Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laurel a Hardy! Kdo by neznal onu nesourodou dvojici? Ollie se "nešťastně" zamiluje, a proto se rozhodne vzít si žovot. Samozřejmě s sebou na poslední cestu, bere i svého nejlepšího přítele Stana. Před společným skokem je zachrání voják, shodou okolností manžel Ollieho vyvolené Georgette, a pošle je oba do cizinecké legie, aby tam zapoměli. Ani v tomto snímku nechy bí živý situační humor a klaunská komika podařeného párečku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Po krátkém prologu v Paříži, kde nešťastná láska málem dovede Olivera k sebevraždě, se vydá spolu se svým věrným druhem Stanem na vše zapomenout do cizinecké legie (podobné pohnutky je k tomu dovedly již dříve ve filmu Beau Hunks, Hrdinové cizinecké legie). Tam ovšem převážně perou ostatním vojákům špinavé spodky a tak Hardy na nějakou Georgette brzy zapomene a mohou se směle vypravit domů, což ovšem velitel pevnosti považuje za dezerci. Za to se dostanou do vězení, kde pod přísným dohledem Jamese Finlaysona čekají na popravu. Po zbytek filmu jsou na útěku před celou posádkou pevnosti a vše skončí bláznivým pilotováním letadla. A na závěr nádherná scéna reinkarnace. Volně ke stažení na Archive.org. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ollie se "nešťastně" zamiluje do vdané paničky a rozhodne se sejít z povrchu zemského. Samozřejmě chce s sebou vzít Stana (Co by to bylo za přátelství?) Před společným skokem do řeky je ale zachrání voják, shodou okolností manžel Ollieho Georgette, který je pošle do cizinecké legie, aby tam zapomněli... Docela našlapaný kousek - výborný slovní humor, pasáže se sebevraždou, praní prádla, útěk tajným tunelem i letadlem. Ze sentimentality čtyři hvězdičky. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěné gagy Laurela a Hardyho jsem měl rád jako kluk, byl to jeden ze žánrů, na kterém jsem vyrostl, ale když jsem se po dlouhé řádce let k filmu vrátil, tak jsem zjistil, že jsem se už posunul někam jinam, a tenhle styl humoru mě až tak dalece neoslovuje. Ovšem pro příznivce klasické grotesky je to bezpochyby skvělá volba. Celkový dojem: 55 %. Kvalita DVD, které je na našem trhu, mě v negativním slova smyslu překvapila. Je ale možné, že film opravdu není dostupný v technicky lepší kvalitě. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Scéna s pokusem o sebevraždu (a kolegiální sebevraždu) a uprchlým žralokem patří k těm, které mám s Laurelem a Hardym spojené už dlouho a nejspíš navěky, ale mám dojem, že celý film jsem poprvé viděl až dnes. Je to výborná komedie. A je v ní vše, co čekáte, i trochu toho, co možná nečekáte. Myslím, že Laurel a Hardy by dokázali zničit i Švejka. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Na grotesku netypicky dlouhý film, ovšem o nic méně zajímavý a méně plný humoru a překvapení jako krátká dílka téhle dvojice. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ humoru úplně není můj šálek čaje. To se radši podívám na filmy, které vlastně ještě o několik let dřív točili Voskovec s Werichem. Při srovnání s filmy V & W mimochodem také vynikne až neuvěřitelně mizerná technická kvalita obrazu i zvuku. Je ovšem pravda, že v rámci žánru bláznivé grotesky jsou L & H zcela nepřekonatelní. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Laurel a Hardy v plnej paráde. Táto bláznivá komédia určite patrí v rámci celovečerných filmov k tomu najlepšiemu. Množstvo dobrých dialógov a situačného humoru tvorí utešený celok. Už mnoho rokov... www.video.google.com ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ruka by mi upadla, kdybych dal jen o jednu hvězdičku méně. U Laurela a Hardyho je skvělé to, že fungují jak v krátkých groteskách, tak i v plnohodnotných filmech. Jo, voják, ten těžkej život má. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tato komedie je tak trochu průměr. Laurel a Hardy mě zde přišli takoví utahaní životem. Myslím si, že je zde natáčení moc nebavilo. I tak ale vás některé scénky zaručeně pobaví. Tuto komedii jsem viděl v levných knihách za směšných 19,-!!! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Jedna veľká báseň, veľa vtipu a heftov, ktoré sú ozaj úsmevné. Film som si užil a spomedzi tých starších to má ozaj energiu a nepripadalo mi to otravné a ani nudné. Zvláštne je, že sa mi pri tomto nechce ani nejako rozpisovať, ono to treba vidieť a užiť si ten nadnesený humor. Či už smiešne spojenie hoď to za seba, či oblievanie vodou, pochodovanie vojakov, cesta tunelom, jazda a let lietadlom, či záver s reinkarnovaným Hardym boli ozaj úžasné, len velitelia, ktorí hovorili anglicky a nie francúzsky, napriek tomu, že to bola cudzinecká légia sú pre mňa takou malou chybičkou krásy, inak kvalitný film. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Z toho mála, co jsem od nich viděl bych řekl, že zatím nejpovedenější snímek. Sice to není bůhví jak vtipné, ale obzvláště ve druhé půlce jsem se docela dost nasmál. Nejlepší samozřejmě praní prádla, závěrečná honička a ta pointa mě totálně rozsekala. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Jsou tu opravdu skvělé scény, zvláště s tradičním partnerem L+H Jamesem Finlaysonem, předchůdcem Louise de Funése. Závěrem filmu člověk trochu posmutní, ale pointa vás dostane. Kdysi jsem to viděl na Hallmarku jako Strmhlavý let a L+H byli nadabováni(!) slovensky, což by tak nevadilo, kdyby nemluvili hlasy, které se k nim vůbec nehodili. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako malý kluk tak jsem měl pak děsnou hrůzu z vojny. Ještěže to vyšlo na dvd, kdy je vydají všechny? ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Od filmového výtvoru z roku 1939 bych očekával kvalitnější technickou stránku obrazu, bohužel. Film Laurel a Hardy v cizinecké legii střídá slabší momenty se silnějšími a originálními. Základ spočívá na klasickém schématu gagů němých grotesek, obehraných v tolika variantách, a jeho opakovaná působnost nemůže mít stále stejný účinek. Alespoň ne pro mě. Ovšem nalezne se zde několik velmi chytrých a jedinečně rozjetých úseků, které pobaví a nadchnou. Přes kvalitativní rozkolísanost jde o příjemné zábavné dílo, které se nebojí rozpustilé hravosti a provokativní absurdnosti. Hrdinou příběhu je dvojice amerických turistů Stan (zajímavý Stan Laurel) a Ollie (příjemný Oliver Hardy) při svém evropském pobytu v Paříži. Jejich pevné přátelství a romantické zklamání jednoho je vrhá na trnitou cestu za osvobozením ducha ve znamení prostomyslné bodrosti, naivní upřímnosti a bezelstné prostoty. Vše ve jménu svobody a života. S hejnem holubic a neplánovaně chtěnou reinkarnací. Nezbývá nic jiného, než roztáhnout svá nevyvinutá křídla a plachtit ve větru vstříc novému počátku. Hlavní ženskou postavou je pařížského hostinského mladá šarmantní dcera Georgette (půvabná Jean Parker), jako cíl Ollieho milostných tužeb. I ona je překvapena zmatenou schizofrenní situací, která se strhla kolem dvojice popletů. Významnou postavou je Georgettin manžel a oficír cizinecké legie Francois (sympatický Reginald Gardiner) ve své šlechetné pomoci i rozezlené ochraně. Důležitou postavou je velitel posádky francouzské cizinecké legie v Maroku (zajímavý Charles Middleton) v poloze uražené ješitnosti a zuřivém pátrání po slabodušších dezertérech. Z dalších rolí stojí za zmínku již jen na ústřední dvojici alergický seržant cizinecké legie (Jean Del Val) a v němém úžasu zahadám přihlížející žalářník (příjemný James Finlayson). Škoda toho zachování lacinější tradice vlastní tvorby ústřední dvojice. Ale i tak zůstává slušná porce nenucené potřeštěné zábavy ve svěžím rytmu živočišných pudů. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Lehký film pro pobavení. Tuhle dvojici mám docela rád, pokud člověk hledá něco zcela nenáročného a zábavného, je to to pravé. Konkrétně tento film mi ze začátku přišel trochu bez šťávy, ale rychle bylo vše napraveno (zhruba u zhrzení zamilovaného Hardyho) a "příběh" mohl ubíhat tím správným směrem. Příběh je v uvozovkách, protože vlastně o žádný příběh nejde... nešťastná láska, vstup do legií, dezerce... nic jiného v tom není, ale to je právě kouzlo této dvojice. Co mi ale na tomto filmu vadilo, byl docela blbý závěr v letadle a následná reinkarnace Hardyho. Bylo to trochu přepísklé, ale jinak dobrý nenáročný vtipný film. ()

ekomo 

všechny recenze uživatele

Úsměvná komedie, která patří k těm hodně dobrým od už zmíněné dvojky. Klasický humor dvou klasických herců s nenapodobitelnými dialogy, grimasy a stylem. Bohužel komedie spíše pro starší diváky, protože dnešní mládež by o takový film ani nezavadila. ()

Reklama

Reklama