Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laurel a Hardy! Kdo by neznal onu nesourodou dvojici? Ollie se "nešťastně" zamiluje, a proto se rozhodne vzít si žovot. Samozřejmě s sebou na poslední cestu, bere i svého nejlepšího přítele Stana. Před společným skokem je zachrání voják, shodou okolností manžel Ollieho vyvolené Georgette, a pošle je oba do cizinecké legie, aby tam zapoměli. Ani v tomto snímku nechy bí živý situační humor a klaunská komika podařeného párečku. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Fotografie Olivera Hardyho, kterou pošle spolu s bonboniérou a kyticí jako dar dceři hostinského, kterou miluje, je ta samá, jež v grotesce Our Wife (1931) Ollieho snoubenka ukazuje svému otci. (Komiks)
  • Stan Laurel si během natáčení příliš nerozuměl s režisérem A. Edwardem Sutherlandem. Sutherland jednou dokonce řekl, že by raději jedl tarantule, než aby znovu spolupracoval s Laurelem. (Komiks)
  • Skladba, kterou Laurel hraje na dráty pod matrací, se nazývá "The World Is Waiting for the Sunrise" (v překladu "Svět čeká na východ slunce"). Ve chvíli, kdy skladba zazní, pochopila většina diváků pointu tak, že Laurel a Hardy také čekají na východ slunce, tedy na dobu, kdy měli být popraveni za dezerci a další vážné přestupky. (Komiks)
  • Film je částečným remakem grotesky pánů Laurela a Hardyho Beau Hunks z roku 1931. V obou filmech hraje roli velitele americký herec Charles B. Middleton. (Komiks)

Reklama

Reklama