Reklama

Reklama

Místnost sebevrahů. Hater

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tomek Giemza (Maciej Musiałowski) je usvědčen z plagiátorství a vyloučen ze studia práva. Rozhodne se však tuto skutečnost skrýt a nadále dostával finanční pomoc od rodiny Krasucki (Danuta Stenka a Jacek Koman) – rodičů své přítelkyně z dětství Gabi (Vanessa Aleksander), do které se tajně zamiloval. Podvod však vychází na světlo. (sator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Načasovanie filmu z politickým podtextom v ktorom je v konečnom dôsledku obeťou kandidát na starostu Varšavy, značne proeurópsky a liberálne orientovaný tesne pred prezidentskými voľbami v Poľsku nápadne pripomína uvedeniu filmu Sviňa do kín slovenských. Kým Sviňa svoj účel splnila, v Poľsku ani tento účolovo natočený film na víťazstvo proeurópskeho kandidáta nestačil. Dobrý výkon Tomeka ešte výraznejšie podčiarkol fakt ako sa v dnešnej dobe najmä sociálnymi sieťami šíri politická propaganda, ozrejmili čo to o chatových trolloch a trolích farmách z cielenou propagandou zameranou voči konkrétnej osobe, politickej strane či človeku. Masu ľudí dokáže zmanipulovať jediný človek, ktorý na jednej strane obhajuje liberalizmus a na druhej nacionalizmus a ovečky lajkujú, sharujú a klikajú a úžitok z toho má niekto úplne iný. V závere to už bolo trochu prehnane pritiahnuté za vlasy, ale podstata politiky a nenávistných prejavov, ktorých sa človeku dostane aj v pošte či komentároch na tunajšej databáze je vystihnutá viac ako dobre a aj preto hodnotím o niečo zhovievavejšie ako pri iných filmoch. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Další snímek dostupný na Netflixu. Polské drama, které má tak slizkého hlavního protagonistu až jsem si ho nějak oblíbil. Tomek je kluk co si podělal život paděláním práce na škole a ještě ho odkopla rodina co mu tu školu dotovala. Tak se nechá zaměstnat ve firmě co špiní lidi na sociálních sítích a začne ničit život každému koho zná. Slušný drama co se sice táhne ale to vůbec nevadí protože takhle atmosféra k tomu prostě patří. Tohle by si měl pustit každý kdo má rád dramata a filmy o nickách co poserou život každému a sobě ho nakonec vylepší. 75% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nedokážu upřímně posoudit do jaké míry je to politická agitka v návaznosti na nedávné prezidentské volby,protože jsem natolik unaven českou politikou,že sledovat tu polskou vážně nechci.I bez toho je ovšem Hater nepříjemně mrazivý thriller,který se motá okolo hodně aktuálních témat jako extrémní nacionalsimus,liberalismus a ohromná moc sociálních sítí,kdy někomu zkurvit život (v tom lepším případě) je poměrně snadné - samozřejmě z předpokladu,že k tomu máte prostředky a sám jste bezskrupolózní svině.Macie Musialolowski je tu jako polský Prchal výborný.Snad jen ta stopáž je v určitých momentech až příliš a zbytečně ředí tempo...80% ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Netflix s Evropskou low produkcí nešetří a je to příjemnější na pohled, než amerika z tohoto ranku. Depresivní prostředí, sympaticky nesympatická hlavní postava se sympaticky nesympatickým poslaním, gradace myšlenky a provedení, hudební podmaz, to všechno bylo hodně fajn. Poláci umí když chtějí. Rušivě jen působila MMO vložka a extrémněji uspěchanej konec, mohlo se to propracovat místo kolikrát zbytečných scén. 4* a.k.a 80% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Polští tvůrci mi zprostředkovali mrazivý pohled na existenci bezskrupulózního a bezpáteřního zmrda (omlouvám se za svou klačtinu, ale nemohl jsem jinak), přičemž mi způsobili mocný divácký zážitek. Hlavní zmetek (ne, hrdina jsem fakt napsat nemohl) je figurou přímo heydrichoidní, protože se taky soustředí jen na osobní prospěch, aniž by se pozastavil nad použitými prostředky nebo nad osudem lidí, které využívá ke svým cílům. Poláci tady odvedli kus poctivé práce, ale my budeme jistě kontrovat nějakou "skvělou" komedií, abychom ukázali, že na to taky máme. Mně to fakt hlava nebere, Polsko mám tady kousek za lesem, a přitom se tam točí Filmy, zatímco u nás se ve většině případů jen točí... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Varšave. Natáčalo sa od 28. októbra do 22. decembra 2018. (MikaelSVK)

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama