Reklama

Reklama

Given

(seriál)
Trailer 1

Epizody(11)

Obsahy(1)

Bylo to v době, kdy si Ritsuka Uenoyama začal pomalu uvědomovat, že hraní na kytaru i hraní basketbalu, dvě věci, které dříve tak miloval, ho začínají pěkně nudit. Tehdy Ritsuka potkal mladého chlapce jménem Mafuyu Sato, který seděl na jeho oblíbeném místě k odpočinku a držel v ruce rozbitou kytaru s nešťastným výrazem. Ritsuka se rozhodl kytaru opravit a díky tomu se na něj Mafuyu doslova upnul, protože se rozhodl, že ho Ritsuka musí naučit na tu kytaru hrát. Mafuyovo dotírání bylo pro Ritsuku nejprve spíše k zlosti, pronásledoval ho opravdu všude, dokonce i na zkoušku Ritsukovy kapely, ale když postřehl chlapcův talent a zápal, tak se Ritsuka rozhodl, že bude Mafuyu učit. Když navíc uslyšel Ritsuka, jak Mafuyu zpívá, tak to v něm zanechalo hluboký dojem a rozhodl, že se musí přidat do jeho kapely... (Jeoffrey)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (8)

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Protože už to na mě několikrát různě po internetu vyskočilo s popiskem "jedno z nejlepších BL anime", jsem se rozhodla tomu dát šanci. A ve výsledku jsem docela překvapená, že spíš než romantikou mě to zaujalo po stránce postav a toho čím si postupně prochází, všechno to bylo mimochodem zachycené skvěle, na někoho možná až moc pomale, ale já mám naopak ráda pozvolnější tempo u podobných seriálů. U anime obecně si nevzpomínám, kolik momentů mě vůbec zvládlo emočně zasáhnout tak moc, jako zdejší scéna z koncertu. Prvky romantiky jsou taky příjemným doplněním, po hudební stránce je to taky pěkné, ale uznávám, že snažit se na to koukat jen kvůli písničkám prostě nemá smysl. Tohle je prostě pomalejší, ale zato skvělé emotivní drama, u kterého si nemám snad ani na co stěžovat. 9/10 ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Veľmi pomalé oddychové anime založené na dobrom humore, spoznávaní postáv, a motiváciou za spoločným cieľom. Romantika sa objavovala len ako doplnkový element, bola príjemne zakomponovaná a harmonicky sedela s príbehom. Seriál síce dosiahol perfektný vrchol v deviatej epizóde, ale zvyšné diely si udržali kvalitu a pútavosť. Úvodnú znelku som pozrel každý krát. Som zvedavý ako sa podaril film. ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Jediné anime z letní sezóny, které mě už dopředu zajímalo a těšila jsem se na něj, a zároveň další kousek, který mi strašně připomíná NANA, ale na rozdíl od jarní plytké a uspávající Carole & Tuesday nejen hudební tématikou, ale také celkovou atmosférou, zdárnou kombinací humoru a emocionálních scén, ale hlavně a především úrovní propracovanosti postav a jejich psychiky. Všechny 4 hlavní postavy jsou neskutečně lidské a realistické, mají svoje přednosti i chyby a jejich chování je vždy uvěřitelné a logické, stejně jako jejich velmi přirozeně budované vzájemné vztahy, a já tak díky tomu mám ráda i třeba takového Mafuyu, i když v kterémkoliv jiném anime bych ho nejspíš považovala za otravného. A to se hned tak nevidí. Ono vůbec najít anime, které bere homosexuály jako skutečné lidi a ne jen jako úchyly, vtip nebo fetiš a zároveň v sobě ještě nemá žádné žánrové BL klišé se hned tak nevidí (napadá mě leda Doukyuusei) a ani vám neřeknu, kolik scén a momentů mi vyvolalo vlastní vzpomínky, zkušenosti a bolístky. A jen tak mimochodem, scéna z 9. epizody mi nahání husí kůži i na po sté. Silných a zcela zasloužených 9/10 a opět mi nezbývá než čekat, jestli se jednou dočkám stejně kvalitního GL anime, jenž bude zpracováno s takovým realismem, respektem a citem, ale to mám asi větší šanci potkat na ulici jednorožce. Do té doby si hold musím vystačit s Utenou. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Na mangu jsem se chystala tak dlouho, že mě dokonce předstihl i seriál. (*sarkastický smích*) Slyšela jsem už předtím mnohé tvrdit, že se jim manga líbí, že se těší, apod. No, byla jsem skeptická. Co se většinou líbí ostatním, já mnohdy kritizuji. Ale na druhou stranu jsem věděla už dopředu, že se mi to aspoň trochu bude líbit. A jak díly postupovaly a já objevovala nové postavy a zamilovávala si je, tak jsem si uvědomila, že mé předsudky vlastně zmizely v průběhu prvních dvou dílů. Scéna v 9. epizodě k nezaplacení, Mafuyu si mě tehdy vyhrál úplně. Předtím jsem trochu váhala, ale... Mno, a konec dalšího dílu byl prostě dokonalý. Dost mě mrzelo zjištění, že tohle anime bude mít jen 11. dílů. (*povzdech* Proč všechna dobrá anime končí takhle brzy....) Za mě velká spokojenost, milé překvapení sezóny. ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Tohle byl prostě zážitek! Nádherná hudba, slušná zápletka, překrásný vizuál. Asi třikrát za seriál se objevil jakýsi vypravěč a hodil do placu vtípek, který mi většinou přišel sice solidní, ale moc se mi tam nehodil. Buď to mělo být pravidelnější, nebo to měli vynechat, protože když seriál hraje x dílů v kuse na dramatickou strunu lehčí melancholie a pak tam najednou tvůrci hodí karikaturu, působí to zvláštně. Co se týká chlapecké lásky, tak to však byl přesně můj šálek kávy. Něžná, nenucená, neuspěchaná. Krása. Nebýt toho, že Mafuyu byl občas zpomalený víc než mi bylo milé, nejspíš bych tomu napálila pět hvězd bez rozmýšlení. Moc se mi líbily metafory a nápadité názvy epizod. Devátý díl byl navíc ohromně příjemně tklivý a už dlouho jsem si u žádného anime takhle neužívala opening. Velmi silné a spoko čtyři*. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (2)

  • Názvy jednotlivých epizod jsou pojmenovány po známých rockových skladbách. Výjimkou je devátá epizoda, která je pojmenována po skladbě, kterou hrdinové sami složili. (Hromino)
  • Každá ze čtyř hlavních postav má ve svém jménu znak označující jedno ze čtyř ročních období. Haruki má znak pro jaro (春), Ricuka pro léto (夏), Akihiko pro podzim (秋) a Mafuju pro zimu (冬). (Hromino)

Reklama

Reklama