohádku dotáhnout až do konce... porazit Inter, Dortmund, postoupit… a vyhrát Ligu mistrů. :-) Budu držet palce! ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Fantazie.. Jen dlouholetí slávisti, kteří si prošli s klubem od samého dna, ví ... Euforie po vítězném gólu a postupu přes Sevillu byla tak obrovská, jako asi nikdy u fotbalu. Čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea bylo splněným snem nejen pro mě, jakožto fanouška londýnského klubu. Sešla se mimořádná parta, která vytvořila rodinu. Celá řada srdcařů jako Deli, Houštecký, Bořil a další v čele s panem Trenérem Trpišovským. Skromní kluci, jejichž sebevědomí rostlo každým zápasem a udělali České republice ve světě tu nejlepší reklamu. Díky moc za všechny závěry ze zákulisí a z kabiny. Člověka to vtáhne do děje tak, že si připadá, jako kdyby byl jedním z nich a všechno to s nimi zažil. Klobouk dolů všem, kdo se podíleli na tomto dokumentu. Je to profesionální práce, která by si zasloužila i souhrn v podobě celovečerního snímku. Zázraky se dějí. Kdo by tomu věřil, že Chelsea přijede do Edenu, Slavia pojede na Stamford Bridge a v obou zápasech to bude jen o gól! Na tohle se bude vzpomínat celý život. MISTŘI! ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Pomerne chytlave a dobre ze bylo natoceno. Rezijni a strihacska kvalita je udesna. Chapu, ze jde o amatersky pocin, ale koukat dokola na slavici jednodussi kluky a stejne proslovy trenera. No nejak nevim. Ano, jsem slavista, ale tento dokument je silne precenovan... ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. I když Slávii nefandím a nemůžu ani říct, že by to byl ten nejlepší dokument z fotbalovýho prostředí co jsem kdy viděl, tak jsem se velice bavil. Na úvod je nutno říct, že se nejedná o nějaký highlight z celé sézony 18/19 kdy uvidíte všechny goly ze všech zápasů z celého ročníku. První dva díly pro mě osobně nic moc. Jen nějaký rychlý sestřih pár golů z ligy, vše z různých pohledů kamer a navíc ještě pro mě nenáviděného slow motionu, který při sestřihu utkání prostě nesnáším. Příprava na podzim sice fajn ale nic z čeho bych si sednul na prdel. Až jsem si chvíli myslel, že to po těch dvou dílech prostě típnu. Třetí díl však chytil zcela jiný spád a já už se nemohl odlepit od obrazovky. Tuny a tuny záběrů z kabiny - před zápasem, o poločase, po zápase. Bezprostřední reakce hráčů a trenérů po určitých situacích - goly, postupy, oslavy s fanoušky, nakouknutí do osobního života některých hráčů, spousta rozhovorů, komické a legrační momentky, vůbec se tady nešetří s nějakou cenzurou '' Houšto ty čuráku ty vole! '' Prostě tady si divák a hlavně fanoušek Slávie opravdu užije a hlavně uvidí něco, co většina týmů na světě nikdy nezveřejní. O to je celá tato minisérie vzácnější. Nejlepší díl je určitě ten čtvrtý. Celá část věnovaná Seville, na kterou asi nikdy nikdo nezapomene. ()

činta 

všechny recenze uživatele

První dva díly se série jen rozjíždí a vypadá jako opentlená zpravodajská relace, ale od třetího dílu otočí kormidlem a stává se z ní famózní záležitost. Najednou si divák díky záběrům točeným přímo z kabiny i v těch nejvypjatějších momentech, připadá jako součást týmu. A jako návdavek k znovupřipomenutí legendárního slávistického jara roku 2019 dostane ještě naprosto brilantní hudební podmaz Jana P. Muchowa a tucty skvělých hlášek. "Ty vole, kluk ze Svinibrodu," "Houšťa dostane zlatou popelnici za nejhoršího experta ve studiu," nebo "My jsme jako vojáky kámo!" Nikdy bych neřekl, že takové dílo vznikne v Česku a jsem hrdý, že vzniklo zrovna v sešívané rodině. VŽDYCKY JSME S VÁMA. ()

Reklama

Reklama