Reklama

Reklama

Guy Martin: Den D

(TV film)
  • Velká Británie Guy Martins D-Day Landing
všechny plakáty
Velká Británie, 2019, 90 min

Režie:

James Woodroffe

Hrají:

Guy Martin

Obsahy(1)

Guy Martin se rozhodne, že k 75. výročí vylodění v Normandii podnikne historickou rekonstrukci. Zaměří se na výsadkáře, kteří do Normandie dorazili dřív než první lodě. Podstoupí parašutistický výcvik a vyskočí z letadla Dakota, stejně jako vojáci za druhé světové války... V roce 2019 slavíme 75. výročí Dne D a vylodění v Normandii – spojeneckého protiútoku na nacistické Německo během druhé světové války. Operace s kódovým označením Overlord zůstává dodnes nejsložitější vojenskou akcí dějin. Motocyklový závodník a nadšenec do mašin všeho druhu Guy Martin se rozhodl složit poctu tomuto klíčovému zvratu ve válečném tažení tím, že znovu zinscenuje jednu z nejtroufalejších misí – a to se vším všudy! Jenom několik málo hodin před tím, než došlo k vylodění v Normandii, jež se stalo synonymem Dne D, byly tisíce spojeneckých vojáků tajně letecky vysazeny za nepřátelské linie. Jejich úkol: vyčistit cestu. Guy se stává jedním z nich – nejdříve vede tým odborníků, kteří renovují původní nákladní letadlo Douglas C-47 Dakota, pak vyletí směrem nad Normandii a nakonec dokončí misi tak, že z letadla vyskočí. Tento celovečerní film nabízí výjimečný pohled do zákulisí důležité události druhé světové války a nečekaným způsobem oživuje historii Dne D. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbil dokumentární archiv a pak v závěru vidět v akci ve válce velmi úspěšné letadlo Dakota. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Guy byl u posledního letu Vulcanu a pokračuje ve vojenské tématice a letectví. Tentokrát chce vyskočit z Douglas DC3 Dakota ve Francii, kterou musí kompletně zrekonstruovat a zrenovovat... aby nakonec letěl jinou funkční, před tím ale musí projít dost tvrdým výsadkářským výcvikem vč. licence na kulatý padák. K tomu tam pár veteránů z obou stran vypráví. ()

VanillaIce 

všechny recenze uživatele

Pořady s legendou TT na Isle on Man jsou vždy zajímavé, tenhle patří k těm slabším. Ale jen proto, že předešlé nasadily vysoko laťku. ()

Reklama

Reklama